Skocz do zawartości

Pozycjonowanie katalogu na bazie oscommerce

nerc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

stworzyłem tą stronę 3 lata temu www.abis.net.pl początkowo miał to być katalog z możliwością ew. przejścia w sklep internetowy, ale jednak sklep nie jest potrzebny i został sam katalog. Wykorzystałem do tego skryp oscommerce +sts. Teraz czas nadszedł na pozycjonowanie strony.

Dodałem zmieniające się nagłówki.

Skrypt wziąłem z tego tematu

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=37456

Mam zamiar zrobić jeszcze "przyjazne linki" -na razie coś mi nie wychodzi...

Oraz dodać sitemap do google (co już jest zrobione ale jeszcze nie dodane) ;)

Czy coś jeszcze powinienem zrobić (oprócz dodawania strony do katalogów)?

Czy google polubi stronę? Czy nie będzie problemu z przekierowaniem ponieważ wchodząc na www.abis.net.pl strona jest przekierowywana do odpowiedniego katalogu czyli www.abis.net.pl/katalog/catalog/

Na razie jesteśmy w pierwszej 40 <LOL> jeżeli chodzi o słowa meble szkole, pomoce dydaktyczne.

Co ja bym poprawił?

- postawił sklep w domenie abis.net.pl a nie w abis.net.pl/katalog/catalog

- z podkategorii zrobił główne kategorie

- usunął nazwę firmy z title

- zainstaluj sobie np. Headet Tags Controler dla STS - bo nie masz meta description oraz keyword. Za to masz 3x <title> na jednej stronie oraz dwa razy <head>

- zainstaluj sobie np. Ultimate SEO URLs

- box informacje zamieścił na samym końcu lub zrobił linki nad głównym banerem

- usuń dziwne znaki (ďťż ďťż) z pliku templatki

...i będzie ok ;)

No i zabrałem się jeszcze raz od początku do pracy :) Zainstalowałem nowy sklep + STS.

Zainstalowałem Headet Tags Controler i klops :) Wchodzę w panel admina i gdy chcę kliknąć update pokazuję się taki błąd na nowej stronie: "The file isn't writable", pozmieniałem wszystkie pliki na Chmod 755 i nic, 777 też nic.

Co tu zrobić?

ADD 14.03.2008 11.42

Zainstalowałem Meta Tag Controller, ale po włączeniu w Panelu STS, MTC przestaje działać :(

help... ;)

ADD 14.03.2008 12.17

OK HTC działa teraz biorę się za ładne linki :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

</head>

<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

<title>ABIS</title>

O co kaman?

Jeżeli mogę coś poradzić w opisywanej sprawie to proponuje natychmiastową zmianę domeny ponieważ nazwa abis jest zastrzeżona jako znak towarowy dla działalności między innymi obejmujących sprzedaż artykułów biurowych i szkolnych . Odpowiednie zgłoszenie figuruje w Urzędzie patentowym pod nr :

Baza (540) Nazwa (210) Numer zgłoszenia (111) Numer prawa wyłącznego (511) Klasyfikacja nicejska (531) Klasyfikacja wiedeńska

TOW ABIS 104188 82115 33 39 2601 2701 2901

TOW ABIS 112667 82325 09 16 35 42

Uporczywe, pomimo powiadomień posługiwanie sie nazwą abis w prowadzonej przez Państwa działalności jest wyrazem ignorowania prawa i świadomego naruszania przepisów o ochronie własności intelektualnej. Ponownie zwracam się do właścicieli firmy oraz osób działających na ich zlecenie o zaniechanie dalszych naruszeń prawa. W razie wątpliwości służę wszelkimi wyjaśnieniami i dokumentami.

Z poważaniem

Paweł Mrowiński

pawelm@abis.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności