Skocz do zawartości

nazwa.pl - WIELKIE ROZCZAROWANIE

piterL

Rekomendowane odpowiedzi

ZAKUPY NA ODLEGLOSC – sprzedaz wysylkowa, internet, telezakupy, itp.

• Masz prawo do pelnej informacji o towarze

• Potwierdzenie zawarcia umowy pisemne lub mailem (najpózniej w chwili

otrzymania towaru)

Masz 10 dni na zwrot towaru i odstepienie od umowy (trzeba powiadomic

na pismie)

ze strony RZPK

czyli wg mnie 10 dni roboczych + 4 dni wolne daje wlasnie 14 dni ktore nazwa daje na zaplacenie faktury i super

tyle ze dla mnie nie mozna dzielic klientow na tych co moga w tym czasie skorzystac z ich uslug i na tych ktorzy nie moga NIE INFORMUJAC O TYM KLIENTA

www.eapteka.krakow.pl - twoja apteka internetowa

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jesli nazwa pisze ze daja 14 dni darmowego hostingu - to niech tak bedzie

albo niech dadza informacje ze darmowy hosting jest tylko raz

Jak instalujesz oprogramowanie "do testów" na 14 dni to też znaczy na 14 dni a nie, że co 14 dni możesz usuwać i instalować od nowa. Tam pisze "test" a nie darmowy, tzn. darmowy do testów, żeby "sprawdzić możliwości".

Naprawdę boli mnie ignorancja niektórych osób, które myślą, że pozjadały wszystkie rozumy i one wiedzą wszystko najlepiej...

Przecież jak byk jest napisane w pierwszym poście

Tak, to już jest prawdziwy skandal - testować 2 serwery w ciągu roku...

Przecież nikt nie twierdzi, że to skandal. Nie na miejscu jest raczej domaganie się świadczenia darmowej usługi i nazywanie odmowy skandalem. Dodajmy, że te 6 serwerów na kilku kontach. Ale jakie konsekwencje spotkały klienta? Kazano mu coś zapłacić, wypowiedziano umowę? Po prostu usunięto możliwość dalszych darmowych testów. Jak jakaś darmowa usługa jest nadużywana to każdy się przed tym broni.

slawek22 staram sie zrozumiec co napisales i powznie nie jestem w stanie

jeszcze raz

6 serwerow oplaconych - gdzie tu jest naduzywanie darmowych uslug ??

8 serwero w ciagu 4 lat - 2 w ciagu roku gdzie tu jest naduzywanie ??

i najwazniejsze GDZIE NA STRONIE MASZ NAPISANE ZE MOZESZ KORZYSTAC TYLKO Z 1 SERWERA DO TESTOW I PRZEZ JAKI CZAS MOZESZ Z NICH KORZYSTAC ??

NIEMA

A ja coraz bardziej jestem przekonany ze PiterL nasz wszystkich buja i po prostu nie napisal CALEJ prawdy. Jak nazwa jest to jest, ale bez przesady... Nie wywalili go przeciez bo go nie lubia...

Inna sprawa, ze sie nigdy nie dowiemy dopoki nie poznamy opinii drugiej strony. Czyli mala szansa zeby to wyjasnic.

Poza tym ciezko prowadzic dyskusje, skoro prawie wszystkie posty z faktami sa edytowane. Nie chce mi sie tego sledzic...

dla tych co nie znaja relacji z drugiej strony - ja zreszta tez nie znam nowe info w sprawie

otoz nikogo nie niepokojac otrzymalem mail on nazwy

Witam

Pana zgłoszenie zostało przekazane do odpowiedniego działu.

Pozdrawiam

........

problem w tym ze ja nic u nich nie zglaszalem

moja odpowiedz do nazwy

> witam

>

> " Pana zgłoszenie zostało przekazane do odpowiedniego działu."

>

> chcialbym uscislic o jakie zgloszenie chodzi ??

> z tego co sie orientuje - ja niczego nie zglaszalem !!

>

> pozdrawiam i czekam na wyjasnienia

otrzymalem

Nasz dział prawny przeanalizuje problem i przedstawimy Panu nasze

stanowisko.

Pozdrawiam

......

jak dla mnie sprawa jest coraz bardziej dziwna i zaczyna mnie coraz bardziej smieszyc

Sprawdźmy, czy dobrze rozumiem, przez 4 lata przetestowałeś 8 serwerów, jednocześnie nie zamówiłeś wszystkich na raz. Następnie, gdy chciałeś naprawdę dokupić serwer oni wyłączyli Ci możliwość jego obsługi do czasu uregulowania rachunku?

W takim razie racja jest po Twojej stronie i naprawdę nieistotne powinno być z jakich pobudek chciałeś testować te serwery.

Faktycznie, NetArt zachował się brzydko, ale nie róbmy z igły widły, tak ciężko jest opłacić ten serwer? Czy naprawdę trzeba korzystać z darmowego serwera przez cały okres próbny tylko po to, aby oszczędzać na przedłużeniu? Jesteś dorosłym człowiekiem i na pewno masz konto bankowe... Serwer będzie działał jeszcze tego samego dnia!

Natomiast mylisz się co do tego, że 14 dni to czas na opłacenie zamówionego serwera. Przez kilka dni (nie pamiętam ile) widać go jeszcze w panelu i można opłacić.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

dokladnie w ten sposob to wyglada - dodatkowo przez ten okres wspolpracy z netartem zakupilem u nich 6 serwerow ktore sa oplacone

co do przelewu jak najbardziej mozna go zrobic - problem jest tylko taki ze prawdopodobnie bedzie on zaksiegowany w poniedzialek a do tego czasu stoje w miejscu ze strona (oczywiscie moge robic strone na jednym z pozostalych serwerow i pewnie tak bede musial zrobic)

nie chodzi mi o ten serwer jest wiele firm hostingowych ALE chodzi o zasady - skoro na stronie nazwa.pl pisze jak wol ze przez 14 dni mozesz testowac serwer to jak dla mnie nie ma znaczenia czy testowalem 1 czy 50 serwerow - jesli nazwa chce to zmienic niech napisza na stronie ze mozna testowac tylko 1 serwer i po sprawie

kolejna rzecz to czas po ktorym blokada na testowanie serwera znika - otoz w nazwie nie ma okreslonego czasu czyli jesli zmienia usluge dalej nie bede mogl sprawdzic jak to dziala poniewaz wykorzystalem limit

(wynika z tego ze nawet za 10 lat przy zupelnie nowych technologiach nie bedzie mozna sprawdzic jak to dziala poniewaz limit zostal zuzyty)

JESZCZE RAZ NIE CHODZI O MOJA OSOBE - ale o wszystkich ktorzy moga sie naciac na postepowanie nazwy

już abstrahując od tego, że po co komu testy serwera, skoro ma już 6.. (bo przecież może wykupić dla znajomego / klienta / itp. - taka sytuacja jest teoretycznie możliwa, nie można tego wykluczyć).. z jednej strony nazwa.pl broni się przed takim zakładaniem jeden po drugim (zapewne dlatego właśnie zareagowali - i ja się z tym jak najbardziej zgadzam), a z drugiej strony niepotrzebnie marudzisz "14 dni za darmo, więc niech je dadzą!" - to nie jest akurat tutaj najważniejsze... najważniejsze jest to, że rozmawiałeś z BOKiem nazwy (który jest dość specyficznym rodzajem BOKu - tak coś w klimacie TP SA) krzykiem, histerią zamiast jasnego wyjaśnienia sprawy... heh

jeśli w ciągu iluś tam lat testowałeś serwery (bo popatrzmy na to z tej strony - NIE DA SIĘ kupić serwera bez uprzedniego jego testowania, no nie? bo już sam fakt założenia to na dzień dobry okres testowy) i dodajmy do tego przez te ileś lat chwile, gdy niby już trzeba było kupić, ale jednak nie (i nie opłacałeś), to w tym momencie nazwa.pl potwierdza moją opinię o nich... (jest to opinia TRAGICZNA).. i zgodzę się tu z nahpl.. heh

podsumowując: brak komunikacji i zrozumienia.. i znowu powtórzę: o ile user może być gimnazjalistą (albo być kumaty jak gospodyni wiejska), to BOK poważnej firmy uważającej się za lidera usług powinien używać mózgu częściej niż tylko przy znajdowaniu klawiszy na klawiaturze w celu wpisania regułki na czacie.. heh

panowie, nie oszukujmy się.. nazwa.pl to nie jest hosting dla ludzi zorientowanych w hostingu.. heh ani parametry, ani BOK ..no, może jakość.. jeśli ktoś chce sobie postawić wizytówkę i mieć kilka adresów e-mail w domowej domenie.. (byle nie była to wizytówka na Wordpressie : )))

slawek22 staram sie zrozumiec co napisales i powznie nie jestem w stanie

jeszcze raz

6 serwerow oplaconych - gdzie tu jest naduzywanie darmowych uslug ??

8 serwero w ciagu 4 lat - 2 w ciagu roku gdzie tu jest naduzywanie ??

Skoro w ciągu ostatniego roku przetestowałeś 2 razy ich serwer to po co znów chcesz testować? Dostałeś swoje 14 dni. Przecież nie jest napisane na stronie 28 dni tylko 14?
i najwazniejsze GDZIE NA STRONIE MASZ NAPISANE ZE MOZESZ KORZYSTAC TYLKO Z 1 SERWERA DO TESTOW I PRZEZ JAKI CZAS MOZESZ Z NICH KORZYSTAC ??

NIEMA

Abstrahując od tego kto ma racje, a kto nie to widzę piter lubisz strasznie paranoje. Piszmy wszystko i wszędzie, bo inaczej ktoś nas bedzie chcial zrobic w konia? Takie sytuacje lubisz? Wyluzuj, bo robisz afere o bezsensowna sprawe.

Skoro wchodzę na stronę dowolnego dostawcy hostingu i mam napisane, iż dostaję 14-dniowy okres probny to LOGICZNY jest fakt, ze nie bede mogl skorzystac z tego okresu wielokrotnie, bo dostaję 14 dni testowych, a nie 28, 42 albo 56. I tak jest wszędzie...

Testowałem wiele hostingów, w zyciu nie mialem takich problemow.

ps. Jak widać nie zawsze my mamy rację, często firmy na ktore pojawiaja sie na tym forum (i nie tylko) skargi maja racje (ukłon w strone Pana skarzacego sie na serwery AZ.pl, ktory zostal pograzony, kiedy w temacie pojawila sie rowniez druga strona konfliktu...).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności