Skocz do zawartości

uptime serwerow - ranking

seopol

Rekomendowane odpowiedzi

To jest przywilej takich testów :P - nie ma idealnego narzędzia i chyba jedynym miarodajnym było by mierzenie ilości padów fizycznych serwera, zawieszenia się usług etc. ale takiego soft raczej żaden admin by nie zainstalował na serwerze

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

To jest przywilej takich testów ;) - nie ma idealnego narzędzia i chyba jedynym miarodajnym było by mierzenie ilości padów fizycznych serwera, zawieszenia się usług etc. ale takiego soft raczej żaden admin by nie zainstalował na serwerze

w miarę miarodajnym byłby brak możliwości ingerencji firm w wyniki testów, ale to tak jak pisałem wcześniej, musiało by być z firm brane pod lupę więcej niż jeden serwer, akurat ktoś może mieć pecha i będzie monitorowany jakiś felerny serwer i już potencjalny klient ma trochę skrzywiony obraz sytuacji.

Veal wziął np. ode mnie serwer na którym nie ma strony firmowej :P

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Witam!

Odnośnie https://www.webhostingtalk.pl/ranking/, ten ranking nie jest w pełni sprawiedliwy i zgadzam się z tym co pisze slawus. Nawet w naszym przypadku nie pokazuje on pełnej prawdy, bo monitoruje działanie tylko s1, gdzie są serwery które pracują gorzej, a są też takie które pracują lepiej. Jakiś czas temu w rankingu uczestniczyła nazwa.pl, ale z niego wyszli i nie dziwie sie bo kiedy widzi się tanie hostingi które mają napompowany uptime, a pod nimi nazwa.pl to nie wróży to w kwestiach marketinowych niczego dobrego.

i jak ktoś ma słaby uptime to "się usuwa" i zaczyna od nowa ... :)

Mieliśmy słaby i nas usunęli bo udowodniliśmy wadliwe działanie monitoringu.

Witam!

Odnośnie https://www.webhostingtalk.pl/ranking/, ten ranking nie jest w pełni sprawiedliwy i zgadzam się z tym co pisze slawus. Nawet w naszym przypadku nie pokazuje on pełnej prawdy, bo monitoruje działanie tylko s1, gdzie są serwery które pracują gorzej, a są też takie które pracują lepiej. Jakiś czas temu w rankingu uczestniczyła nazwa.pl, ale z niego wyszli i nie dziwie sie bo kiedy widzi się tanie hostingi które mają napompowany uptime, a pod nimi nazwa.pl to nie wróży to w kwestiach marketinowych niczego dobrego.

To już ryzyko tak dla nazwy jak i taniego hostingu na który monitoring serwer trafia.

hm, gdzie tam jest ranking uptime jako takiego? bo ja widze tylko czas odpowiedzi..

https://www.webinspector.pl/statystyki/hosting/ tu się schował aczkolwiek przy obecnym interwale (godzina) pewnie wszystkie hosty mają taki uptime :)

i jak ktoś ma słaby uptime to "się usuwa" i zaczyna od nowa ... :)

Mieliśmy słaby i nas usunęli bo udowodniliśmy wadliwe działanie monitoringu.

nie miałem Ciebie na myśli, chodziło mi o to że w tamtym rankingu to firma wybiera i serwer i port

i czy w ogóle jest w rankingu.

w tym rankingu przynajmniej na razie zapowiada się że będzie bardziej "niezależny"

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

nie miałem Ciebie na myśli, chodziło mi o to że w tamtym rankingu to firma wybiera i serwer i port

i czy w ogóle jest w rankingu.

w tym rankingu przynajmniej na razie zapowiada się że będzie bardziej "niezależny"

Tak ? :) My się tam znaleźliśmy bez żadnego zgłaszania, musiałem się dopytywać jaki host jest monitorowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności