Skocz do zawartości

Strona z przeszłością a pozycjonowanie w goole...

swist

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewną domenę do wypozycjonowania a.. Od 2-3 tygodni nawet nie ma jej w google (site:domena.pl)! Sprawdziłem to i domena była kiedyś w użyciu - prawdopodobnie jakiś spam... Czy mogę jakoś "poprosić" google o ponowne przeskanowanie jej pod kątem zawartości i o przywrócenie do indeksu - bo mam wrażenie, że jest w jakimś filtrze lub czymś takim.. Bo pomimo całkiem ładnej dawki linków jakie G powinno zaindeksować (inne moje strony już po 1-2 dniach były widoczne - ta ma 3 tyg!) po wpisaniu site:domena.pl nadal nic :D

Jakieś pomysły..

Ps. Aaa no i wolałbym nie zmieniać domeny.. Nawet BARDZO BARDZO chciałbym tego uniknąć no ale w ostateczności - jeżeli nie będzie wyboru...

Dodaj do katalogu WP i bedzie po dwóch trzech dniach i tyle.

- niekoniecznie, jeśli dajesz na to gwarancję i zwracasz koszty w przypadku nieudanej próby to mam parę takich domen - mogę zapłacić za wciągnięcie ich z powrotem do indeksu...

Hmm dołączam się do pytania, jakie są wasze doświadczenia ze starymi domenami? Ja swego czasu zakupiłem parę takich, z czego tylko jedna znalazła się po miesiącu w indeksie. Po pierwszym update PR wskoczył na 4, ostatni update - ban na całą domenę z subdomenami. Teraz mam na oku kolejne "coś" z historią, BL i ma nawet PR3 - jest w indeksie, Alexa Ranking- 928,827.

Ale po moich ostatnich doświadczeniach ... sam nie wiem ...

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Czy mogę jakoś "poprosić" google o ponowne przeskanowanie jej pod kątem zawartości i o przywrócenie do indeksu

Jeśli faktycznie ma bana i nie jest to po prostu problem z tym, że wygasła i ją wyindeksowało, napisz reinclusion request i daj znać na forum czy i po jakim czasie wróciło do normy.

oczywiscie że warto, jesli te domeny maja jakas wartosc (ciagłość, linki prowadzące do domeny, wiek). Pokusze sie nawet o stwierdzenie że szkoda tych domen na śmietniki. Wykorzystywać można je na wiele sposobów, nie tylko SEO :P

Otrzymaliśmy od właściciela witryny prośbę o ponowną ocenę witryny w celu włączenia jej do naszego indeksu ...

- zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno dam znać czy wróciło do normy ;)

Adek korzyści z takich starych domen na pewno jest wiele. Ale miałem nadzieję, że wypowiedzą się tutaj osoby z jakimś większym doświadczeniem w tych kwestiach, tzn np jaki procent domen dostaje bana, czy jest w tym jakaś prawidłowość, ile z reinclusion request zostaje rozpatrzonych pozytywnie, a ile negatywnie i jak myślicie dlaczego.

Czy może inaczej jeszcze sformułuje to pytanie, czy amatorowi który pozycjonuje w ramach hobby swoich parę www + ewentualnie coś dla znajomych opłaca się inwestować w domeny z przeszłością? Czy taniej wyjdzie stawiać zaplecze od podstaw?

Np Adek jak byś ocenił www.julitex.com.pl - archive ?? warte ryzyka i wydania tych paru zł, czy lepiej sobie odpuścić? ( pewnie ktoś zaraz zrejestruje hehe)...

A kto ma mieć doświadczenie każdy unika niepewnych domen z niewiadomych żródeł. Guugle pisze wyrażnie o wytycznych jakościowych witryn i po to jest ten kontakt, na złość nikomu nie robią. Zasady są proste strona jest dla użytkownika nie dla wyszkuwiarek. Jak sprawdzą że tak faktycznie jest przywrócą domene i tyle. Nikt nie chce korzystać z tego formularza.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

A kto ma mieć doświadczenie każdy unika niepewnych domen z niewiadomych żródeł.

No nie wiem, są też domeny po porządnych serwisach... Można to b. łatwo sprawdzić...

Zasady są proste strona jest dla użytkownika nie dla wyszkuwiarek.

Hmm w teorii masz rację, ale w praktyce odpowiedz na pytanie, co w takim razie robisz na tym forum? Gdyż w teorii powinniśmy robić dobre strony które później "naturalnie" będą wskakiwać na wysokie pozycje - jeśli oczywiście są dobre. A z tego co się orientuję całe to forum traktuje "sztucznej" promocji stron w wyszukiwarkach, czyli wszystko co robimy w teorii jest sprzeczne z polityką guugla. Natomiast praktyka ... gdyby guugiel maniakalnie zaczął walczyć z pozycjonerami sam by sobie zaszkodził. Ja to widzę w ten sposób, że chodzi o nieprzekraczanie jakiejś granicy "przyzwoitości" którą Google wyznaczyło, pytanie tylko gdzie ta granica przebiega.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności