Skocz do zawartości

problem z pozycjonowaniem poradzcie coś

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

no zostałem postawiony przed takim problemem, chce wypozycjonować stronke w dwóch wersjach językowych (temat wałkowany)

ale schody sie zaczynają w momencie ....... bo ona ma tylko max 60 podstron i za chiny nie da sie tego zwiększyc contentem.

a przydałaby sie duża ilość podstron do wymiany linków w stopce (stronke wywindowałem na PR5)

do łba przychodzą mi jedynie dwa pomysły (oba naciągane)

1. katalog stron w dwóch wersjach jezyk)

2 kopia dmozu

any idea ? chłopaki ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak oceniasz konkurencyjność keyworda

uuu na anglojęzyczny około 88.000.000 ;) i 13.000.000

niemiecki tylko 3.000.000

dlatego potrzebuje "mocnych" argumentów do wzajemnego linkowania

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

około 88.000.000

To jeden z aspektów konkurencyjności i najmniej wymierny. No ale załóżmy, że na topie toczy sie ostra rywalizacja i średnie link jest na poziomie 15-20 tys. No to ile musiałbyś doindeksować stron z nowej kopii dmozu, żeby zbilansować tą przewagę i w jakim czasie może to nastąpić ? Chyba nie tędy droga. Zaplecze do samodzielnego pozycjonowania przy wymagającej konkurencji nalezało budować minimum rok temu. Lokalnymi systemami na en i de nie zawalczysz, pozostaje DP.

Zaplecze do samodzielnego pozycjonowania przy wymagającej konkurencji nalezało budować minimum rok temu.

no nikt nie mówi , że chce zaraz teraz od razu 8) oceniam te robote na co najmniej 1,5 roku ale na początku chce jakoś wzmocnić strone i jakoś sie w miare logicznie ukierunkować

co najmniej 1,5 roku

O, to rozsądny termin, a w seo to niemal eopka. Popytaj ludzi, jak im się indekują dmozy. Porównaj parametry serwerów i odpytaj w sprawie skryptów. Wybierz najbardziej obiecujący układ i traktuj swój dmoz jako prawdopodobne, ale niepewne wsparcie. Postaw to na optymalnym serwerze. Stronę rozbuduj subkategorią dmoz zgodną z tematyką serwisu. Linki na nofollow. Pogadaj z Piotrem w sprawie newsów. Zobacz, czy wikipedia ma na stanie coś z branży. Tyle z elementarza. Jeżeli chodzi o kierunek - to zachowaj zgodność contentu. Tu zdania sa podzielone, ale ja jestem zwolennikiem teorii głoszącej wzrost znaczenia specjalizacji.

Jeżeli chodzi o kierunek - to zachowaj zgodność contentu. Tu zdania sa podzielone, ale ja jestem zwolennikiem teorii głoszącej wzrost znaczenia specjalizacji.

no content chce mieć tylko z tej branzy , a co myślisz/myślicie o takiej "sztuczce" otwieram dwa katalogi (ang i ger) tematyczne, gromadze w nich content/firmy z branzy i daje pozycjonowanie na świat a katalogi będą oczywiście na pierwszej stronie dawały wyróżnione info o firmie z tej branży którą chce wypchnąć w góre to jako dodatek do pozycjonowania bo przede wszystkim chce zrobić obroty firmie i napędzić nowych klientów #-o

i dzięki za pomysła :mrgreen:

przydałaby sie duża ilość podstron do wymiany linków w stopce

Pozycjonuj własnym zapleczem i wymieniaj jego linki ze stronami anglo- i niemieckojęzycznymi, ale wymagaj wstawienia nie linka zwrotnego (do własnych sajtów), a linka do promowanego serwisu.

Pozdrawiam, J.

wymagaj wstawienia nie linka zwrotnego (do własnych sajtów), a linka do promowanego serwisu.

dokładnie tak też sobie pomyślałem ;)

thx ;)

Birbant, a o co właściwie chodziło Ci na prt? :>

hehehe Szy czujny jesteś a chyba za dużo tej herbatki popiłem i troche spuściłem ciśnienia bo miałem dosyć już tej bazgraniny czepialskich 8)

a i że w temacie "kuchnia" zauważyłem content niezbyt zgodny z treścią to ..... poleciało samo :> bo jakże to tak wpisujesz w googlarke kuchnia a wyskakuje Ci portal jednego niezwykle czepliwego żeglarza ;)

Pomysł stawiania obcojęzycznych katalogów uważam za Mein Kampf z wiatrakami

to bedzie troszke inaczej , katalogi obcojęzyczne ale z polskim contentem ;) tłumaczonym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności