Skocz do zawartości

kod html a google

ksy

Rekomendowane odpowiedzi

OK.

To ja mam takie pytanko. Wiem od znajomego ze google lubia podstawoe tragi w kesice i cenia sobie np. pogrubienei <b> czy naglowski w <h1>.

Jak i gdzie warto sowotwoac i jakie takig? Co warto wiedziec o takich srpawach?

Cos jeszcze moze sobie ceni? Czy tylko google tak lubia czy moze tez inne przegladarki?

"jak bylem mały, to byłem mały..."

Generalnie rzecz biorąc, każdy z tagów, które wyróżniają tekst od zwykłej treści, wpływa na wartość zawartych w nim słów.

Jest na to całkiem logiczne wytłumaczenie - jeżeli słowo jest pogrubione, podkreślone, w nagłówku n-tego poziomu - oznacza to, że prawdopodobnie owo słowo jest ważniejsze od zwykłego tekstu umieszczonego na tej stronie...

Pytanie tylko, jak bardzo takie formatowanie wpływa na zwiększenie wartości słowa - z moich doświadczeń wynika, że jednak niewielkie...

Ale by zaistnieć na szczycie, należy oczywiście brać pod uwagę wszystkie czynniki - w myśl zasady 'ziarnko do ziarnka...'

Google na pewno wartościuje odpowiednie formatowanie, jak jest w przypadku innych wyszukiwarek - ciężko powiedzieć, nie spotkałem się z żadnymi przekonywującymi efektami.

• 3 tygodnie później...
jak jest w przypadku innych wyszukiwarek - ciężko powiedzieć, nie spotkałem się z żadnymi przekonywującymi efektami.

ja mam wrażenie, że wp bardzo na to zwraca uwagę, szczególnie na nagłówki <h1...h6> i chyba na elementy listy.

nie jest to może bardzo znacząca sprawa, ale zgadza się.. "ziarnko do ziarnka, aż zbierze się pierwsze miejsce" :lol:

warto na pewno na to też zwrócić uwagę. ja tam najważniejsze keywords gdzieś zawsze wrzucę w jakiś nagłówek - na pewno nie zaszkodzi, tak imho.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności