Skocz do zawartości

[opinie] neteasy.pl

freeup

Rekomendowane odpowiedzi

w przypadku jednostkowych problemow

Z tego co widać po wypowiedziach więcej osób ma problem. Jeżeli to jest jednostkowy problem to czemu ciągle ja? Nie lubicie mnie czy co? :)

Teraz jak stronka mi się wreszcie odpaliła Neteasy.pl = biała strona.

Jaki był ten Wasz adres mailowy który jest podłączony do systemu ticketów? tech@neteasy.pl ?

...

• Odpowiedzi 293
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Błąd!

Nie uzyskano połączenia z serwerem

Próbujesz odwiedzić adres https://www.neteasy.pl/, który jest w tej chwili niedostępny. [...]

Sprawdzalem rowniez https://www.siteuptime.com, takze nie jest to tylko problem w mojej sieci, strona neteasy.pl po prostu lezy. Podobnie jak i moje strony. Zreszta juz od kilku dni wszystko dzialalo jakby chcialo a nie moglo.

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

Z tego pamiętam po wysłaniu zgłoszenia na tech@neteasy.pl powinno przyjść automatyczne potwierdzenie złożenia ticketa, nic nie dostałem. Wniosek, wysyłanie ticketów w tej chwili jest bezcelowe.

System nie działa. Cóż, widać dziś się nie doczekamy przed euro, szkoda czasu na siedzenie tutaj :)

...

Witam,

tak jak juz pisalem nie mamy niestety wplywu bezposredniego na stabilnosc lacz w serwerowni. Ta w Luksemburgu, abstrahujac juz od swietnego supportu, stoi na slabym poziomie i dlatego tez serrwer platinum wedruje powoli do nowej serwerowni, na nowy serwer z procesorem Quad Core w Anglii jest przeniesione juz ponad polowa Uzytkownikow. Server platinum z mojej lokalizacji i lacza (iPlus dla firm) pinguje sie bez problemow:

PING platinum.neteasy.pl (195.24.77.247): 56 data bytes

64 bytes from 195.24.77.247: icmp_seq=0 ttl=47 time=137.755 ms

64 bytes from 195.24.77.247: icmp_seq=1 ttl=47 time=101.784 ms

64 bytes from 195.24.77.247: icmp_seq=2 ttl=47 time=138.029 ms

64 bytes from 195.24.77.247: icmp_seq=3 ttl=47 time=131.768 ms

^C

--- platinum.neteasy.pl ping statistics ---

4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss

Glowny serwer dla odmiany jest w tym momencie rebootowany (pisze to po to, zeby juz nie odpowiadac na kolejne pytania, ktore moga sie tutaj zaraz pojawic), za kilka minut bedzie dostepny - po drodze musi zaliczyc fsck. Coz, taki jakis felerny dzien. Serwery apple i texas smigaja bez problemow. Przepraszamy za klopoty.

edit: Lincoln, back up.

Domeny, tani hosting, hosting SEO, hosting reseller, VPS root i managed na www.neteasy.pl

Program partnerski (20% prowizji) - www.neteasy.pl/pp.html

• 3 tygodnie później...

Nie wiem, kto pracuje w firmie neteasy.pl, ale jedno trzeba im przyznać odpisują bardzo szybko tylko ze to nic nie wnosi a korespondencja ciągnie się i nic nie wnosi.

Jakiej kolwiek pomocy już nie wspomnę bo jak mi napisali to:

?Naszym glownym zadaniem jest dostarczanie hostingu nie zas poprawki w

skryptach uzytkownikow poniewaz tym zajmuja sie programiści?

Zaczne od początku, abyło to tak:

Po wykupieniu konta w neteasy.pl próbowałem zainstalować bardzo ciężki i trudny do konfiguracji skrypt.

Był to DOMZ .

Po wgraniu wszystkiego i skonfigurowaniu (chyba 1001 raz już stawiany prze zemnie), okazuje się ze nie działa tak jak trzeba. Kilkanaście razy sprawdzane czy, aby nie było pomyłki w konfiguracji tego mega trudnego skryptu. Wychodzi ze nie.

Pisze do boku, co i jak. Bardzo szybka odpowiedz ale nic nie wniosła.

Zresztą, co będę się rozpisywali:

Ja

Witam mam takie pytanie

na różnych domenach instalowałem domzy u was i nie chcą chodzić.

przykład :

https://abc.xxxxx.pl/search.php?q=koluszki

myślałem ze coś źle robię wiec zrobiłem na innym hostingu i śmiga spokojnie

przykład:

https://domz.xxxxx.com.pl/search.php?q=koluszki

wiec chyba wina leży po stronie ustawień na serwerze (konfiguracji konta ??)

proszę o sprawdzenie i pomoc

pozdrawiam

Odpowiedz neteasy.pl :

Witam,

prosze o sprawdzenie w konfiguracji skryptu jakich funkcji potrzebuje aby funkcjonowac a z checia dopasujemy srodowisko PHP na serwerze do Panskich wymagan.

Ja

Właśnie oto chodzi ze konstrukcja skryptu jest prosta jak budowa cepa

wrzuca sie wszystko do katalogu nadaje homody 777 katalogowi cache i powinno działać a nie dział?? i nie wiem czemu tak sie dziej.

Dlatego do Państwa napisałem może wy wiecie, czemu nie dział u was na serwerze a gdzie indziej śmiga bez problemowo??

Pozdrawiam

I tak dalej i dalej, az mi napisali:

neteasy.pl :

witam,

przykro mi, ale nie prowadzimy pomocy technicznej do skryptow.

Dostarczamy hosting samoobslugowy, przyczyn dla ktorych skrypt nie dziala moze byc wiele takich jak:

- brak wspolpracy z php5

- brak wsplopracy z mysql5

- potrzebne wlaczone register globals

itd.

Jesli posiada Pan readme do skryptu znajdzie tam Pan potrzebne wymagania i jesli przesle je Pan do nas do dokonamy odpowiednich ustawien.

Strona ktora jest w stopce skryptu nie dziala, wiec nie mozemy w zaden sposob ustalic za Pana jakie ma on wymagania.

Zaznaczę ze niejestem programista i nie wiedziałem ze pod DOMZY trzeba specjalnie konfigurować konta, ale dowiedziałem się co i gdzie i odpisałem:

"allow_url_fopen" na "ON" czy jest tak ustawiony ?? jeżeli nie to poproszę o wlaczenie.

a jak nie pomoże to poproszę o włączenie wszystkich funkcji które znajdują sie w tym ifie :

if (!$cache){

$url = "https://dmoz.org/{$path}";

if (strlen($path) > 0 & strpos($path,".html") === false) $url .= "/";

if((@$fp = fopen($url,"r")) != false){

$file = "";

while(!feof($fp)) {

$file = $file . fread($fp, 1024);

};

fclose($fp);

}else{

$error = true;

if ($cached){

$cache = true;

}else{

$access_error = true;

};

dziękuję i pozdrawiam

Po tym jakoś takoś domzy zaczęły niby śmigać, ale nie do końca tak jak trzeba wiec dałem sobie spokój z domzami u nich.

Neteasy.pl cześć druga stawianie mega ciężkich skryptów WP na rss

Na szybko postawiłem może z 10 sztuk i co się okazało ze co chwila pokazuje się komunikat 500, ale tylko jak coś w .htaccess robię, Funkcja która rozwal konto to przekierowanie z bez www na www i tu się znowu zaczyna gechena z bokiem szybko odpisującym:

Radosław Sobierajski

Klient Wysłano: 26/06/2008 17:24

Witam

od dwóch dni próbuje coś robić na koncie z domena xxxxx.info nie da rady bo ciągłe sie pojawia komunikat 500 nie używam żadnych wielkich skryptów tylko wp

wiec nie wiem skąd te problemy ktoś inny zamula serwer?? Czy da sie cos z tym zrobić?

Pozdrawiam

net.easy

neteasy Wysłano: 26/06/2008 17:32

Witam,

przyczyny bledu 500 znajdzie Pan w dziale error log w zakladce statystyki i logi panelu. Zachecam do zajrzenia tam.

Radosław Sobierajski

Klient Wysłano: 26/06/2008 17:55

Niestety nie mogę tam zajrzeć bo mi sie biała strona otwiera:) nie wiem może dlatego ze stosuje wpis w .htaccess ale prosty stosuje taki żeby ze stron bez www na www przekierowało. W tym wątku na forum widze ze nie tylko ja mam z tym problem :

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=51634&st=0

Chyba cos macie w ustawieniach nie tak.

net.easy

neteasy Wysłano: 26/06/2008 22:04

Witam,

skoro wyswietla sie biala strona to oznacza brak bledow dla tej domeny. Czy na pewno sprawdza Pan dobry error log? Co do konfiguracji to po naszej stronie wszystko jest ok, uzywamy po prostu najnowszego Apache'a ktory jest czulszy na bledy w regulkach rewrite.

Radosław Sobierajski

Wysłano: 26/06/2008 22:27

To proszę mi powiedzieć co tu jest źle bo nie wiem naprawdę i nie tylko ja bo na PiO tez podałem link ze ludzie maj u was problem z .h

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^warszawa.xxxxx.info/

RewriteRule ^(.*)$ https://www.warszawa.xxxxx.info/$1 [R=permanent,L]

a co do logów to mi sie wyświetla tak jak che je podejrzeć:

66.55.151.2 - - [26/Jun/2008:06:30:20 +0100] "HEAD / HTTP/1.1" 200 256 "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)"

i to wszystko.

Moze Pan coś pomóc czy tylko tak będzie zbywać i na PiO tez chyba by wypadało odpisać.

net.easy

neteasy Wysłano: 26/06/2008 22:48

Witam,

naszym glownym zadaniem jest dostarczanie hostingu nie zas poprawki w

skryptach uzytkownikow poniewaz tym zajmuja sie programisci ale na

poczatek zwrocilbym uwage na linjike:

RewriteRule ^(.*)$ https://www.warszawa.xxxx.info/$1

[R=permanent,L]# BEGIN

WordPress

ktora nie ma zadnego sensu dla serwera i powodue na dobry poczatek blad.

W logu wyglada to tak:

.htaccess: RewriteCond: bad flag delimiters

Sory ze tak długo, ale zostawię to ju ż bez komentarza. Ja nie jestem programista myslaem ze tu będzie jak wszedzie kupuje i mam ale okazuje się ze nie.

Dodam ze za rada kolegi z PiO zastosowałem teraz regułkę:

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^(www\.|$) [NC]

RewriteRule ^ https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Nic nie pomaga.

Czachapl: po co tak komplikujesz, wystarczy:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^adres.pl

RewriteRule ^(.*)$ https://www.adres.pl/$1 [R=301,L]

A co do reszty uważam, że uzyskałeś wystarczającą pomoc techniczną gdyż otrzymałeś wszystkie informacje na tematy z którymi miałeś problem. Nie jest zadaniem pomocy technicznej pisania kompletnych regułek czy też poprawek do skryptów.

Nie jest zadaniem pomocy technicznej pisania kompletnych regułek czy też poprawek do skryptów.

Tak masz racje ale chyba akurat w DOMZ nie nie trzeba pisać żadnych regułek czy poprawek. Skrypt ten działa na 100 % kont na jakich mailem tylko u nich problem wystąpił.

Co do .h to żeby nie wiem co wpisał to i tak 500 sie pokaże prędzej czy potniej. Po prostu maj za duże przeciążenie serwera i tyle.

Nawet jak nie jest pomoc od regułek to chyba ty byś w pierwszym zapytaniu odpisał co i jak. Czy też byś wymieniał korespondencje przez pół dnia ??

Tak masz racje ale chyba akurat w DOMZ nie nie trzeba pisać żadnych regułek czy poprawek. Skrypt ten działa na 100 % kont na jakich mailem tylko u nich problem wystąpił.

Tylko z tych które testowałeś. Nie muszą mieć konfiguracji takiej jak wszyscy. Home przykładowo ma całkiem inną konfigurację serwerów i tam też wiele rzeczy trzeba zmieniać pod ta konkretną konfigurację np. wersję serwera WWW.

Co do .h to żeby nie wiem co wpisał to i tak 500 sie pokaże prędzej czy potniej. Po prostu maj za duże przeciążenie serwera i tyle.

Jeśli pokazuje się "czasami" to faktycznie może być problem z serwerem bądź też z samym skryptem jesli narusza limity cpu/proces (pytaj u źródła) ale jeśli problem ewidentnie występuje po edycji htaccessa to wiadomo.. Niestety trzeba się nauczyć pisać regułki pod konkretne wersje apache.

Nawet jak nie jest pomoc od regułek to chyba ty byś w pierwszym zapytaniu odpisał co i jak. Czy też byś wymieniał korespondencje przez pół dnia ??

Wymieniać korespondencję przez pół dnia jest bez sensu ale to już nie moja broszka w tym wypadku, ja tylko się wypowiedziałem na pozostałe tematy.

czachapl: czy to kogolwiek wina, ze na srodku regulki htaccess dajesz slowo wordpress? :rolleyes: rozumiem, ze kochamy wszyscy ten skrypt ale po co zasmiecac temat cytowaniem prywatnej jakby nie bylo poczty? pomine juz, ze tobie jako wlascicielowi hostingu webh.pl raczej nie wypada ;d

pozdrowienia.

googlerulz.

czachapl: czy to kogolwiek wina, ze na srodku regulki htaccess dajesz slowo wordpress? :D rozumiem, ze kochamy wszyscy ten skrypt

To pokaz mi gdzie tak dałem co??

ale po co zasmiecac temat cytowaniem prywatnej jakby nie bylo poczty? pomine juz, ze tobie jako wlascicielowi hostingu webh.pl raczej nie wypada ;d

Jeżeli nie rozumiesz po co to sie nie wypowiadaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności