Skocz do zawartości

Czuje sie oszukany i okradziony przez G

AKURAT

Rekomendowane odpowiedzi

- napisać skrypt, który nie będzie wyświetlał reklam osobom, które raz już kliknęły

a jak wykryć że użytkownik kliknął już w reklamę? to idzie przez JS po stronie klienta więc nie mam koncepcji jak to wykrywać... bardzo dobre zabezpieczenie na nieuczciwą konkurencję ;)

...

a dlaczego ban ?

wydaje mi sie ze za duzo zarabialem :]

dziennie za okolo 30 klikow mialem okolo 5$

szkoda gadac!!!

...

HEHEHEHE ;):P dawno się tak nie uśmiałem.

Mam nadzieję że to było z nutką ironii bo bałbym się AS na strony wrzucać przy swoich zarobkach jeśli od 5$ już banują :P

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Być może chodziło koledze o stosunkowo duże zarobki przy niewielkiej klikalności. Czytałem tutaj, że ludzie mają po 5$ za 300 kliknięć ;)

Mimo wszystko, banowanie użytkowników przez Google i bezradność w przypadku odwoływania się dają do myślenia i może spotkać każdego z nas.

To nie tak.

Google nie chce banować kont, gdyż ma z tego zyski. Jakby banowało ludzi bez powodu, niedługo skończyłoby z niczym.

Prawda jest taka, że po prostu sprawdzają ile klików z danego konta jest "missclickami", czyli klikami które nie generują żadnej aktywności na witrynie reklamodawcy. Człowiek który płaci za reklamę nie płaci bynajmniej za to, żeby ludzie wchodzili na jego stronkę i zamykali ją po sekundzie - a tak będzie się działo, jeśli reklamy będą zamieszczone w sposób który niejako "oszukuje" osobę klikającą.

Jeśli dostaliście bana, to na pewno nie za to, że zarobiliście kasę - google CHCE, żebyście zarabiali kasę, bo samo na tym waszym zarabianiu zyskuje. Problem jest wtedy, gdy tą kasę zarabiacie w sposób - powiedzmy - niezbyt uczciwy, czyli prowokując "puste" kliki.

Kurcze, to powinno być gdzieś podpięte.

Być może chodziło koledze o stosunkowo duże zarobki przy niewielkiej klikalności. Czytałem tutaj, że ludzie mają po 5$ za 300 kliknięć ;)

Upss ja na jednej stronie za 16 klików mam 1,57 $ czyli też za dużo zarabiam :rolleyes: już od ponad roku. Ale dodam, że nie chwaliłem się żadnemu kumplowi "ej ty zobacz zarabiam tyle i tyle na taaaakiej stronce" więc mam przynajmniej pewność, że jeśli mnie zbanują to nie przez "życzliwych" którzy chcieli pomóc. Strony nie są "cham....mi" spamami, więc raczej nikt się chyba nie wścieknie i maniakalnie nie będzie klikał. I choć ryzyko nieprawidłowych kliknięć zawsze będzie, to można je minimalizować...

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Na tematycznych witrynach anglojęzycznych mam kliki od 50 centów w górę. Bana jakoś nie widać. Fakt, że klików nie mam w stosunku do osłon dużo ale mam niejako pewność, że są to kliki które google się "spodobają", tzn po prostu uczciwe - klikają ludzie, których zainteresuje treść reklamy.

ale mam niejako pewność, że są to kliki które google się "spodobają", tzn po prostu uczciwe - klikają ludzie, których zainteresuje treść reklamy.

z Google nigdy nic nie wiadomo :tancze::D

nie znasz dnia ani godziny :) raz im sie spodoba, raz nie.... moze niedlugo zmienią target "ochranianych reklamodawcow" na takich co lubią masowe kliki po 1 sekundzie i poziom u reklamodawców 95% odrzuceń

powaznie, tu tyle juz ludzi sie skarzylo na bany z roznych powodow, ze nawet z takimi stronami nie mozna czuc sie pewnie :/ dziwna polityka google od 1,5 roku.....

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności