Skocz do zawartości

Juniorek.info - Portal dla dzieci ;)

caras

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o ocenę portalu dla dzieci i młodzieży- www.juniorek.info. Strona stoi już prawie rok, ale w ostatnim czasie zmieniła się niemal całkowicie. Postawiona jest na mocno modyfikowanym Koobi Pro 6.0. Zależy mi głównie na ocenie optymalizacji strony pod przeglądarki. I nie pisać mi tam głupot bo to dzieciaki czytają. :)

Według mnie strona dość przejrzysta i czytelna, choć z kolorystyką lewego menu bym coś zrobił, niebieski tekst na niebieskim tle nie jest zbyt czytelne.

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Według mnie strona dość przejrzysta i czytelna, choć z kolorystyką lewego menu bym coś zrobił, niebieski tekst na niebieskim tle nie jest zbyt czytelne.
Nieczytelne nieco napisy na ceglanym tle, za duzy kontrast miedzy niebieskim a ceglanym. No i linki do gier do poprawy (w ramce otwieraja sie inne serwisy). Pomysl spoko

Hmm... Myślałem zwłaszcza o tym niebieskim, wydawało mi się, że jest w miarę ok, tym bardziej, że to linki i podświetlają się na biało, ale chyba macie rację. Dam ciemniejszy niebieski albo wezmę je w bolda i powinno być ok. Co do kontrastu, to mnie to specjalnie nie razi - zauważ, że docelowa grupa odbiorców to dzieci, a one lubią kolorki.

Linki do gier online są celowo w ten sposób - zależało mi by Google zaindeksował gry on-line jako pierwszy link tej witryny, a że robi to dynamicznie trzeba go troszkę oszukać. ;) Jak widać (wpisując "juniorek.info" w G) udało się to wyśmienicie, tyle że zmieniłem adres tej strony i chcę to zrobić jeszcze raz. ;)

Hym dwie sprawy:

- przydały by się przyjazne linki

- animacje flash trochę się tną pod FF - ale to flash tak ma jak go dużo

Zrobiłem nawet przepisanie w mod_rewrite, ale musiałbym z tym ingerować w wewnętrzny kod Koobi i jakoś nie mogę się za to zabrać. ;/ Co do flasha to u mnie się nie tnie pod FF, zależy chyba od sprzętu.

Dzięki za wszystkie opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności