Skocz do zawartości

Prox

Fifax

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy klikanie na własne reklamy z stałego IP maskowaniego przez prox to dobry pomysł ???

Belfer Powiedział:

luty 5th, 2008 o 23:19

glupawe pytanie :)

AdSense rozpoznaje klikanie wlasnych reklam przez proxy ?

Odp.

Kuba Powiedział:

luty 6th, 2008 o 16:56

Nie, bo to proxy? czyta to tak jakby to byl inny user.

Link: https://adsense.org.pl/pl/proxy-a-jednak-si...tml#comment-436

Co wy o tym myślicie?

Nie powinien rozpoznać. Jednak dla takich celów najlepiej używać proxy anonimowego. Proxy typu transparent nie jest zbyt bezpiecznie.

Oczywiście takie praktyki nie stosować w ciągu jednej godziny dziennie. Najlepiej rozłożyć jest na kilka godzin dziennie. Usuwać ciacha i zmieniać przeglądarki.

Reasumując wolne działanie proxy, zabawy z user agentem i w częstych przypadkach niskie stawki za klik jak i niski kurs dolara - gra nie warta zachodu. Szybciej dorobisz się pod sklepem żebrząc czy odprowadzając wózki pod supermarketem.

P.S. Dzięki takim jak Ty reklamodawcy odwracają się od takich form reklamowych i jak napisał kolega wyżej MY wszyscy na tym tracimy.

Kredyty mieszkaniowe

Jeżeli chcesz klikać na własne reklamy to pozdro ... Przez takich jak ty, tracą jedynie uczciwi ludzie zarejestrowani w adsense.

ejjj... ja nie klikałem na swoje reklamy bo nie muszę bo mam średni 50 klik na dzień

pa. ja sie tylko tak pytałem dla pewności :)

Proxy to tylko zludne poczucie anonimowosci. Musial bys znalesc naprawde anonimowe proxy, a nie transparentne, a takich jest jak kot naplakal i szybciej padaja niz trafia do szerszej ilosci uzytkownikow.

A przy i najlepszym proxy zawsze przegladarka moze Cie zdradzic jakims cookies :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności