Skocz do zawartości

Kolega 500 wejść - 80 kliknieć, ja 300 wejść - 6 kliknięć?!

Dzidek794

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znajomy podał mi ostatnio statystyki z Google Adsense. Tworzymy strony o tej samej tematyce jego jest na 1 stronie na 6 miejscu, a moja na 2 stronie na 3 miejscu. Zauważyłem, że mu wchodzi około 550 osób na stronę(razem z podstronami), a mi zazwyczaj około 300-400 na dzień. Ale to co mnie zszokowało to liczba kliknieć. On miał 80 a ja 6 mam zazwyczaj ! To się oczwyście przeklada na zarobki :D Od czego może to zależeć, dlaczego jest aż taka różnica w liczbach kliknięć? ;( Za odpowiedzi będe wdzięczny! Pozdrawiam Karol

Skąd aż taka różnica kliknięć?

Być może, że na stronę Twojego kolegi wchodzą nowi ludzie, a Twoją odwiedzają tylko starzy użytkownicy. Inna opcja jest taka, że może Twoi goście są bardziej zawistni i nie chcą klikać, a najprawdopodobniejsza możliwość jest taka, że masz złe umiejscowienie reklam.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

darqre' , w żaden sposób nie naklikuję sobie , ale jeszcze widzę mało wiesz , co powiesz na 400 uników

mam 100-150 kliknięć ? Człowieku , trzeba dobrze rozmieszczać reklamy , wtapiać w tło , przykładowo

mam czcionkę czarną na stronie , to jakiego kolory mają być reklamy ? Hmmm ... żółtego :D ?

I nie życzę sobie tak obscenicznych słów w moim kierunku , jeśli nawet nie wiedziałeś kto to ?

Ot w tej sytuacji wyszedł prawdziwy polak , źle mu w du**e to na innych psy wiesza.

Zainteresowania ? Prowadzę blog ogrodowy a także uwielbiam łowić ryby. W wolnych chwilach dbam o oczko wodne :)

Przy 500 uniq 80 kliknięc jest absolutnie nierealne.

Przy 500 uniq 80 kliknięć jest w zupełności realne.

ba, dokładnie takie statystyki miałem jeszcze niedawno na jednej z zapleczówek, ctr około 3-4%, wszystko dobrze rozmieszczone reklamy ot cała wielka tajemnica...

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności