Skocz do zawartości

AdMatch - reklama kontekstowa Tradedoubler'a

plaszcz

Rekomendowane odpowiedzi

To można go używać z AdSense czy nie można?

tekstowe na 100% nie

"Wskaźnik wydawcy EPI" Co to jest?

to jest cos takiego jak kanał, markowanie klikacza swoim tekstem np. w serwisie społecznościowym możesz przesłać płeć do EPI i potem zobaczyć co się konwertuje bardziej.

Lub wręcz nazwę użytkownika żeby go wynagrodzić za sale/lead. Fotka.pl tak wynagradza osoby zakładające konto w mBanku z ich polecenia.

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że trzeba dać sporo czasu nowemu programowi ... może dołączyć masowo średnie strony żeby go rozkręcić, konkurencja wśród brokerów reklamy tylko wydawcom na plus może wyjść. Jedno pytanie jak wygląda ustalanie dochodu, jest to bardziej jawne i przejrzyste niż w przypadku adsense?

• 2 tygodnie później...

Podlaczam sie pod pytanie Silmarillion i przy okazji jeszcze zapytam - moze ktos z was jest w AdMatch od poczatku - czy od poczatku istnienia tej formy reklamy kontekstowej jakos zauwazalnie wzrosla liczba reklamodawcow, czy dalej jest to ledwie kilkadziesiat domen?

Tutaj bedzie sygnaturka

Przetestowalem dosc dokladnie na stronach, ktore maja w sumie okolo 10 tys uu / dzien. Jedynymi reklamodawcami sa firmy, ktore do tej pory byly w tradedoublerze, w praktyce to oznacza, ze sie wyswietlaja sie reklamy tylko produktow, ktore sa dostepne z feedow.

Dobieranie reklamy odbywa sie glownie po title i meta tagach, dobor reklamy jest dosc sredni. W przypadku zamieszczenia kilku form reklamowych w kazdej z nich pokazuja sie te same reklamy (reklamy dla kazdego kodu sa osobno dobierane i nie jest sprawdzane czy dana reklama jest juz wyswietlana w innej formie).

Rozliczenie odbywa sie na tej samej zasadzie co do tej pory, czyli np. jedne firmy placa za klikniecie 5gr + prowizja, inne tylko prowizje. Wyplata odbywa sie na tej samej zasadzie co do tej pory - czyli trzeba czekac czasami miesiacami az dany sklep ureguluje platnosci z tradedoublerem.

Reasumujac - nadal bardziej sie oplaca bardziej pobierac cale bazy danych i korzystac z wlasnych mechanizmow dobierania reklamy - samodzielnie mozna stworzyc mechanizmy trafniejszego doboru.

Ja chyba w drugim dniu od udostępnienia AdMatch wstawiłem sobie tak identycznie jak google reklamy z admatch w najprostszy możliwy sposób - wyświetlałem losowo raz na kilka odsłon. Wyszło mi 3200 odsłon, 1 klik, 0 zł.

Niewiarygodne to testy bo przeprowadzone małym nakładem czasu, ale podobne testy innych systemów przyniosły bez porównania (no bo jak porównać z czymś 0 :D ).

Tak więc na razie poczekam...

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności