Skocz do zawartości

Ranaking stron

hyperbiz

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieje coś takiego jak jakiś spis lub ranking stron według Page Ranku? Chodzi mi o łatwe wyszukanie wartościowych stron na których można by (po uprzednim dogadaniu z właścicielem ;) ) umieszczać linki, itp. A marzeniem był by taki spis pogrupowany tematycznie ;)

Nie wiem czy to ma sens kiedy rola PageRank w pozycjonowaniu jest coraz mniejsza. :)

Dokładnie. Pagerank dla mnie już nic nie znaczy i pod jego kątem już nic nie robię, bo po co. Stronę tworzę dla użytkowników i pomimo tego, że poświęcam jej dużo czasu to wszystkie teksty piszę od siebie i chyba za to teraz dobrze oceniają (między innymi).

Hm może i racja, w takim razie wg jakich kryteriów wybierać wartościowe strony z jakimi można by się wymienić bądź wykupić linki ? Duży site ? :)

Tematyka (zgodna z twoją stroną to +)

Linki do strony (ile i skąd)

Linki ze strony (dużo to źle)

I dużo innych czynników.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

W ten sposób można by tworzyć strony na szybko i linkować. Czy link z takiej strony z PR=0 a serwisem dajmy na to Pr=4 ma taką samą wartość przy założeniu że liczba linków wychodzących i przychodzących jest taka sama?

PS

Jakie to są te inne czynniki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności