Skocz do zawartości

Pytanko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dziś do mnie napisała firma 2future.pl w sprawie reklamowania sie w moim serwisie. Ustaliłem z nimi że umieszczę im reklamy takie jak: banner skośny w górnym prawym rogu, button na forum oraz widoczny link w nawigacji. Dziennie mam ok 2000 uu i 31000 wyświetleń.

I mam pytanie, nie mam zielonego pojęcia ile taka reklama by kosztowała, nie wiem ile mam wziąć żeby mi sie opłacało.

Pozdrawiam mateuszsz

No właśnie ze oni chcą żebym zaproponował. A nie mam zielonego pojęcia ile.

mysle, ze pierwsze co powinienes zrobic, to po prostu opracowac swoj jednolity system cen za reklamy w roznych kombinacjach z uwzglednieniem rabatow i tyle.

jesli ja bym chcial umiescic gdzies reklame, a ktos mi powie, ze mam zaproponowac najpierw cene, to powiem "Do widzenia" to nie ruski targ, albo traktujecie mnie powaznie,albo odstawiacie cyrk, wtedy pobawicie sie w piaskownicy". Dopiero jak wlasciciel serwisu powie cene i bedzie dalsze zainteresowanie, moge pytac sie o ewentualne upusty. Jesli wlasciciel nie wie, ile ma zadac i mowi pi razy drzwi to "do widzenia".

THI, 50zł miesięcznie? Za:

banner skośny w górnym prawym rogu, button na forum oraz widoczny link w nawigacji. Dziennie mam ok 2000 uu i 31000 wyświetleń.

Za mało...

mateuszsz, a wiesz jaka strona ma być reklamowana na Twojej stronie, jaka tematyka? Jaka jest tematyka Twojej strony?

No właśnie najgorsze jest to że pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, a nie wiem jaki jest ogólny koszt reklam.

Jutro zacznę negocjacje, ciekawe co z tego wyjdzie.

nies jestem specem od reklamy, ale...na twoim miejscu

...za te dwie rzeczy (skosne cudo plus button) zaproponowalbym spokojnie 400-500 PLN/m-c flat fee lub rozliczenie 25PLN za 1000 klikniec w banerek i osobno jeszcze 300 PLN za skosne-cudo. a za link w nawigacji wzialbym dodatkowo 25PLN/m-c

sam mam pewna strone, o bardzo niszowej tematyce biologicznej 500uu dziennie, 20 tys odslon/ m-c i biore za baner 468x60 u gory strony na razie 350PLN/m-c flat fee

ale jw. specem od reklamy internetowej nie jestem...

popatrz tez sobie na cenniki sieci reklamowych (no tak mniej wiecej dla porownania) takich jak ARBO Media, AdNet, AdWeb czy podobnych. Oni maja wyszczegolnione dla wielu serwisow o wiadomej liczbie uu i odslon ceny za poszczegolne formy reklamy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności