Skocz do zawartości

czy to jest spam?

Rekomendowane odpowiedzi

A ten "spam" według Ciebie czym się przejawia w przedmiotowej stronie:

- brakiem tekstu w body?

strona nie musi zawierac tekstu skoro jej głowną zawartoscią prezentacyjną jest animacja flash-a. Jedynie brak "strategicznych" znacznikow jak H1, H2 itp. stanowić może słabszy punkt rankingu google...

- ilością linkow do tej strony ?

a co nimy ma mieć wspolnego ze spamem ilosc linkow prowadzacych do danej strony ?

#-o

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

<META name="title" content="Elizabeth oferuje: buty ¶lubne, buty wizytowe, buty damskie, obuwie damskie, obuwie ¶lubne, torby, torebki damskie, ¶lub, moda, buty, obuwie

modne buty, moda ¶lubna, buty bia³e, buty kremowe">

<META name="description" content="Elizabeth oferuje: buty ¶lubne, buty wizytowe, buty damskie, obuwie damskie, obuwie ¶lubne, torby, torebki damskie, ¶lub, moda, buty, obuwie

modne buty, moda ¶lubna, buty bia³e, buty kremowe">

<META name="keywords" content="Elizabeth, buty ¶lubne, buty wizytowe, buty damskie, obuwie damskie, obuwie ¶lubne, torby, torebki damskie, ¶lub, moda, buty, obuwie

modne buty, moda ¶lubna, buty bia³e, buty kremowe, torebki damskie, torebki, damskie, torebki damskie ze skóry, dla pañ, dla kobiet, oferta, torby, torba, torebka, torby ze skóry">

<META name="abstract" content="Elizabeth, buty ¶lubne, buty wizytowe, buty damskie, obuwie damskie, obuwie ¶lubne, torby, torebki damskie, ¶lub, moda, buty, obuwie

modne buty, moda ¶lubna, buty bia³e, buty kremowe, torebki damskie, torebki, damskie, torebki damskie ze skóry, dla pañ, dla kobiet, oferta, torby, torba, torebka, torby ze skóry">

<META name="author" content="Elizabeth, buty ¶lubne, buty wizytowe, buty damskie, obuwie damskie, obuwie ¶lubne, torby, torebki damskie, ¶lub, moda, buty, obuwie

<META http-equiv="Content-Language" content="PL" >

<META http-equiv="buty ¶lubne" content="Elizabeth, buty ¶lubne, buty wizytowe, buty damskie, obuwie damskie, obuwie ¶lubne, torby, torebki damskie, ¶lub, moda, buty, obuwie

modne buty, moda ¶lubna, buty bia³e, buty kremowe, torebki damskie, torebki, damskie, torebki damskie ze skóry, dla pañ, dla kobiet, oferta, torby, torba, torebka, torby ze skóry" content="Elizabeth, buty ¶lubne, buty wizytowe, buty damskie, obuwie damskie, obuwie ¶lubne, torby, torebki damskie, ¶lub, moda, buty, obuwie

Po prostu się chcę dowiedzieć czy takie techniki są dozwolone... :?:

a co nimy ma mieć wspolnego ze spamem ilosc linkow prowadzacych do danej strony ?

Są wyżej ode mnie i jestem zazdrosny ;)

Co do meta tagów to faktycznie jest to lekka przesada ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

pewno by wyleciała,

lecz gdyby taką stronę posuneli musieliby posunąć setek stron, prowadziłem swojego czasu spore dyskusje z abuse onetu który ma swoje pomigane interpretacje.

Pytanie czy ich lubia czy nie, bo na dzień dzisiejszy to mogę śmiało powiedzieć że abuse onetu ma bardzo względną teorię spamu - tzn to co im się podoba ;-).

Abstract i inne takie znaczniki nie uznają za spam

nawet meta name title ;-) bynajmniej tak mam w opdowiedzi z ich meila.

Pytąłem też czy keywords skopiowane i umieszczone w innym znaczniku jest spamem, wypowiedź na meila: NIE - jest to inny znacznik itd.

Słowa kluczowe w komentarzu - Tak to spam i ban, hm mówię no to jazda poźniej się okazuje że raz jest to spam a raz nie.

Na dzień dzisiejszy posiadam koło 300 meili z abuse onet gdzie powiedziałbym ośmieszają samych siebie, naprzemian kasując strony i potwierdzając że to rozwiązanie to spam a drugich nie kasując mówiąc że to akurat nie jest spamem. Jeden meil zaprzecza drugiemu.

W oficjalnym meilu poprosiłem ich o interretację spamu - przedstawiając ich własne uzasadnienia - przykre siedzą cicho mimo wysłania onad 10 meili. No cóż mają biedni odpowiedzień pozosytaje im taka odpowiedź SPAM/NO SPAM ;-). W końcu sami tak piszą.

Ogólnie mam fajną z tego zabawę a dla nich niezły wstyd i obciach.

Może postanowią wkońcu odpisać bowiem w ostatniej korespondencji napisałem im iż z uwagi na brak odpowiedzi na korespondencję w której sami sobie zaprzeczają z meila na meila - w zależności z której skrzynki pocztowej napiszę zacznę prowadzić korespondencję poczty standardowej - być może onet jak polskie urzedy do komputerów zacofany bądź udają że tych niewygodnych meili nie widzą :-).

Czekam aż się kiedyś doczepią - to wtedy będę im plujkał meilami w którcych twierdzą że coś jest spamem a coś takiego samego nie.

Ja znam odpowiedź czym jest to spowodowane :-) ale to niech oni profesjonaliści się wstydzą - w końcu ich profesjonalizm można oceniać przynależeniem do organizacji IAB która to nie potrafi wydelegować domeny i zapłacić za nią od roku 2003 :-). Cóż widać profesjonalizm pełną gębą.

Naszczęscie ich lamerstwo zauważa coraz więcej ludzi, coraz więcej ludzi wie że ich wyszukiwarka nosi prawdziwą nazwę śmieciarka, zresztą jak każda polska inna śmieciarka,

Ale polecam koledzie pozgłaszać z 300 domen a sam zapewne się zafascynuje profesjonalnym podejściem ich ABUSE, zresztą całość ich działania jest super.

Namówiłem sporą częśc znajomych do zakupu domen, sam kupiłem domen na 570 zł - ciekawostka wszyscy zapłaciliśmy kasę odrazu.

To był warunek podania nam kodu do domen.

Dzowni do mnie koleś i mówi słuchaj dostałem z Onetu wezwanie do zapłaty, ja się śmieje i mówie o ja nie, nawet profesjonalnie szybko fakturke odesłali.

No mój smiech się zakończył jak po 3 dniach wylądowało u mnie wezwanko do zapłaty :-).

Olałem je bo fakturę opłaciłem zgodnie z korespondencją którą mam i którą prowadziłem z działem handlowym który po spełnieniu warunków płatności dał mi kody.

Bardzo bym chciał aby mi zablokowali domeny za które zapłacilem z tytułu nie zapłacenia ;-) musieliby mi zapłacić fajną kasę z uwagi na swój bałagan, Na razie czekam ;-) moji pozostali znajomi także :-) bo oni też zapłacili a wszyscy dostali wezwanka

A ja myślałem, że tylko u nas w żądzie odchodzą takie cyrki ;) .

A jesteś pewny, że tam jakiś "leperek" nie dorwał się do kompa?

A co z google? Bo właściwie narazie tylko google mnie widzi z tego względu iż od niego zaczołem naukę pozycjonowania? Ich robot jest doskonalszy od ludzików onecików?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności