Skocz do zawartości

Czesci24.pl - jaka droge pozycjonownia wybrac?

czesci24.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wielcy tego forum bardzo proszę o poradę czy po waszej analizie mam pozycjonować czesci24.pl z www czy bez? Do dziś nie wiedziałem że dla google ma to jakąś większą różnice. Na początku rozwoju sklepu pozycjonowanie zleciłem firmie, która pozycjonowała na czesci24.pl.

Ja osobiście w tym czasie linkowałem na rożnych serwisach i forach internetowych na www.czesci24.pl. Również adder i linkujpro.pl został ustawiony na www.czesci24.pl.

Google po wpisaniu czesci24 widzi moja stronę bez www. Chciałbym ujednolicić ten obraz i być konsekwentnym i konkretnie wiedzieć czy pozycjonować w aktualnym stanie sklepu z www czy bez?

Jakie jeszcze mogę poczynić kroki aby usprawnić sklep w oczach wyszukiwarek?

Z góry bardzo dziękuje za informacje

Pozdrawiam

Według mnie musisz sie zdecydowąć na jedna wersje i zrobić przekierowanie

w pliku .htaccess

RewriteEngine on

# przekierowanie dla przykładu bez www -> www

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena.pl

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.pl/$1 [R=permanent,L]

To jest moje zdanie może niech ktoś doświadczony jeszcze potwierdzi.

pzdr.

Za wielkiego się nie uważam wprawdzie, no ale może odpowiem.

Zasadniczo dla wyszukiwarki nie ma to róznicy czy adres jest z www czy bez, ważne żeby sobie wybrać jedną opcję i się jej trzymać. Natomiast trochę tych podstron tam masz i być może będziesz kiedyś chciał to wykorzystać, dlatego myślę że lepiej mieć adres z www.

Co do samego pozycjonowania. Napewno warto zadbać także o ten tzw. długi ogon, a więc dbać nie tylko o linkowanie strony głównej, ale także konkretnych kategorii czy nawet bardziej popularnych produktów.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Co do samego pozycjonowania. Napewno warto zadbać także o ten tzw. długi ogon, a więc dbać nie tylko o linkowanie strony głównej, ale także konkretnych kategorii czy nawet bardziej popularnych produktów.

Bardzo słusznie, bo długi ogon to podstawa. Dlatego oprócz wyszukiwarki warto mieć katalog produktów w formie drzewiastej. Łatwiej wtedy linkować długi ogon, a linkowanie wewnętrzne też jest wtedy lepsze ( w ogóle jest). Przypuszczam, że taki katalog jest, ale niedostępny dla robotow i ludzi.

Eksperyment Discover.pl

Ok a co z linkami? Zdecydowana większość linków, dzięki któremu strona jest wypozycjonowana na dobre słowa kluczowe były kierowane bez www.

W google webmasters jak dodałem właśnie www.czesci24.pl a następnie czesci24.pl i porównałem sobie "Zapytania najczęściej powodujące wyszukanie.

Wyszło, iż na koncie czesci24.pl generuje się ten dla mnie najbardziej wartościowy ruch z tych właśnie slow kluczowych, które są najważniejsze. Natomiast na koncie www.czesci24.pl google pokazuje bardziej wejścia i wyszukania strona z długiego ogona.

Jak widać po site zdecydowana większość ponad 300 000 podstron podlinkowanych jest na czesci24.pl. Natomiast www.czesci24.pl ma ich ok 70 000.

Moj problem to przede wszystkim system wymiany linków, w którym mam kilka tysięcy linków dodawanych w postacie www.czesci24.pl. Chciałbym wszystko teraz ujednolicić na czesci24.pl ustawić tak.htaccess bez www oraz w webmasters dodać tylko czesci24.pl i ustawić, aby Ustawianie preferowanej domeny w przypadku czesci24.pl i www.czesci24.pl wyświetlane było, jako czesci24.pl

Jeśli tak zrobię powiedzcie proszę, co z aktualnymi działaniami pozycjonowania gdzie 90% linków dodawane były w postacie www.czesci24.pl? Jak w linkujpro prawidłowo to rozwiązać? Jak usunę wszystkie i dodam nowe w postaci czesci24.pl to boje sie ze wszystko mi poleci łeb na szyje a na to nie mogę w przypadku sklepu internetowe pozwolić.

Powiedzcie jeszcze prosze co jest korzystniejsze. Wersj z www czy bez? Wszedzie slysze ze generalnie nie ma roznicy wazne aby okreslic sie i byckonsekwentnym. Jednak zazwyczja ludzie wpisuja www czy to podaja na forach itd? Jesli moja strona bedzie w google widzia bez www to jakby tracil darmowe pozycjonowanie. No i dochodzi rowniez to jak ktos wpisze linka np czesci24.pl/szczegoly/379165/klocki_hamulcowe to kazdy edytor poczynajac od worda nie podkresli go jako link bo nie ma www. Czy ja w ogole dobrze gadam?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności