Skocz do zawartości

domena a darmowy serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, trochę pochodziłem po forum ale nie do końca znalazłem odpowiedz na moje pytanie. Otóż: mam strone na darmowym serwerze. Przykład: nazwa strony na darmowym serwerze: "x68.cba.pl" Wykupiłem domene. Nazwa domeny: zalewzegrzynski.net Po wspisaniu słów kluczowych dla mojego serwisu jestem na pierwszym miejscu w google. I wszystko byłoby dobrze ale Google wyświetla mi w odniesieniu do strony link do darmowego serwera (x68.cba.pl) a nie do domeny zalewzegrzynski.net Pytanie jest: Jak zrobić tak żeby po znalezieniu w wyszukiwarce (po słowach kluczowych) mojej strony podawany był adres z domeny a nie z darmowego serwera ? Pewnie problem leży w DNS ?

pozdrawiam.

daje.

jemu chodzi o to ze "x68.cba.pl" jest pierwszy w google a jego nowa domena .net nie jest na pierwszym miejscu.

moja rada: musisz od nowa pozycjonowac strone, tylko teraz pod tym nowym adresem.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Cba pozwala podpiąć domenę. Natychmiast przewaliłem pliki na cba z x68 do zalewzegrzynski.net Ale ten pomysł upadł po tym jak ... okazało się, że domena nie może mieć takiej samej nazwy jak konto ... . Home.pl nie zezwala na coś takiego. No i kiszka. No to mówię sobie, zarejestruje serwer na home.pl tam gdzie mam domenę. Ale tu to samo ! Domena w dalszym ciągu "wisi" nad kontem serwera tak samo jak na cba. Zmiana jest tylko tego typu, że zmienił się serwer z darmowego na płatny. Niby pewniejszy i większa pojemność i bez reklam. Ale jeśli chodzi o mój problem to żadna różnica. Bo co mi z tego jak w linku do mojej strony wciąż nie będzie widniał w wyszukiwarce adres zalewzegrzynski.net ??

Na to musi być jakiś prosty sposób. Bo to aż nielogiczne, żeby tak nie było. Mnóstwo ludzi ma "normalne" adresy. Tylko jak oni to zrobili ? Podejrzewam, ze to chodzi o DNS u dostawcy domeny gdzie jest przekierowanie. Korzystam z serwerów wewnętrznych DNS dostawcy domeny. Może powinienem zaznaczyć zewnętrzne z cba ? To można sprawdzić ale na efekt trzeba czekać do 30 godzin. Boje się, że amba strzeli całe pozycjonowanie i wszystko od nowa trzeba będzie robić. Nie chce przepisywać mi się prawie 80 linków bo to robota dla konia. Poza tym jest dziwne, że jestem na pool position w Google kiedy cały czas pozycjonowałem ... domenę a nie x68 .... .

Nie bardzo wiem o co chodzi z 301. Z tego co zdążyłem poczytać to chyba pomaga to tylko w przeniesieniu bazy z jednego serwera do innego bez przenoszenia plików. Ale może się mylę ?

zalewzegrzynski.net, czy wykonałeś to :

Zarejestrowałem domenę i chcę ją podpiąć pod konto na cba.pl co muszę zrobić?

Przy tworzeniu konta zaznacz [zamiast 'cba.pl'] "Własna" i wpisz cały adres posiadanej domeny [najpierw zarejestruj ją u jakiegoś rejestratora domen]

Wskaż w panelu swojego rejestratora na nasze serwery DNS, czyli:

ns1.cba.pl (IP: 85.232.232.38)

ns2.cba.pl (IP: 85.232.232.38)

Po rozejściu się DNS'ów po Sieci [może trwać to nawet 48godzin] możesz się cieszyć kontem z własną domeną.

[ https://cba.pl/faq/ ]

Paul czytałem to info na CBA ale dzięki za przypomnienie. Mam na CBA konto zalewzegrzynski.net tyle że nie mam wpisanych u rejestratora domeny dsn-ów z cba a korzystam z "ichnich" tych wewnętrznych home.pl (jak do nich dzwoniłem to powiedzieli, że to wystarczy) Od niedawna piszę w necie więc o wszystko pytam i wszystkiego się upewniam. Po twoim poście nie wiem czy słusznie ale doszedłem do wniosku, że na home.pl wcale nie muszę robić żadnego przekierowania na cba. Wykupiłem u nich domene i wystarczy. Ale KONIECZNIE trzeba ustawić dns-y z cba na home.pl ! Mam nadzieję, że o to chodzi ?? Jeśli tak, to wystawię ci specjalne podziękowania na stronie. A tak na marginesie ... masz świetne zdjęcie w info.

W Panelu home.pl w zakładce Konfiguracja domeny nie korzystaj z "Przekierowanie WWW (IP/host/URL/katalog):" tylko poniżej wpisz

ns1.cba.pl i pod spodem ns2.cba.pl a następnie jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś w cba.pl (w panelu) dodaj swoją domenę - musi to działać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności