Skocz do zawartości

Instalacja otwartego w 8p.pl - nie działa

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem zainstalować katalog Otwarty na serwerach 8p.pl. Kiedy wchodzę w domena.pl/otwarty_inc/otwarty_install.php pokazuje się komunikat, by zmienić CHMOD na 777, a kiedy zmieniam na 777 wywala błąd 500 :jezyk1:

O co chodzi?

Też z tym miałem problemy, napisałem do admina i odpisał tylko, że Prawidłowe uprawnienia CHMOD na 8p.pl to 755.

To akurat nie był otwarty mini i jakoś sobie z tym poradziłem.

W każdym razie tam wszystko z 777 wywali 500.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Wybaczcie, że dopiero teraz odpowiadam, ale trafiłem na ten temat przypadkiem.

a co to za hosting ze nie mozna ustawiac chmod 777

Człowieku, zadaj sobie raczej pytanie: co za hosting pozwala na 777? Chyba jakiś z czasów dinozaurów. Przy suexec, prawa 644 i 755 mają takie same właściwości (czyli pozwala na zapisywanie i wykonywanie w folderze i plikach), jak odpowiednio 666 i 777, tyle, że są bezpieczniejsze od nich.

Więc THI, jak się na czymś nie znasz, to może się nie wypowiadaj jako fachowiec, co?

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności