Skocz do zawartości

Kiedy Presell Page traci wartość.

Presell24

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiałem się już kilka razy nad napisaniem tego tematu

Wywnioskowałem z moich spostrzeżeń mniejszą wartość dla presellka, jeżeli:

-Około 40% artykułów jest nieunikalnych.

-Katalog jest dodany do spisu katalogów.

-Duża ilość linków wychodzących. Niżej rozwinę ten punkt.

-Gdy katalog jest postawiony na subdomenie.

Obiecałem rozwinąć dużą ilość linków wychodzących. Chodzi tutaj o to, że powinno zamieszczać się artykuły, które mają 1 link na 700 znaków. Czyli przykładowo 1 link = 1000 znaków, 2 linki = 1500 znaków, 3 linki = 2000 znaków.

Zapewne nic ciekawego nie odkryłem, jednak prosiłbym o spokojną dyskusję na temat "Kiedy Presell Page traci wartość"

Pozdrawiam

Adam C.

Na pewno ma mniejszą wartość im więcej linków wychodzących lecz nie twoich tylko autora, ja dodaje tylko do tych co mają mniej niż 5 linków wychodzących a dużo presell page ma około 10 i więcej, niektóre to mają po 30-40 do takich to kompletnie sie nie opłaca dodawać artykułów.

Patrzycie od strony Google, ale jest jeszcze jeden aspekt - moderator

Precel może mieć site, i PR i cokolwiek tam jeszcze mało wychodzących, ale jak moderator nie dodaje - bo zapomniał o preclu to jego wartość wynosi 0.

Druga sparawa to częstotliwość odwiedzania precla, przez moderatora.

Wyobraźmy sobie, że chcemy podlinkować domenę, przed świętami, walentynkami, dniem kobiet, itd. i zaczynamy linkować miesiąc wcześniej przed daną datą. A moderator zajrzy tydzień po walentykach, świętach...

Wartość precla może zależeć także niejako od ilości, osób dodających wpisy - więcej osób, to również więcej osób linkujących do wpisów w preclu.

Warto więc patrzeć kiedy został ostatnio dodany artykuł do precla.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Precle moderowane nalezy omijać z daleka, bo są..... niemoderowane. Szkoda czasu. Ja dałem szansę każdemu, ale jak widzę, ze postow niezmoderowanych przyrasta albo jakis gorliwy moderator wycina, to po prostu ja go wycinam ze swojego spisu. Dużo czasu się oszczędza.

Eksperyment Discover.pl

Do mnie to pytanie? No to odpowiem. Precel jest wartościowy wtedy, kiedy jest wartosciowy dla mnie. Podstawowym warunkiem jest to, żeby mój wpis był w tym preclu. A niestety zdecydowana wiekszość precli bez opcji "publikuj" to precle opuszczone, bądź takie, ktore wygladają na prywatne, bo maja akceptowane wpisy od jednej, dwóch osób.

Tu jest dobry precel (no może kiedys będzie). :D

Eksperyment Discover.pl

Pytanie było do autora wątku :rolleyes:

Presell24, wylicza oznaki na podstawie których oceniasz, że precel stracił wartość. Ale skąd wiesz, że stracił wartość? A może najpierw sobie pomyślałeś o tych czynnikach, a potem stwierdziłeś, że to na pewno wpływa na spadek wartości precla?

Zapraszam na blog o użyteczności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności