Skocz do zawartości

Zaiks i Zpav

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem czy dobry wybrałem dział, mam nadzieje że tak. W każdym razie moje pytanie dotyczny opłat za udostępnianie muzyki w internecie (tylko odsłuchanie bez możliwości pobrania ) utwory te nie są oryginalnymi utworami tylko własnymi wykonaniami znanych utworów czyli krótko mówiąc covery. Zaiks już uregulowałem opłata to 0,20 lub okolo 0,10 fragment groszy za utwór jednak nie mniej niż 100 pln czyli krótko mówiąc bule 100 miesięcznie i jestem bezpieczny.

Ale poinformowano mnie że jest jeszcze jedna pijawka czyli Zpav i moje pytanie czy tam też płacę jak tak to ile i czy dotyczy to tylko oryginalnych utworów czy też własnych aranżacji za które wcześniej też płace zaiksowi. Z tego co przeczytałem nabardziej ścigają p2p lub radia internetowe . Jak sądzicie może ktoś sie zetknąl z podobnym tematem.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

możesz jeszcze zapłacić kasę stowarzyszeniu o nazwie ZAPA :)

Ja bym to jednak nazwał zwykłym złodziejstwem i wymuszeniem.

A konkretniej, na takie maile od tym-podobnych złodziei mam specjalne makro w kliencie poczty, zgadnijcie jakie :)

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności