Skocz do zawartości

[opinie] neteasy.pl

freeup

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny raport... złego słowa na uptime powiedzieć nie mogę...
Weekly uptime:100.00%

Day 2008-05-04 Uptime:100.00%

Day 2008-05-03 Uptime:100.00%

Day 2008-05-02 Uptime:100.00%

Day 2008-05-01 Uptime:100.00%

Day 2008-04-30 Uptime:100.00%

Day 2008-04-29 Uptime:100.00%

Day 2008-04-28 Uptime:100.00%

I cóż w tym takiego nadzwyczajnego?

To chyba norma w każdym hostingu który stara się dbać o swój interes? :rolleyes:

Warto jednak zauważyć, iż ranking ten (host-tracker? ;) ) nie odnotuje ew. błędów typu 500 czy błędów bazy danych.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

• Odpowiedzi 293
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja dorzuce jeszcze jedna opinie.

Bylem zadowolony z neteasy dopoki nie zapomnialem zaplacic za kolejna fakture. Przypomnialo mi sie o tym chyba w 13. dniu miesiaca, wtedy tez zauwazylem, ze konto nie dziala. Napisalem maila z pytaniem czy moge zaplacic i czy przywroca mi konto i nie uzyskalem odpowiedzi. Chcialbym zaznaczyc, ze nie dostalem jakiejkolwiek informacji, o oczekujacej fakturze do zaplaty.

Ostatecznie uzyskalem zero odzewu ze strony neteasy. Na szczescie sam zrobilem backup, bo inaczej to bym sie bardziej nameczyl.

Witam,

gwoli wyjasnienia, na wszystkie maile odpowiadamy w tym samym czasie, jednakze wyslanie maila na tech (at) neteasy.pl musi byc przeprowadzone z adresu zarejestrowanego w systemie podczas zakladania konta badz z poziomu panelu klienta, inaczej ticket nie zostanie otwarty co skutkuje brakiem odpowiedniego maila powiadamiajacego o zalozeniu nowego watku w systemie ticketow. My takiego ticketu nie widzimy, wiec nie mamy w tym przypadku jak odpowiedziec.

Maile z niezarejestrowanych adresow mozna wysylac na poczta (at) neteasy.pl, zreszta wszystko jest dokladnie opisane na naszej stronie kontaktowej :). Kazda niezaplacona proforma jest wysylana co najmniej trzy razy ponownie zanim konto zostanie zablokowane.

Domeny, tani hosting, hosting SEO, hosting reseller, VPS root i managed na www.neteasy.pl

Program partnerski (20% prowizji) - www.neteasy.pl/pp.html

No coz, wyslalem maila na faktury@n... z adresu zarejestrowanego w systemie i nic.

Ostatnia wiadomosc o fakturze otrzymalem 25.02, gdzie konto zostalo zablokowane w kwietniu (wtedy wlasnie minal okres platnosci).

Tak wiec byc moze taka macie zasade, jednak w moim przypadku COS nie zadzialalo.

Pozdrawiam

No to ja mam kochani do Was pytanko (mam na mysli forumowiczow posiadajacych konta w w/w firmie).

Bylby ktos tak mily i podpowiedzial dlaczego nastepujaca regulka w htaccess nie chce dzialac ?

RewriteRule ^([a-zA-Z_]+)$ /index.php?id=$1 [L]

skoro taka juz konkretna dziala:

RewriteRule ^linki /index.php?id=linki [L]

Męczę sie juz ponad tydzien i ni cholerci nie chce mi zadzialac.

Mysle ze wiekszosc z Was korzysta z mod_rewrite wiec dlatego pytam tutaj. Na innych serwerach nie mialem problemow z regulkami a tu kiszka.

I od razu uprzedze komentarze iz nalezy sie zwrocic do suportu - nie mogli/potrafili/chcieli mi pomoc.

Probowalem jeszcze takich regul i nic:

RewriteRule ^(.*) /index.php?id=$1 [L] lub
RewriteRule ^(.*)$ /index.php?id=$1 [L] lub
RewriteRule ^(.*)/?$ /index.php?id=$1 [L] lub

RewriteRule ^(\w+) /index.php?id=$1 [L] lub
RewriteRule ^(\w+)$ /index.php?id=$1 [L] lub
RewriteRule ^(\w+)/?$ /index.php?id=$1 [L] lub

RewriteRule ^([a-zA-Z_]+)$ index.php?id=$1 [L] lub to

Pozdrawiam i prosze o pomoc.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Bylby ktos tak mily i podpowiedzial dlaczego nastepujaca regulka w htaccess nie chce dzialac ?

[...]

Jak nie dasz rady to wklej całego .htacces'a. Prawdopodobnie wcześniej jest inne przepisanie linku, które pasuje do schematu, przez co nie dochodzi do pożądanego sprawdzenia.

Dzieki koledzy na odpowiedzi, ale niestety, wyrzucilem wszystkie pozostale regulki zostawiajac jedynie:

RewriteEngine On

I jak nie dzialalo tak i nie dziala ;/.

Nawiasem mowiac ma juz dosc iz na kazdym nowym hostingu stare reulki nie dzialaja, za kazdym razem trzeba cos zmieniac i poprawiac.

Pozdrawiam serdecznie

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Wstaw to:

Options FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^([^-]+)$ index.php?id=$1 [L]

holee, u mnie regułki działają na każdym hoscie ;P Problemy są tylko z takimi serwerami jak nazwa.pl :D

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Gdy wklejam ponizszy kod strona cala sie sypie, a miedzy innymi dostaje komunikaty:

Warning: include(index.php.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/wina/domains/winka.net/public_html/index.php on line 113

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'index.php.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/wina/domains/winka.net/public_html/index.php on line 113

Gdy usune regulke mod_rewrite bledow nie ma, ale wpisujac jakikolwiek adres w postaci: index.php?id=costam to zawsze przenosi mnie na strone glowna.

Gdy usune regulke mod_rwerite i Options FollowSymLinks - strona nie ma bledow.

Rece opadaja ;/

Pozdrawiam i dzieki na wszelkie proby pomocy.

arek_inc spoko spoko - problem dotyczy serwera neteasy. A skoro temat ten czytaja klienci tej formy stad moja prosba o pomoc w rozwiazaniu problemu, ktory inni juz rowiazali.

Gdyby to byl wylacznie problem mod_rewrite to bym sobie poradzil, ale ciezko mi dojsc jakie regulki "lubi" ten serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności