Skocz do zawartości

Dodawanie do Katalogu PR4

kusabi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

spotkałem na tym forum setki wypowiedzi na podobne tematy, jednak nikt jednoznacznie tego nie potwierdził (nikt z GRONA PiO):)

Wyobraźcie sobie mnie, w fotelu, szukam katalogów PR4, znajduję. Wchodzę. Faktycznie PR4, uderzam do podkategorii , w której chcę umieścić wpis....PR0. No dobra i tak dodaję nie bedę fisiował. Jednak pojawia się coś jeszcze....

pozycjonuje stronę o pR2 i wiem, że link na mojej (pod)stronie do katalogu PR4 może mi tylko pomóc. czy aby na pewno nie mniej niz gdybym umieściłbym link do PODSTRONY katalogu, gdzie jest mój link?

1. Czy dodajecie linki katalogów na swoje strony czy podstrony /jak to się ma do siły strony głównej/

2. Czy dodajecie linki do PODKATEGORII katalogu czy nie ma to wiekszego znaczenia?

3. Jakże ja mam wskoczyć na PR3? Wypoczynek aktywny

spotkałem na tym forum setki wypowiedzi na podobne tematy

I żadna z tych wypowiedzi nie mówiła o tym, że PR nie ma znaczenia ?

z reguły strona główna posiada największą "moc", podstrony posiadają mniejszą, aczkolwiek przy linkowaniu należy zadbać o linki prowadzące i do strony głównej i do konkretnych podstron(np podstrona na niszową fraze - i anchor na niszową fraze)

Wpisy w śmieciowe katalogi mają małą wartość, często są również pomijane przez Google, dlatego zadbaj o linki z porządnych katalogów takich jak wp.pl, onet.pl, webwweb.pl itd. postaraj się także o linki pochodzę z wpisów w preclach :)

edit : jest to strona wizytówkowa, nie rób sobie śmietnika na takiej stronie - po prostu zrezygnuj z wpisu

PS. ciekawe wykonanie :)

Pozdrawiam serdecznie

FiKaS

Moim zdaniem to nie ma wiele katalogów, które zasługują na umieszczenie linka zwrotnego. Myślę, że warto dodać taki link jeśli katalog jest dobrze podlinkowany, najlepiej tematyczny i gdy często odwiedzany przez userów (będzie służył jako dodatkowe źródło trafficu na stronę).

EDIT: literówka.

1. Czy dodajecie linki katalogów na swoje strony czy podstrony /jak to się ma do siły strony głównej/?

2. Czy dodajecie linki na swojej stronie(podstronie) do PODKATEGORII katalogu czy nie ma to wiekszego znaczenia?

wynika z tego ze supporty katalogow gdzieś mają moja promocję i w sumie ja na tym nie zyskuję, a chyba nawet trochę tracę, skoro "zasysają" moja stronę w zamian nie dając dowodu że ja jestem u nich (bo jestem schowany w podkategorii)?
zasysając Twoją stronę mają kolejny link wychodzący, a to nie jest zysk

Chować wpisów się nie opłaca, bo tracisz site.

Wyszukiwarka (czasem) podpowie które katalogi są wartościowe, PR to loteria, dziś katalog może mieć PR4, a po następnej zmianie 2.

A po cholere Ci ten PR potrzebny? Skup się na zdobywaniu jak najwyższych pozycji a nie na kombinowaniu jak zdobyć wyższy PR. Poza tym przy wyborze katalogów, do których chcesz dodać stronę nie kieruj się samym PR bo często nie ma on żadnego związku z mocą katalogu.

A co do Twoich dwóch pierwszych pytań to na oba odpowiadam: Nie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności