Skocz do zawartości

Informacje rejestrowane przez robota Googlebot

harry83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

nie dawno zacząłem się zajmować pozycjonowaniem strony kontech.biz.pl.

W narzędziach google w zakładce statystyka w Informacje rejestrowane przez robota Googlebot słowa kluczowe są wzięte nie wiem skąd. Są to nie pełne słowa, jakieś dosłownie koślawe, nie wiem jak mam zrobić aby to poprawić.

Pytanie upewniające mnie czy w ten sposób google pozycjonuje moją strone, chciałbym teraz poprawiać i ulepszać tą stronę w tej tabeli są oczywiście słowo kluczowe które jest dla mnie najważniejsze ale co mam zrobić aby były na początku i te które są dla mnie najważniejsze?

Dzięki wielkie za pomoc.

Poczytaj o :

Walidacji kodu żródłowego W3C

Znacznikach <h1><h2>itd

alt dla obrazków

Nasycenie tekstu słowami kluczowymi

sitemap.xml

W meta keywords nie umieszczaj pustych słów których nie ma w tekście

Kontakt to Łódź więc pozycjonując zacznij od tego miasta

Podstron nie ma dużo więc warto pomyśleć o szablonie który szybko i łatwo zmienisz za pomocą css

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

• 2 tygodnie później...

Dzięki za odpowiedź, na razie odniosę się do następującego tematu ponieważ na razie inne nie sprawiły kłopotu, o części wiedział, więc nie jest tak najgorzej, a mianowicie chodzi mi o:

Walidacje kodu żródłowego W3C

nie bardzo rozumiem jaki jest problem na stronie nie mam takiego czekoś, jak biorę źródło stroy to wyskakuje bardzo podobne do tego pod </html>

1. Error Line 105, Column 30: document type does not allow element "SCRIPT" here.

<script type="text/javascript"><!--

The element named above was found in a context where it is not allowed. This could mean that you have incorrectly nested elements -- such as a "style" element in the "body" section instead of inside "head" -- or two elements that overlap (which is not allowed).

One common cause for this error is the use of XHTML syntax in HTML documents. Due to HTML's rules of implicitly closed elements, this error can create cascading effects. For instance, using XHTML's "self-closing" tags for "meta" and "link" in the "head" section of a HTML document may cause the parser to infer the end of the "head" section and the beginning of the "body" section (where "link" and "meta" are not allowed; hence the reported error).

Czy mógłbym prosić o rae gdyż jest to ostatni błąd do usunięcia ze strony głównej

Spróbuj umieścić skrypt w body

<script type="text"><!--

document.writeln('<'+'scr'+'ipt type="text/javascript" src="https://home.hit.stat.pl/_'+(new Date()).getTime()+'/script.js?id=.WowQiedEyZZESSnb8941oXD.jhRInrwwLa7bCaVmYX.D7"></'+'scr'+'ipt>');

//--></script>

</body>

</html>

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

hej, dzięki za odpowiedź, wstawiłem co pisałeś wcześoiej też próbowałem wyskakuje ciągle ten błąd:

1. Error Line 109, Column 30: document type does not allow element "SCRIPT" here.

<script type="text/javascript"><!--

The element named above was found in a context where it is not allowed. This could mean that you have incorrectly nested elements -- such as a "style" element in the "body" section instead of inside "head" -- or two elements that overlap (which is not allowed).

One common cause for this error is the use of XHTML syntax in HTML documents. Due to HTML's rules of implicitly closed elements, this error can create cascading effects. For instance, using XHTML's "self-closing" tags for "meta" and "link" in the "head" section of a HTML document may cause the parser to infer the end of the "head" section and the beginning of the "body" section (where "link" and "meta" are not allowed; hence the reported error).

Tak przy okazji po co to jest???

ale jest taki problem że ja umieściłem ten co mi napisałeś a chyba mozila dodaje lub serwer (nie wiem skąd się bierze )tamten i dlatego są dwa.

Za to jak nie umieszczam to ciągle widzi błąd ten sam, a tych znaczników nie ma.

Do czego to w ogóle ma służyć.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Obrazków jeszcze nie poprawiłem, zawaliłem się inną robotą.

Poprawiłem to co mi napisałeś na początku, zauważyłem że google indeksuje stronę co 4 dni, kiedy to się przyspieszy? To pierwsze pytanie. Drugie: Narazie się nic nie zmieniło co chciałem, jak długo mam czekać na wyniki? Trzecie pytanie: Czy umieszczenie na stronie obrazka świadczącego o tym że strona jest poprawna, daje korzyści. Jeśli tak to jakie. Dla mnie to oznacza tylko tyle że jest poprawna. Chodzi mi o to czy jest to w dobrym guście, bo tak naprawdę nie spotkałem się z tymi obrazkami albo nie zwróciłem uwagi. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności