Skocz do zawartości

[opinie] neteasy.pl

freeup

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie to co napisałeś świadczy o amatorszczyznie tego hostingu. Nie ważne jaki to jest skrypt ale jeżeli serwer pada bo są 2( słownie dwie ) osoby na stronie ,to chyba cos nie tak jest prawda?. Zresztą to nie moja wina że mają takie a nie inne serwery ,bo ja nigdzie nie spotkałem wzmianki na taki temat że czegoś nie obsługują . Trzeba było napisac tych i tych skryptów nie obsługujemy ,a najlepiej by zrobili jakby dodali reklamy i zrobili ten hosting jako darmowy ,bo niektóre darmowe są duzo lepsze.

Jestem w stanie zaakceptowć to że nie chcą mojej strony ,ale nie jestem w stanie zaakceptowac tego w jaki sposób mnie wywalili. Kop w du*e strona wyłączona a konto opłacone do 15 wrzesnia ,i co to jest profesjonalizm? To jest żenada a nie profesjonalizm , gdyby mi jeszcze ten admin dał chociaz 2-3 dni czasu na znalezienie nowego hostingu to ok,ale w aki sposób działaja mierne darmowe hostingi

Dlatego każdemu kto chce załozyc profesjonalna strone odradzam ten hosting ,bo w pewnym momencie okaże się ze adminowi nie spodoba się wasza strona ,bo np. zwiekszycie ruch,to on ja wam wyłączy i kopa dostaniecie na pozegnanie

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

• Odpowiedzi 293
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@arek29 jesli za profesjonalna strone uwazasz strone z pirackimi skryptami

(nulled, cracked), przez ktora dostalismy wezwanie od organizacji

antypirackiej (i to nie mailowe a pisemne, listowe) w Twojej sprawie to

szkoda gadac.... Pewnie dlatego, ze strona byla taka profesjonalna podales

tez nie swoj numer telefonu do kontaktu przez co nie moglismy zalatwic

sprawy inaczej?

Postowanie w takiej sytuacji na forum zeby nas oczernic tylko jeszcze

bardziej pokazuje Twoja niedojrzalosc. Masz caly czas dostep do DA, zgraj

sobie swoj backup i rzeczywiscie poszukaj ''profesjonalnego hostingu'' na

takie, przepraszam za wyrazenie, smieci.

W imieniu bedacego na urlopie Patryka,

Marek.

Domeny, tani hosting, hosting SEO, hosting reseller, VPS root i managed na www.neteasy.pl

Program partnerski (20% prowizji) - www.neteasy.pl/pp.html

Oj Marek w błędzie jesteś ja was nie oczerniam,a pisze prawde.Moja strona nie jest profesjonalna,bo to będzie zaplecze więc wyglada jak wygląda

Jeżeli dostaliście takie pismo ,to dlaczego mnie nie poinformowaliscie że macie takie nieprzyjemności.Zeskanuj to pismo i przyslij mi na meila ,a odwołam wszystko co o was napisałem, bo szczerze mówiąc jest to niewiarygodne co piszesz .Wielkie warezy które mają po kilka tysięcy nielegalnych plików trwają w najlepsze a czepiaja sie malutkiej stronki,która nie jest warezem a miała tylko kilka linków?

Po tym jak do was napisałem to Michała L. napisał że moja strona za bardz oobciąża serwer i to jest prawdziwa przyczyna (a na niej były dwie osoby)

Ja od was otrzymałem taka odpowiedz :

Bez%20nazwy.gif ,

Która jest kłamliwa. Michał pisze co innego i ty piszesz co innego .

J

Jednak należy uderzyć się w pierś i powiedzieć szczerze i otwarcie ,ze nie jesteście w stanie hostować każdej strony

Wielkie parametry które oferujecie to jest iluzja .Jeżeli jakas strona zwiększy ruch na stronie i bedzie w stanie wykorzystać 30 Giga transferu to obiąży serwer ,a wy ja po prostu wywalicie .

Mi osobiscie juz nawet nie chodzi o to ,ze pozbyliście się mojej strony, ale chodzi o fakt jak to zrobiliscie.Zachowaliście się jak typowy darmowy hosting- kop w d..i do widzenie. Michał.L napisał że mam usunąc nielegalne treści i to zrobiłem.Wszystko co sie znajdowało na serwerze było na licencji GPL ,i co to dało? Nic .Tylko zaczęły sie wykręty ze skrypt skryptowi nierówny itd., a co ja jestem winny że skrypt obciążał serwer?

Ze mna mozna sie dogadać w kazdej sprawie ,i trzeba było od razu napisac prawde jak jest dać mi 3-4 dni na zmiane hostingu i sprawy by nie było .

Prosty mechanizm zadziałał-byłem sam na stronie to było dobrze ,a zwiększył sie ruch to wypad.

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

błąd 500 to prawdziwa udręka serwera neteasy. Podejrzewam, że to coś z konfiguracją nieco inną od innych shared hostingów. Tylko programiści nie mają problemów z tym hostingiem a popularne skrypty zawieszają się. Znam wiele osób, które narzeka na błąd 500 i to jest wielki problemów dla właścicieli stron bo klient/użytkownik, który nie może wejść odpuści sobie i nie będzie odświeżał drugi raz strony a zazwyczaj po odświeżeniu śmiga (do pewnego momentu). W neteasy podoba mi się marketing i akcja promocyjna. Świetny przykład jak sprzedać bubel, który stricte można dostać za darmo (np. yoyo.pl)

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

@arek29: hostujemy strony, ktore maja po 100 GB i wiecej transferu (zapraszam chociazby do dzialu 'zaufali nam' na stronie), utrzymujemy takze zaplecza duzych firm SEO tak wiec argument o tym, ze obrazilismy sie na Ciebie bo wykorzystales pare procent przydzielonego transferu jest raczej nietrafiony :).

To, ze Twoj skrypt obciazal serwer i Michal poinformowal Cie o tym po przeczytaniu wykazow z narzedzia, ktorym monitorujemy serwery to jedna sprawa a to, ze miales spiracone skrypty do sciagniecia to druga i znacznie wazniejsza (i nie tylko tworca Addera dba o swoje prawa jak sie okazuje)..

Po reszcie Twojego posta wnioskuje, ze zapewne nie widziales nigdy pism dotyczacych spraw antypirackich, ktore maja klauzule, ktora kieruje je do specyficznej osoby. Naucz sie czytac regulaminy, to pomoze Ci na przyszlosc. Dodajac do wszystkiego co opisalem wyzej podanie nieprawidlowych danych kontaktowych w formularzu rejestracji, zlamales lacznie trzy punkty umowy z nami i to jest wystarczajaca 'zasluga' zeby dostac blokade konta.

Co do ograniczen - to dla naszych uzytkownikow nie dla siebie kupujemy te wszystkie mocne serwery, ale nie moze byc tak, ze jedna osoba zagarnia dla siebie cztery rdzenie - to jest shared hosting, nie prywatny dedyk.

Domeny, tani hosting, hosting SEO, hosting reseller, VPS root i managed na www.neteasy.pl

A ja mam takie male pytanko do neteasy, skoro tyle osob narzeka na ten blad 500 to czemu nie sprobojecie z tym cos zrobic ? zawsze jak o tym pisze do boku to dostaje odpowiedz ze to cos z moim skryptem jest nie tak, ale tak nie jest. Bo mam u Was 2 konta i chyba 6 stron i kazda z nich jest na innym skrypcie, a zdarzaja sie sytuacje ze w 1 momencie na wszystkich stronach byl ten blad. To raczej nie jest wina skryptow.

PS zeby nie bylo ;) jestem zadowolonym klientem neteasy :) tylko czasem ten blad robi sie uciazliwy.

Pozdrawiam

Dopuszczalny poziom obciazenia jest caly czas na tym samym poziomie. Wszelkie informacje na temat przyczyn bledu 500 sa dostepne w panelu DA, wiec kazdy z Was moze tam zajrzec i przeeanalizowac je a w razie problemow zwrocic sie o pomoc do BOKu, z checia pomozemy.. Jesli poziom obciazenia dla danego konta jest przekroczony to naturalne jest to, ze dowolny inny skrypt nie zadziala. Wiecej informacji z checia udziele przez system ticketow, forum nie sluzy chyba do tego..

Marek.

Zawsze jest:

Premature end of script headers: php-fcgi

Na koncie forum mybb, dwa wordpressy wolnostojące, phpld i autorski lekki cms - jak takie coś działało na boo.pl to wywala błędy na neteasy.pl?

Nie wiem dlaczego jesteście tacy zdziwieni. Limity i parametry w firmie A nie są równoznaczne z tym iż będą takie same w firmie B. To, że jakieś darmowe i pseudohostingi mają je liberalnie ustawione jest tylko ze szkodą dla ich użytkowników.

Mam resellera w netaesy od samego startu firmy. Trzymam tam wiele stron, w tym i regionalne portale. Wszystko chodzi przyzwoicie, czasem coś się zdarzy ale nie narzekam.

Płacę tyle ile płacę i mam wymagania na analogicznym poziomie.

A wy za te 30zł/m oczekujecie co najmniej VPSów i uptime-u 100%.

Jak tak narzekacie to możecie się przenieść do firm z mniejszymi restrykcjami jak np. do https://dhosting.pl ale tam i cena jest analogiczna do większych możliwości. Podobny pakiet kosztuje tam 3x tyle co w neteasy i tak żartobliwie można napisać, że również wymagam 3x tyle co od neteasy :)

404.tf

Cena cena, ale chyba nie powinno byc takiego bledu przy Przemku na ktorym nic sie nie dzieje od kilku miesiecy i ma moze 10 odwiedzin dziennie. Tez nie mam tam zadnych modow poinstalowanych zeby cos moglo przy takiej ilosci odwiedzin zajechac cale konto(akurat na tym koncie mam tylko Przemka). A jak pisalem do boku(podalem wszystkie linki do stron na ktorych byl w tym samym momencie blad, podalem godziny bledow) dostalem odpowiedz ze "wszystkie witryny laduja sie bez zadnego problemu w tym momencie. " i tyle bylo z ich strony.

Cena cena, ale chyba nie powinno byc takiego bledu przy Przemku na ktorym nic sie nie dzieje od kilku miesiecy i ma moze 10 odwiedzin dziennie. Tez nie mam tam zadnych modow poinstalowanych zeby cos moglo przy takiej ilosci odwiedzin zajechac cale konto(akurat na tym koncie mam tylko Przemka).

Skoro dajmy na to u mnie ten skrypt chodzi bez problemu a Tobie nie, biorąc pod uwagę tę samą konfiguracją serwera, wniosek jest oczywisty ... coś masz nie tak. Może przenosiłeś skądś te skrypty i po drodze coś szlag trafił?

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności