Skocz do zawartości

AdMatch - reklama kontekstowa Tradedoubler'a

plaszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dostałem list od Tradedoubler'a z informacją, że wchodzą na rynek reklamy kontekstowej.

List ten zamieszczam poniżej...

Już wkrótce...

TradeDoubler ma przyjemność ogłosić zbliżające się uruchomienie AdMatch - naszego nowego pionierskiego rozwiązania z dziedziny reklamy kontekstowej.

AdMatch zostanie uruchomiony w Europie 31 marca. Jest to unikalne rozwiązanie, które pozwoli na serwowanie trzech rodzajów reklam: tekstu, product feed oraz elementów graficznych. Poprzez skanowanie zawartości stron oraz ułatwianie umieszczania reklam w ramach stosownej treści strony, AdMatch pomoże w zwiększeniu efektów reklamy na Twojej stronie, poprzez podniesienie konwersji, a w konsekwencji zwiększenie Twojej prowizji!

AdMatch jest szybkim i łatwym w obsłudze narzędziem, pozwalającym na maksymalizację wyników serwisu, zastępując manualne sterowanie kreacjami. Łatwiej już być nie może.

Więcej informacji na temat AdMatch oraz korzyści płynących z zastosowania tego narzędzia dla Wydawców już 31 marca...

Myślę, że będzie to ciekawa alternatywa w stosunku do adsens'a ze względu na lecącego w dół dolara (w tym momencie USD/PLN = 2,25 ) oraz malejące stawki za kliknięcia, jakie wiele osób odnotowało.

Tradedoubler bedzie rozliczal sie albo w pln albo euro, raczej nie w usd.

Zastrzezenie mam jedno, obecnie odpowiada mi możliwosc manualnego umieszczania reklam, w niektorych przypadkach sam wole decydowac, ktora reklama ma byc wyswietlana. Mam nadzeje, ze nadal bedzie taka mozliwosc.

Zawsze jest okazja na wysłanie komuś kartki

Konta Bankowe - porównaj i wybierz najlepsze

Konto Inteligo

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli będą wypłacać środki w taki sposób jak Google, oczywiście warto się tym zainteresować. Też przetestuje ich system. Jednak jeślibym miał czekać na moje "kieszonkowe" pół roku bo pan reklamodawca jeszcze przelewu nie zrealizował to dziękuje...

Kredyty mieszkaniowe

Jeśli będą wypłacać środki w taki sposób jak Google, oczywiście warto się tym zainteresować. Też przetestuje ich system. Jednak jeślibym miał czekać na moje "kieszonkowe" pół roku bo pan reklamodawca jeszcze przelewu nie zrealizował to dziękuje...

Zgadza się, czasami bywają opoznienia z winy reklamodawcow... ale to wynika ze sposobu rozliczania się, prowizje ze sprzedazy dostajesz po wygenerowanej sprzedazy.

Dodam jeszcze, ze caly system jest dosc zawily, bo np. w przypadku sprzedazy oferty biur podrozy, przed data wyjazdu osoba która wykupiła wycieczke rezygnuje, wtedy cofaja naliczona w systemie kase. Ja tak miałem. Czekanie tez wynika z tego, ze czesto ludzie kupuja wycieczki na kilka miesiecy do przodu, kiedy maja zaplanowany urlop, pieniadze dostajesz gdy ta osoba wyjedzie, tak mysle ;)

Czy w przypadku admatch bedzie inaczej ? to zalezy od tego za co beda rozliczac, jezeli za same klikniecia, to moze bedzie jak w adsensie - platne z gory, a jak za sprzedaz hmmm byc moze tak jak obecnie w tradedoubler.

Ja mam dobre doswiadczenie z tradedoublerem, dobry maja support - szybko odpisuja i konkretnie, to co bylo niezrozumiale w rozliczeniach umieli wytlumaczyc.

Tradedoubler to duza szwecka firma o zasiegu europejskim, z wieloletnim doswiadczeniem na rynku reklamy internetowej, dlatego licze na ciekawa oferte ;)

Oby taka byla, bo google stał się molochem, ceny za kliki poszly w dol :)

Konto Inteligo

może Google na rynku nie-angielskim w koncu poczuje przyzwoitego konkurenta, bo widząc stawki AdSense to jednak do tej pory nie natrafili na nikogo poważnego aby się przestraszyć :) OK i AK niestety nie robią wrażenia na Google więc tym bardziej liczmy tu na konkurencyjność reklam i stawek

Myśl i bogać się

Nie ma co gdybać... jak będzie - pożyjemy, zobaczymy. Oby tylko były to na tyle konkurencyjne stawki dla Googla, żeby ten wreszcie przestał robić nas w konia...

Ochrona Danych Osobowych - portal Administratora Bezpieczeństwa Informacji

Przepisy Kulinarne dla Ciebie - przepisy, porady, artykuły, nauka gotowania

jak w TD będzie tak jak do tej pory to dziękuję - przeprowadzaliśmy również zakupy kontrolowane - nie naliczają wszystkiego

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Szkoda czasu na TD - ten ich regulamin, szczególnie jeśli chodzi o wypłaty to test porażka. po wielu miesiącach zalogowałem się do panelu i nadal mam nieuregulowane płatności.

Ciekawe, czy też będzie trzeba pisać maile, żeby odblokowali reklamy z innych krajów. Wysłałem ze 3 takie maile, niestety nigdy nie uzyskałem odpowiedzi, tak więc zapodałem w miejsce reklam z TD - AdSense. Zarobki skoczyły 50-krotnie :D

Jak z głową zestroisz reklamy ze stroną a przede wszystkim jej tematyką, to wiecej zarobisz na prowizji ze sprzedaży w TD.

Mówie to z doswiadczenia, oczywiscie mozna zapomnieć o zarobkach, wstawajac reklamy bielizny damskiej na stronie o ufo :)

Konto Inteligo

:D

Jak z głową zestroisz reklamy ze stroną a przede wszystkim jej tematyką, to wiecej zarobisz na prowizji ze sprzedaży w TD.

Mówie to z doswiadczenia, oczywiscie mozna zapomnieć o zarobkach, wstawajac reklamy bielizny damskiej na stronie o ufo :)

Widzę, za AdMatch już działa.

Testował ktoś już ?

Ja na chwilę wstawiłem na jedną z moich stron i nic się nie wyświetlało... Możliwe, że nie wszyscy reklamodawcy zostali już do tego podpięci.

Macie do wyboru 3 wersje: reklama kontekstowa, reklama produktowa (chodzi o akcję zakup) i reklama graficzna. Wszystko może być dopierane przez system automatycznie lub manualnie. Z tego co się orientuję, to stawki nie ulegną zmianie.:D

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności