Skocz do zawartości

[opinie] neteasy.pl

freeup

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

Eldoka: w czasie naszego 1,5 rocznego stażu o zwrot pieniędzy zwróciła się tylko jedna osoba (a raczej my sami go zaproponowaliśmy) - zresztą temat był omawiany na tym forum, tak więc niestety w tej kwestii piszesz nieprawdę (i zastanawia mnie po co)..

Co do reszty nie będę się ustosunkowywał, wystarcząjaco dużo jest tutaj opinii aby każdy mógł wyrobić sobie zdanie na ten temat a dodatkowo Twój post pełen jest sprzeczności, więc właściwie nie wiem co odpisać. Przykro mi w każdym razie, że byłeś niezadowolony z naszych usług.

Domeny, tani hosting, hosting SEO, hosting reseller, VPS root i managed na www.neteasy.pl

Program partnerski (20% prowizji) - www.neteasy.pl/pp.html

• Odpowiedzi 293
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Żadnej złej opinii a hosting miernota, tylko support, który był szybki i nic poza tym oraz ceny ujdzą w tłumie

Byłem w różnych firmach hostingowych od i365.pl do home.pl. Przeszedłem różne problemy z serwerami. Jedne dłuższe, bywało też tak, że straciłem wszystkie dane. Polecałem różne firmy hostingowe na forach lecz tak na prawdę najbardziej byłem zadowolony z usług neteasy.pl, którzy zawsze pomogli chociaż wina była po mojej stronie. Żadna firma nie podjęła się darmowej pomocy przy przenoszeniu 30 for dyskusyjnych na różnych bazach danych. Przenosili te bazy danych z cyberdusk.pl gdzie dla mnie problemem było przeniesienie baz danych, ponieważ występowały zerwania (baza danych ściągała się do pewnego momentu) + kodowanie było schrzanione. Neteasy pomogło za darmo wiedząc na dodatek, że nie musiałem kupić konta. Dzisiaj odchodzę od wszystkich firm hostingowych (oprócz webh.pl [jeżeli będzie możliwość instalacji SWL na serwerach] i szybki-serwer.pl, ponieważ to też spoko firmy) i 80% moich stron będzie pod opieką neteasy, bo im najbardziej ufam. Jeżeli chodzi o ocenę konta hostingowego neteasy to były czasem problemy, jednak wszystkie rozwiązane pomyślnie i w szybkim czasie. Dla mnie to odpowiednia firma hostingowa, która spełnia w pełni moje oczekiwania za rozsądną cenę.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

• 2 tygodnie później...

Kolega który się negatywnie rozpisał o neteasy ma odrobinę racji, nie jest tak różowo i cukierkowo jak część z piszących twierdzi. Jestem ciekawy neon103 jak Ci te 30 for działa na ich serwerach, jakoś tego sobie nie wyobrażam. Znajoma osoba ma straszne problemy z neteasy, a support jak zwykle - Państwa wina.

Pozdrawiam

"znajoma osoba ma straszne problemy"... a moja znajoma osoba widziala ufo i ma hack na google bana ;D.. takie gadki to poziom webhelpa a nie pio... ja na swoich kontach nie zauwzaylem zadnych spowolnien, a jak mialem problem to bok mi zawsze pomagal, a nie spuszczal na drzewo z czym spotkalem sie na przyklad w nazwa.pl...

edit: zauwazylem ze jest nawet komunikat w panelu na temat problemow porannych z serwerem apple o ile o ten wam chodzilo??? ja tam mam konto ze skryptami na sqlite to nawet nie zauwazylem ;dddd.

pozdrowienia.

googlerulz.

Ja mam tam konto chyba od pół roku i tez sukcesywnie stronki tam przenoszę. Rewelacji faktycznie niema, ale jest ogólnie w porządku. Trochę ping mógłby być mniejszy. I macie racje ostatnio coś im się z ftpem popsuło.

Tu miała być sygnatura...

Neteasy.pl to jest żenujący amatorski hosting.Faktycznie administracja reaguje bardzo szybko ,ale co z tego jak ten hosting swoją jakością nie przewyższa darmowego yoyo.pl.Różnica polega na tym że yoyo.pl wyswietla reklamy ,a neteasy.pl nie

Moja historia wygląda następująco:

Założyłem w neteasy.pl stronę która docelowa ma trafić na deddyka ,ale póki co postawiłem ją na serwerze neteasy.pl. Na jakimś forum przeczytałem o tej firmie same złe rzeczy i właśnie dlatego opłaty robiłem systemem miesięcznym,i to jest jedna z niewielu zalet neteasy.pl.

Wczoraj napisałem do nich ,że moja strona przestała działać.Bład internall 500 albo biała strona.Można było oszaleć wpisuje wiadomośc na forum a tu internal 500 .podchodze drugi raz do napisania wiadomości a biała strona i tak w kółko.(oczywiście błąd 500 występował od poczatku tylko nie w takim natężeniu)

W odpowiedzi otrzymałem ,że moja strona łamie regulamin bo zawiera treści niezgodne z prawem polskim :) ,i konto zostało zablokowane .Faktycznie było 10-15 linków rapidshare, a więć pisze żeby włączyli mi konto to usune to co nielegalne w 10 minut . Na to otrzymuje odpowiedz ,ze najpierw mam usunąc nielegalne treści a potem mi włącza . Boże ,chyba z 2 godziny tłumaczyłem administratorowi ,ze abym mógł usunąć to musze mieć dostep do bazy MYSQL.

Po 2 godzinach zrozumiał ,ale otrzymałem wiadomość z której mozna było zrozumiec że tak na prawde nie chodzi o nielegalne linki tylko o to że moja strona za bardzo obciąża serwer i aby włączyc konto musze zrobic tak aby strona nie utrudniała pracy innym-czyli ją usunąć.

Najsmieszniejsze jest to że na stronie były 2 osoby :piwo:

Zadałem administratorowi pytanie co to znaczy że moja strona utrudnia prace innym.

Chłopak zaczął opowiadac o skryptach jak to jedne są lepsze a inne gorsze ,a najlepiej żeby na neteasy były tylko strony statyczne,bo tak jak moja za bardzo obciaza baze mysql ( czyli żadne forum nie jest tam w stanie funkcjonować)

Reasumując :

Jeżeli jestes pozycjonerem daruj sobie ten hosting

jezeli chcesz stworzyć większe forum daruj sobie ten hosting

Jeżeli chcesz stworzyc wiekszą strone daruj sobie ten hosting

Parametry neteasy.pl to jest iluzja ,moja stronka w przeciągu miesiąca zrobiła 150 Mba transferu i tak im obciązyła serwer ,że inni nie mogli pracowac .Zenada i amatorszczyzna

Jeszcze jedno usunęli mi strone bez żadnego wypowiedzenie .Jakby byli profesjonalnym hostingiem to daliby mi chociaz pare dni na znalezienie nowego hostingu ,a zakładamy że konto mam opłacone do 15 września .Zakładając że wszystko co się znajduje na tej stronie jest w tym momencie legalne

Neteasy to jest hosting dla malutkich stronek ,alewtedy lepiej skorzystac zwww.netstrefa.pl . Na pewno jest tam taniej

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

Ja napiszę od siebie, że od momentu przenosin serwerowni do UK (z tego co pamiętam) hosting jest w porządku. Jedynie czasami przeszkadza troche wolniejsze działanie i niekiedy błędy 500. Jakosc w stosunku do ceny jest zadowalająca. Nie wymagajcie od Neteasy jakości np, IQ, gdzie ceny są ponad 2x wyższe.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Jeżeli jestes pozycjonerem daruj sobie ten hosting

Zgodzę się z tym niestety. Chociaż ostatnio zaczął mój wp działać poprawnie i nie wywala 500, ale to tylko dlatego że mam tam postawione 4 strony zapleczowe z czego 2 są linkowane...... (przeniosłem 3 qlweby na vipserv.org i chodzi tam idealnie, zapytałem nawet po tygodniu czy nie za bardzo obciążają, a admin napisał że nic niepokojącego nie zauważył :piwo: )

Osobiście już nie przedłużę z neteasy umowy i chyba zmierzam do kupna dobrego vps-a. Mam już dość przygód z polskimi hostingami :/

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Ja bym na neteasy.pl zaplecza nie ryzykował ,bo jeżeli cos mu sie nie spodoba to zamknie ci konto i koniec. Jeżeli masz 10 domen to wszystkie przestaną działac. Co by admin tej firmy nie pisał to zawsze będzie pisał dobrze , a prawda jest zupełnie inna. Ogólnie to nawet nie jestem wkurzony tylko jestem wk............ :piwo:

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

arek29 a ty jesteś kolejnym gościem, który nie rozumie, że za 10 czy 20 złotych miesięcznie nikt nie da sobie zarżnąć serwera?

admin wytłumaczył spokojnie, więc przyjmij do wiadomości, że TAK, to ważne w jakim stopniu obciążasz serwer, a różne skrypty w różnym stopniu to robią... po co się pchasz w świat internetu, skoro podstawowych pojęć nie chcesz zrozumieć?

co jak co, ale neteasy daleko do nazwa.pl - w pozytywnym tego słowa znaczeniu - i nie spodziewam się, aby wyrzucali (czy nawet zwracali uwagę) tak "bez przyczyny"...

weź sobie serwer w OVH i będziesz panem i władcą na serwerze

Exe co ma pernik do wiatraka? słusznie kupujesz VPS-a, bo widocznie trzeba było tak zrobić po prostu... a ta polska firma ma serwery w UK, więc nie widzę związku... firma z DE/FR/UK też nie będzie dopłacać do interesu, bo masz ochotę sobie stawiać jakieś kombajny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności