Skocz do zawartości

backup bazy MyAdminem

AdamAGP3

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie parametry ustawić by zminimalizować możliwości wystąpienia błędów potem przy imporcie.

do jakiego "formatu" SQL?? xml? Latex?

z kompresją czy lepiej bez kompresji? Z jednej strony kompresja może powodować błędy!? Z drugiej wiele hostingów ma ograniczenie wielkości pliku.

Jakieś ważne opcje trzeba zaznaczyć, odznaczyć? Sporo tam ich.

Chodzi mi o to, żeby to były pewne kopie, bo sam potem nie naprawię błędów i masę problemów z tym jest.

A rodzaj eksportu Insert? chyba replace lepiej to od razu powinno zapisać na to co tam siedzi w aktualnej bazie?

A jak to dopilnować tego kodowania niby wp mam utf-8 potem zaznaczam przy imporcie utf-8 i wychodzą pytajniczki :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

trzeba sobie wyczytać w dokumentacji, albo zapytać administratora serwera, czy dany hosting umożliwia połączenia zewnętrzne,

jak można to zapewne będzie informacja o adresie serwera mysql (zamiast localhost będzie jakiś url/ip),

wtedy można sobie ściągnąć program typu SQLyog 6.16 i korzystać, albo łączyć się z innego serwera np. jedna strona www korzysta z bazy danej drugiej strony www,

przy czym w przypadku stron www korzystających z zewnętrznych baz danych to z dużym ruchem zwykle długo się nie pociągnie, administracja podziękuję za współpracę...

ps. ktoś mi może powiedzieć jaki program typu front end dla mysql pozwala na import z kompresją? te kilka co sprawdzałem nie miały takiej opcji, albo jej nie widziałem...

No i mi tu tam "zboczyliście" ;)

jak ustawiać to kodowania, żeby przypadkiem się nie pokrzaczyło, chodzi mi o wordpressy szczególnie.

Nie zauważyłem tego podobnego wątku https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=48733 No, ale to co można się starać, ale potem i tak pewnie w najgorszym momencie nie wyjdzie? :) zawsze cyrki z tymi bazami.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

Może i większość hostingów ma ograniczenia na wielkość przesyłanym plików ale i duża ich część ma też możliwość zmiany tego przez proste wgranie php.ini ;)

@Kukis, widzę, że chcesz sobie pogadać, a nie problem rozwiązać...

@AdamAGP#, kolega elpav już napisał, każdy hosting ma swoje ustawienia, swoje kodowania, wersje, itd.. na jednym nie będzie problemu, na innym się wykrzaczy, jak nie masz ambicji być specjalistą :] to musisz pogodzić się z tym, że czasami notatnik się przyda, albo kopiuj-wklej przez okienko zapytania, zamiast ładny import/export... tak uniwersalnie się nie da...

Chce być specjalistą :P

notatnik to odpada przecież ręcznie nie zmienię 10k postów. Ktoś tam podobno napisał jakiś skrypt php do tego?

Nie wiedziałem, że to zależy od hostingu a nie od samej bazy i serwisu.

Webbest.eu

Notatnik ++ to so much more niż zwykły notatnik :P

I nie zamieniać ręcznie, tylko przez opcję 'zamień wszystko'. a ++ ma tą zaletę, że nie zawiesza systemu przy bazach większych niż 300mb.

I jest tyle hostingów z różnymi ustawieniami, że serio trudno tutaj podać jakieś rozwiązanie uniwersalne.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

elpav to jak wyjdzie mi zonk przy imporcie to się do Ciebie zgłoszę po fachową poradę :),

a mogę gdzieś sprawdzić w php Myadmin jak to ta baza jest kodowana, żeby potem wybrać takie samo?

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności