Skocz do zawartości

Linki w kolorze tła

Heniek

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu chcę uprzedzić, że szukałem ale nie znalazłem :)

Jak sugeruje temat chciałbym się dowiedzieć czy Google widzi linki w kolorze tla.

Jeśli indeksuje takie linki to wpływa to korzystenie na linkowaną stronę czy wręcz odwrotnie - szkodzi?

Wiem że to jest spam i tej techniki nie stosuje, ale mój "wspaniały" znajomy chcąc pomóc mi w pozycjonowaniu mojej strony umieścił na swoich stronach linki do mnie w kolorze tła.

pozdrawiam

czy Google widzi linki w kolorze tla.

Widzi. Inaczej: czyta. Nie: parsuje.

Na dzien dzisiejszy - Google indeksujac i analizujac Twoja strone - 'oskubuje' ja z wiekszosci znacznikow html (pozostawia te "wazne" - szukaj na forum), pozostawiajac sam tekst strony (content), podsumowanie: Google "widzi" linki, ktore:

- sa w kolorze tla (<a href="" style="color:#FFF"..)

- sa niewidoczne (<a href="" style="display:none"..)

- sa duze lub male (<h1><a href="" style="font-size:12px"..)

Jeśli indeksuje takie linki to wpływa to korzystenie na linkowaną stronę czy wręcz odwrotnie - szkodzi?

To juz zalezy od anchoru linkow i z jakich stron one prowadza. :)

Poczytaj forum - bo na pewno bylo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności