Skocz do zawartości

[opinie] neteasy.pl

freeup

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 293
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tomaroc: po pierwsze, nie masz u nas konta SEO, tylko zwykły hosting (z tolerancją na obciążenia wytrzymującą wordpressy z transferem 400 GB na miesiąc).

Po drugie, dostałeś jasną informację:

Witam,

obecny problem polega na tym, ze generuje Pan bardzo duze obciążenie CPU i konto może być z tego względu blokowane przez system.

PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND

12022 avtech 15 0 762m 204m 5264 S 50.6 5.1 1:43.92 php-cgi

(50% użycia CPU pojedynczym wywołaniem PHP wiszącym nie wiadomo ile czasu.. do rekordu daleko, ale i tak bardzo uroczo, prawda?).

I po trzecie, nie widzę na Twoim koncie "kilku" stron, tylko co najmniej 15. To, że tak obciążają serwer, a Ty z tym nic nie chcesz zrobić to naprawdę nie jest już moja, ani nikogo innego wina. A jeśli jeszcze wolisz napisać do forum, zamiast otworzyć zgłoszenie to ja już nic nie poradzę..

Kukis: tak to już jest, że piszą głównie niezadowoleni. Ostatnio, pojawił się tutaj post, że nie da się u nas utrzymać 5ciu seokatalogów. Autor ponarzekał, po czym w końcu napisał do supportu, problem został rozwiązany, konto opłacone i działa, ale na forum zostało tylko narzekanie :-). Pisanie pochwał nie przychodzi nikomu chętnie, tak więc dzięki za Twoją opinię.

Domeny, tani hosting, hosting SEO, hosting reseller, VPS root i managed na www.neteasy.pl

Program partnerski (20% prowizji) - www.neteasy.pl/pp.html

Ja od października nie zarejestrowałem żadnego problemu z Neteasy.pl, a mam 5 zwykłych kont i 1 SEO. ;)

Bo na ogół najwięcej ujadają ci, którzy sieją największe spustoszenie :P

Po drugie, dostałeś jasną informację:

Właśnie chodzi mi o to że informacji nie było żadnej.

Była i jest natomiast blokada - i to nie konkretnego skryptu czy domeny ale całego konta. Nawet domen gdzie zadaniem skryptu jest odszukanie i wyświetlenie najmłodszego (po dacie) obrazka... takie to obciążenie.

obecny problem polega na tym, ze generuje Pan bardzo duze obciążenie CPU i konto może być z tego względu blokowane przez system.

Jak mogę generować obciążenie, skoro moje konto zostało zablokowane... nie wiadomo w dodatku jak dawno...

Obciążony serwer powinien wywalać komunikat 500 Overload... czy coś w ten deseń, a support albo automat generować jakiegoś maila...

A w waszym przypadku jest "Forbidden", i po problemie. Dlatego odradzam go, bo po opłaceniu z góry za rok... może się okazać że przez 11 miesięcy wyświetla się "You don't have permission to access / on this server", bo nie o to chyba chodzi by codziennie sprawdzać czy oby na pewno działa.

(50% użycia CPU pojedynczym wywołaniem PHP wiszącym nie wiadomo ile czasu.. do rekordu daleko, ale i tak bardzo uroczo, prawda?).

I po trzecie, nie widzę na Twoim koncie "kilku" stron, tylko co najmniej 15. To, że tak obciążają serwer, a Ty z tym nic nie chcesz zrobić to naprawdę nie jest już moja, ani nikogo innego wina.

50% jakiej wartości ?

jak nie wiadomo ile czasu?

Gdzie mogę zobaczyć za ile "CPU" zapłaciłem, a ile wykorzystuje? Czy niewykorzystane CPU (np teraz) za które przecież zapłaciłem się kumuluje czy mi przepada ? ;-))

A jeśli jeszcze wolisz napisać do forum, zamiast otworzyć zgłoszenie to ja już nic nie poradzę..

A pewnie że wolę. Do lutego 2013 roku mam opłacone konto - do tego też czasu mam prawo narzekać że nie działa.

Ticketa wielokrotnie wysyłałem, (bo ten sam problem występował już 3-4 razy. Za każdym razem jednak odpowiedź była inna niż tym razem.

tak to już jest, że piszą głównie niezadowoleni.

Po to chyba są właśnie takie fora by móc wymienić swoją opinię. Więc ja wyrażam swoją, by ewentualnie przestrzec kogoś przed dokonaniem złego wyboru.

Pisanie pochwał nie przychodzi nikomu chętnie, tak więc dzięki za Twoją opinię.

Nie zgadzam się, bo wiele hostingów jest chwalonych na tym i innych forach, i kilka nawet zakupiłem dzięki takim rekomendacją....

Właśnie chodzi mi o to że informacji nie było żadnej.

Była i jest natomiast blokada - i to nie konkretnego skryptu czy domeny ale całego konta

Była blokada i dostałeś informację z czego wynikała. Na tym etapie skończyła się nasza korespondencja w ticketach i zaczęła na forum.

50% jakiej wartości ?

jak nie wiadomo ile czasu?

Gdzie mogę zobaczyć za ile "CPU" zapłaciłem, a ile wykorzystuje? Czy niewykorzystane CPU (np teraz) za które przecież zapłaciłem się kumuluje czy mi przepada ? ;-))

Dostałeś zrzut danych z polecenia top (opis np. tutaj: https://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl1_top.htm). Podane polecenie mierzy obciążenie dla całego serwera. W tym co przekleiłem są podane dane dla raptem jednego z kilku działających równocześnie procesów PHP z Twojego konta.

Jeśli taki proces zużywa 50% CPU, 5% pamięci itd, to chyba nie trzeba jakiś obszernych wyjaśnień, żeby uznać, że to jest dużo na hosting shared?

A pewnie że wolę. Do lutego 2013 roku mam opłacone konto - do tego też czasu mam prawo narzekać że nie działa.

Jeśli wolisz narzekać, zamiast podjąć jakieś konkretne działania typu sprawdzenie skryptów, to jest to oczywiście Twoje święte prawo :D.

Domeny, tani hosting, hosting SEO, hosting reseller, VPS root i managed na www.neteasy.pl

Program partnerski (20% prowizji) - www.neteasy.pl/pp.html

• 2 miesiące temu...

Support błyskawica. Ale serwer?

Too many connections
Gateway Time-out
Too many connections
Gateway Time-out

Nie polecam, opłata za rok z góry to chwyt. Gdyby tylko była opłata za miesiąc, nie posiedział bym tu dłużej. Czekam do Września i sajonara...

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Ja już bodajże ponad rok mam jedno konto w neteasy, na którym stoi kilka stron, czasami miałem jakieśproblemy z działaniem stron, jednak gdy napisałem do supportu, problem został szybko rozwiązany. Jak za tą cenę, jak najbardziej polecam Neteasy.

Nowoczesne mieszkania w dobrej lokalizacji w Pabianicach - https://zisinvestgroup.pl/oferta-wynajem-mieszkan.html

Dachy płaskie są idealnym rozwiązaniem w przypadku stawiania dużych obiektów przemysłowych. Więcej przeczytasz na https://www.dachy-zrbzawadzki.pl/oferta-dachy-plaskie.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności