Skocz do zawartości

000webhost.com jakie macie opinie

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mieliście rację, jakość nie stoi na wysokim poziomie, jeśli mogę tak to ująć. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to problem z przekierowaniem adresów dns na ich serwery. Niby poszło gładko, ale nawet po 48h (w sumie wyszły 4 dni) domena "nie złapała" serwera, a szkoda. Drugą rzeczą, przez którą właściwie byłem zdecydowany rzucić to na bok był problem z Total Commanderem (nie jest zalecany na ich stronach, nie wiadomo dlaczego). Zainstalowałem FilleZilla'ę i o dziwo nie ma już problemów z uploadowaniem plików, wcześniej dziwne mrożenia i braki w odpowiedzi. Po tych kilku porażkach, w ramach nauki, zainstalowałem Wordpressa na ich domenie, jestem ciekaw ile czasu postoi.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

• 3 tygodnie później...

ExuS, z byethost jesteś bardziej zadowolony? Mniejsze przestoje w pracy serwera? Powoli rozeznaję się jak sprawują się te darmowe hostingi. 000webhost widzę, że raz na 2-3 dni nie odpowiada przez kilka-kilkanaście minut, ponieważ serwer jest zbyt zajęty. Generalnie nie narzekam, póki co stoi mała zapleczówka i się trzyma, w końcu free, to trzeba brać pod uwagę.

paq studio YouTube

Od jakiegoś czasu testuje darmowe konto na zymic.com. Konto ma całkiem niezłe prarametry. Niestety pingi do Polski (i nie tylko) są cienkie, ale ponieważ serwery są w Kaliforni więc google ma bliziutko :) - https://just-ping.com/index.php?vh=zymic.com - a to się liczy. Na zapleczówki myślę że hosting godny rozważenia.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Syf jak ich mało. Hosting jest natarczywie sprawdzany przez administrację, a w trakcie tej procedury jest wyłączony i pokazuje się piękna strona 000wh.

Nie polecam... Administracja jest - ale olewa wszystko i wszystkich

Szybkość i uptime też bez komentarza

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

ja tam postawiłem pół roku temu zapleczową stronę na snews + mysql i stoi nadal. Za darmo zaplecze można zbudować ale nie wymagam wielkiej stabilności.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

• 9 miesięcy temu...

Moje wrażenia z 000webhost są takie: to jest shit jakich mało!

Gdy masz stronę na którą wchodzi 10 osób dziennie i nie zależy Ci na niej to jest OK. Ale jeśli masz ich więcej to trzymaj się od nich z daleka.

- Lagi na serwerze są takie, że zanim Filezilla uzyska pełną listę katalogów to serwer kończy połączenie.

- 99% uptime można włożyć między bajki. Nie było dnia żeby nie wyświetlał się komunikat "Server is too busy at the moment" lub "Mysql server has gone away"... I zaznaczam że nie dotyczy to tylko większych serwisów. Miałem tam również mniejsza stronę pod zaplecze, sam html bez php. I to samo. Niedostępność serwera na porządku dziennym.

- Blokują też konta za samo podejrzenie - jedną moją stronę muzyczną weryfikowali ponad miesiąc czy aby nie łamię praw autorskich a zamieszczałem tylko filmy z YouTube. Drugą zablokowali mi za podejrzenie wysyłania masowych emaili. Oczywiście nie mogłem odzyskać skasowanych plików bo kontakt z supportem jest zerowy.

- Ping serwera powyżej 200 jest tam standardem...

- Częste ataki hakerów;

- Bardzo częste awarie niektórych usług: autoinstalera, poczty, itd.

Naprawde, nie polecam!

Podpisuje się pod powyższym. Ja już dawno zrezygnowałem z darmowych usług tego typu po podobnych niezrozumiałych dla mnie "akcjach".

PS. Wśród darmowych hostingów są znacznie lepsze, w tym nasze polskie, oferty.

Top-Tools.pl - sklep internetowy - spawarki transformatorowe MMA, inwertorowe TIG, półautomatyczne MIG, MAG, FCAW, prostowniki akumulatorowe, elektronarzędzia, przyłbice, elektrody

@Fokmenboss ma w 100% rację. 2-3 lata temu miałem parę stron tam postawionych, ale po kilku miesiącach bez podania żadnej przyczyny zostały usunięte. Mam wrażenie, że strony nie anglojęzyczne, francuskojęzycznych, niemieckojęzyczne, hiszpańskojęzyczne są usuwane.

Wyprowadziłem się dwa dni temu po blisko pół roku i to tylko dlatego, że zmęczyłem się robieniem ręcznych backupów. Na host narzekać nie mogłem - najlepszy free na jakim do tej pory siedziałem. Na początku był problem z obciążeniem maszyny przez userów, ale z czasem wszystko zostało naprawione i uptime był całkiem dobry. Z tej domeny zrobiłem 301 na nowy adres i bomba. Jeśli będę miał stawiać zaplecze to właśnie u nich, a kiedy uznam, że jest za wiele warte - przeniosę na płatne serwery.

paq studio YouTube

• 2 tygodnie później...

Dziś skasowali mi 2 konta z kilkunastoma stronami, na których nic nie robiłem dłuższy czas, oczywiście bez podania przyczyny. I to nie pojedyncze strony tylko całe konta. Oczywiście skontaktować się z nimi nie da... Od dziś nie polecam...

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności