Skocz do zawartości

AZ.pl * marketingowcy

Muminek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zwykla pomylka

No nie wiem... zakładając, że 99 innych osób tak jak Ty kupiło 100 domen za 0.77zł i do każdej takiej domeny AZ musiało dopłacić 9zł to daje nam to sumkę 90.000zł a pozycjonerów mamy więcej niż 100 i niektóre osoby kupią więcej niż 100 domen ;) Oczywiście tak gdybam bo regulaminu ich promocji nie czytałem, także nie wiem czy w ogóle można kupić tyle domen za tą cenę i nie bardzo mnie to interesuje bo ja tej firmie już podziękuje.

Moim zdaniem była to zwykła pomyłka. W sumie szybko zareagowali więc nie ma co robić wielkiego halo. Natomiast osoby które przedłużyły powinny dostać zwrot kasy bez żadnego grymaszenia ze strony AZ.

GIMP Fajna grafika i to za darmo: gimp typography effect, gimp snow effect, glass org gimp

Jeśli chodzi o maile to spokojnie superhost.pl też takie numery robi.

Co do zwrotu kasy to muszą ponieważ zwrócić ponieważ nigdzie nie jest napisane że domenę trzeba przedłużyć po jej okresie wygaśnięcia. A że wpłaty były dokonane przez ich "omyłkowego maila" nie robią łaski, niech oddają i się modlą żeby nikt nie podał sprawy do sądu o wyłudzenie.

Pozdrawiam

Ja się w ogóle nie zdziwiłem. Przez jakieś 3 lata takich różnorakich e-mailów dostałem od nich trochę.

Patrząc teraz w przysłane e-mile:

1. 'Dziękujemy za dokonanie zamówienia w Az.pl. Do dnia dzisiejszego nie stwierdziliśmy wpłaty.'

przy czym nic nie zamawiałem, odpisano, że pomyłka

2. 'POTWIERDZENIE ZMIANY DANYCH W PANELU Gratulacje! Operacja została wykonana poprawnie! Dziękujemy!'

tylko ja nic nie zmieniałem, z korespondencji: 'Prosze sprawdzic poprawnosc danych w panlue - czy jest mozliwe ze ktos poza Panem na dostep do tego panlue? ' :/

3. 'Prosimy o dokonanie wpłaty. Do dnia dzisiejszego nie stwierdziliśmy wpłaty.'

a zapłaciłem on-line przy zamówieniu, domeny zostały przedłużony...

z korespondencji: 'dokonali Panstwo samodzielnego przedluzenia domen z panelu, niepotrzebnie zlozyli Panstwo zamowienie ze strony glownej, za przypomnienie przepraszamay'

a było jaki pisałem wyżej, w panelu kliknąłem przedłóż i opłaciłem, nie składałem nic ze strony głównej...

dalej: 'Domeny jak najbardziej sa przedluzone - wysylanie tego zwiazane jest z pewnym niedciagnieciem systemu wysylania przypomnien - nasz programista juz to popawia i mysle ze na przyszlosc juz takich kloptow nie bedzie. ... Przepraszamy za zaistniałe problemy mamy nadzieję, że Państwa uwagi pomogą nam świadczyć usługi na jak najwyższym poziomie. Mam nadzieję ze problem został już wyjaśniony i dołożymy wszelkich starań aby nie powtórzył się w przyszłosci. '

Brad nie oceniaj innych swoją miarą :).

Błąd systemowy wysłał meile - wysłali info o tym.

Już myślisz że łącznie z meilem ludzie poszli przedlużać domeny ? a Az.pl musi robić takie rzeczy by sobie coś odzyskiwać ;)?.

Akurat to nie jest firma z 10 zł obrotu i istniejąca od dziś.

Myślisz że 0,77 i dokładanie 9 zł do domeny to jakiś większy wysiłek dla firm domenowych ?. Może nowych na rynku, jakbyś znał rynek rejestracji domen, wiedziałbyś że przed promocjami po 1 zł i 9 zł dokładane firmy domenowe dokładały po 30 i więcej złotych.

Więc nie oceniaj firm po tym że ty byś nie mógł dokladać i musiałbyś robić takie zabiegi, znam kilka firm domenowych i mają budżet by finansować takie czy inne promocje.

Nie sądze by poza lekkim strachem że skonczyła sie domena ludzie nagle popłacili, większość wie kiedy kupuje domeny.

Tytuł wątku świadczy raczej o poziomie PIO - bo jak pamietam walke jednego z moderatorów o nie przeklinanie na PIO tak widać w tytułach już można.

Mi osobiście czasem wstyd jak spotykam się z takimi firmami i mówię że pisze w miejscach gdzie ludzie mają często blade pojęcie o danym temacie a dużo piszą.

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności