Skocz do zawartości

Zaczynam i pytam;]

Ebro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zacznę od tego że od dosyć długiego czasu bawiłem się stronami...CMS'y, fora itd.. pozycjonowałem dodając ręcznie do katalogów oraz systemów linkujących. Teraz zastanawiam się na wykupieniem serwera i jakiejś dobrej a w miare taniej reklamy.

Poradzcie mi gdzie najlepiej wykupić serwer oraz jak pojemny i szybki żeby spokojnie śmigało mi na nim takie forum jak www.hiphaope.net (to nie jest żadna reklama, poprostu chodzi mi o to jak ono rozrośnięte jest) oraz jaką reklamę wybrać. Kupić linki? jakiegoś bota? podajcie mi tu jakieś porady, linki lub cokolwiek, bardzo mi na tym zależy.

Operuj na konkretach a na pewno ktoś CI odpowie

- forum takie i takie

- tyle i tyle userów dziennie

- docelowo ma być to i owo...

... bo np ja nie wiem ile userów ma tamto forum ile odsłon itp i nawet mi się na nie wchodzić nie chce....

Dedyki na ovh są od 200 zł m-c tyle na teraz mogę powiedzieć...

Jak masz zamiar postawic forum nie tylko dla reklam to w poczatkowym jego rozwoju darowalbym sobie je.

Mnie osobiscie mloda strona czy forum, ktore maja predyspozycje do tego aby byc odwiedzane a naszpikowane reklamami odstraszaja i szukam alternatywy. Ale ja to ja..

Jak masz zamiar postawic forum nie tylko dla reklam to w poczatkowym jego rozwoju darowalbym sobie je.

Mnie osobiscie mloda strona czy forum, ktore maja predyspozycje do tego aby byc odwiedzane a naszpikowane reklamami odstraszaja i szukam alternatywy. Ale ja to ja..

Dokładnie tak. Duża ilość reklam pod każdym postem, tematem i po bokach strony odstraszają niesamowicie i wygląda to jak śmietnik. Radzę jedynie używać starej metody, która u mnie się sprawdza w 100%. Zostawiam linki dosłownie wszędzie, gdzie się da nie spamując innych (fora, księgi gości, itp.)

Dokładnie tak. Duża ilość reklam pod każdym postem, tematem i po bokach strony odstraszają niesamowicie i wygląda to jak śmietnik. Radzę jedynie używać starej metody, która u mnie się sprawdza w 100%. Zostawiam linki dosłownie wszędzie, gdzie się da nie spamując innych (fora, księgi gości, itp.)

A ja w księdze gości porządniej stronie tępię takie zachowanie; kiedy ktoś doda wpis z linkiem ma nofollow, a potem dodatkowo sprawdzam skąd gość wszedł (po IP) i czasami mam takie kwiatki (ref odsyłający).

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Co do reklam to na prawde nieraz jest problem. Swojego czasu na jednym forum umieściłem reklamę z boku i nieszczęście skrypt zniknął. Widzę że reklama jest i będzie jeszcze ok roku a usunąć nie można !!!

Może ktoś ma pomysł jak to usunąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności