Skocz do zawartości

nazwa.pl - WIELKIE ROZCZAROWANIE

piterL

Rekomendowane odpowiedzi

widze ze teraz probleme jest doliczenie sie serwerow :) (boze jestescie cudowni :))

3 panele klienta (2 serw w 1 panelu, 3 serw w 2 panelu 1 serw w 3 panelu ) - musze policzyc czy sie zgada - dziwne zgada sie :)

co to testowania

po pierwsze - parametry firm mocno sie zmieniaja (to akurat wiem)

po drugie - serwer mial byc wykupiony a 14 dni testow nie jest mi potrzebne - natomiast przed oplaceniem serwera jest on nieaktywny dlatego prace nad strona ktora ma na nim stac musza zostac wstrzymane do momentu uruchomienia serwera

Twoje tłumaczenia są mętne i tyle. Kont masz X na Y loginach bo oczywiście pod każdy "projekt" bierzesz oddzielne itd. itp.

A tekst o zmieniającej się ofercie i konfiguracji i ich testowaniu z każdą nową promocją położył mnie na łopatki ;)

Pomijając kwestię logiki kupowania dla każdej strony osobnego konta z limitem transferu 166GB/m, co Ty tam za potworki trzymasz ;)?

JESZCZE RAZ DLA TYCH CO NIE WIDZA PROBLEMU :) (takich widze calkiem sporo)

skoro nazwa pisze ze daje 14 dni testow - to niech te 14 dni bedzie przestrzegane !!

Napiszę to, pomimo iż za nazwa.pl nie przepadam.

To ich firma i ich wybór czy będą chcieli się użerać z klientem X, który na podstawie faktów (rózne konta, różne loginy, nieopłacone usługi) jest dla nich "kombinatorem" i tyle.

404.tf

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie nie , ja jego rozumiem On nie sprawdza stabilnosci serwera.

W nazwie jest tak ze jak się zamawia serwer dostaje się 14 dni na uregulowanie FV te 14 dni nazywa się "testem serwera" a jemu odmówili tego. Faktycznie racja jest po jego stronie.

Proponuje zainterweniowac np do rzecznik praw konsumenta.

Osobisice też się z spotkalem z praktykami nazwy które są poniżej pasa ale machnełem na to ręką.

Marketing internetowy dla firm

W nazwie jest tak ze jak się zamawia serwer dostaje się 14 dni na uregulowanie FV te 14 dni nazywa się "testem serwera" a jemu odmówili tego. Faktycznie racja jest po jego stronie.

No co Ty :) Firma ma prawo odmówić obsłużenia klienta X to nie Urząd Państwowy gdzie petent musi zostać obsłużony tylko firma prywatna. Ewentualnie pozew cywilny wchodzi w grę ale bądźmy poważni :)

404.tf

gratulacje dla wszystkich wypowiadajacych sie

1 sensowna wypowiedz i 30 postow pomyj

zastanowcie sie czasem nad sytuacja a nie oceniajcie w przeciagu 1 min nie doczytawszy wypowiedzi do konca (lub czytajac zupelnie nie rozumiejac co pisze)

wszystkim wiecej opanowania i czasami analizy tego co sie wokol was dzieje

merti ty musisz pracowac dla nazwy !! - bo inaczej nie moge tego wytlumaczyc

czy tylko xann rozumie o co chodzi w tym temacie (post nr 34)

www.eapteka.krakow.pl - twoja apteka internetowa

luknij na taki tekst :

Informuję, że administrator NetArt zablokował katalogu ............. na serwerze .............nazwa.pl

Aplikacja zużywała zbyt wiele zasobów systemowych, co mogło prowadzić do niestabilnej pracy usług innych Klientów NetArt. Platforma hostingowa współdzieli zasoby sprzętowe serwera między wielu użytkowników, którym NetArt gwarantuje jednakowo wysoką jakość świadczonych usług. Przekroczyli Państwo parametr bezpieczeństwa zdefiniowany na stronie https://nazwa.pl/netart-o-firmie-parametry-...ieczenstwa.html

jako: "Maksymalny czas procesora użyty przez skrypty PHP / CGI w ciągu doby".

I teraz moje Pytanie jako klienta : Gdzie ja jako klient mogę obserowac i pilnowac ten maksymalny czas ? NIGDZIE

tak jak mówie Nazwa ma swoje minusy ale machnelem na to ręką teraz pcham wyszystkich na OVh

Brakuje mi tu relacji drugiej strony. Bo jak znam zycie to pewnie cos bylo na rzeczy, skoro Cie tak potraktowali, a my nie wiemy wszystkiego.

Klient: przeciez ja ma 1 serwer ?? (zaplacony)
mam u nich 6 oplaconych serwerow

To ile?

A, i nie pracuje dla nazwy. Nawet ich nie lubie.

NIE BRALEM TYCH SERWEROW CO 14 DNI (moze wy tak robicie)

Skąd ten pomysł. Nikt do tej pory tutaj nie napisał na forum "omijać szerokim łukiem", bo mu usunęli (darmową!) usługę bezpłatnego serwera do testów. Ja też nie jestem "człowiekiem który tak robi" (co sugerujesz) :)

w ciagu 4 lat korzystalem w sumie z 8 serwerow ktorych nie wykupilem

Może mają [rozsądny] limit dwóch rocznie? Może wystarczyło przedstawić sytuację i poprosić o odblokowanie serwera. Gdybyś napisał, że masz 6 i ten też zamierzasz opłacić to na pewno by to zrobili, ty kiedy stwierdzili, że odblokują po płatności piszesz, że to skandal. Dla mnie to wszystko wyjaśnia.

To dla mnie wystarczające, żeby stwierdzić że to z tobą niestety jest problem. Ze swojego doświadczenia nie miałem styczności z żadnym hostingodawcą, z którym nie mogłem się dogadać. Czy w PL czy US. Raczej masz problem z komunikacją bo po 2 stronach postów tutaj ludzie dalej nie wiedzieli ile masz serwerów i o co ci chodzi. Z resztą chyba dalej nie wiadomo. Bo ktoś coś powie a ty dopisujesz dalsze rozdziały do historyjki o nazwie i za chwilę to chyba będziemy mieli na PiO pierwszego bloga o nazwa.pl :)

Nie nie , ja jego rozumiem On nie sprawdza stabilnosci serwera.

Parę postów temu napisał, że sprawdza.

Proponuje zainterweniowac np do rzecznik praw konsumenta.

Ja osobiście twierdzę, że to nieuczciwe. Tzn. brać 8 serwerów do testów, nie opłacić a potem jeszcze narzekać że nie chcą dać 9-tego. Z resztą skoro masz tam (podobno) 6 serwerów to chyba nie potrzebujesz siódmego, żeby wiedzieć jak działa.

I teraz moje Pytanie jako klienta : Gdzie ja jako klient mogę obserowac i pilnowac ten maksymalny czas ? NIGDZIE

Niestety żadna platforma hostignowa tego nie robi, to niewykonalne (z tego co wiem), żeby czas CPU śledzić na bierząco. Jeśli chcesz śledzić wykorzystanie zasobów musisz wziąć VPS-a.

skoro nie wiesz o co mi chodzi to jeszcze raz

jesli nazwa pisze ze daja 14 dni darmowego hostingu - to niech tak bedzie

albo niech dadza informacje ze darmowy hosting jest tylko raz

wyobraz sobie sytuacje ze konczysz strone dla klinta ktora ma byc oddana do konca tygodnia (deadline nienegocjowalny)

zamawiasz w nazwie serwer a oni odblokuja ci go w momecie jak wplacisz kase - czyli np. w poniedzialek

www.eapteka.krakow.pl - twoja apteka internetowa

Niestety żadna platforma hostignowa tego nie robi, to niewykonalne (z tego co wiem), żeby czas CPU śledzić na bierząco. Jeśli chcesz śledzić wykorzystanie zasobów musisz wziąć VPS-a.

jak możesz przestrzegac coś czego nie widzisz ? i czego nie możesz sprawdzic tylko musisz wierzyc na słwo honoru Panu. Przy takiej firmie za jaką sie podaje nazwa słowo honoru admina to troche zamało.

Osobiscie wolę zapis: "Firma może wypowiedziec usługę bez podanai przyczyny" ma to sens bo powyższy ich komunikta nie ma zadnej podkładki po za tym co admin sobie powie

Naprawdę boli mnie ignorancja niektórych osób, które myślą, że pozjadały wszystkie rozumy i one wiedzą wszystko najlepiej...

Przecież jak byk jest napisane w pierwszym poście

z nazwa wspolpracuje od 4 lat mam u nich 6 oplaconych serwerow (w ciagu tych 4 lat testowalem 8 serwerow czyli po 2 w ciagu roku)

Tak, to już jest prawdziwy skandal - testować 2 serwery w ciągu roku...

Niektóre komentarze są definitywnie nie na miejscu...

Radzę trochę dystansu mieć do siebie, i nie mierzyć ludzi swoją miarą - bo skoro ktoś testował 8 serwerów w ciągu 4 lat, to na pewno jest jakiś krętacz, nie?

Pozdrawiam.

PS. Inna sprawa to to, czy rzeczywiście w każdym roku były testowane 2 serwery...

EDIT:

Niestety nie było nic konkretnego napisane poza rozmową z pracownikiem Nazwy.

-> "Ten post edytował piterL Dzisiaj, 12:19", czyli 39 minut po napisaniu tego tematu.

W takim razie zwracam honor ;-)

Naprawdę boli mnie ignorancja niektórych osób, które myślą, że pozjadały wszystkie rozumy i one wiedzą wszystko najlepiej...

Przecież jak byk jest napisane w pierwszym poście

Niestety nie było nic konkretnego napisane poza rozmową z pracownikiem Nazwy.

-> "Ten post edytował piterL Dzisiaj, 12:19", czyli 39 minut po napisaniu tego tematu.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności