Skocz do zawartości

Co się stało z cal.pl jeżeli chodzi o domeny?

neon103

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogłem tej sprawy od ponad tygodnia załatwić poprzez e-maila więc postanowiłem wypowiedzieć sie publicznie. Bardzo mi przykro drogi Cal.pl ale nie mogę dłużej czekać. Kilka osób zapewne zna mój problem z WHT. Z tego co wyczytałem nie tylko ja mam ten kłopot.

Nie mogę zmienić dnsów następujących firm: szybki-serwer.pl, neteasy.pl oraz webh.pl ponieważ:

Wystąpił błąd! Nameserver [ns1.szybki-serwer.pl] doesn't exist at the registry.

Wystąpił błąd! Nameserver [ns1.rhr.pl] doesn't exist at the registry

Wystąpił błąd! Nameserver [ns1.neteasy.pl] doesn't exist at the registry

Mam 3 domeny, którym przepisałem ns1.rhr.pl i ns2.rhr.pl w panelu cal.pl jednak 4 nie mogę przepisać, bo cal.pl nie chce pomóc.

Jeżeli chodzi o ns1.neteasy.pl to ponad 10 domen udało się przepisać właściwe DNSy jednak jednej wyskakuje ten dziwny błąd.

Próbowałem zmienić DNSy w ovh.pl na wyżej wymienione firmy i udało sie, chociaż cal.pl twierdzi, że to nie możliwe!

Cal.pl nie pomogło mi tłumacząc, że z organizacja międzynarodową nie będzie walczyć.

Przecież nie proszę o walkę, proszę tylko o ręczną zmianę DNSów.

To tylko moje odczucia dotyczące tej firmy.

Nie mówię, że jest zła. Tylko nie dba o dobro klienta.

Boli mnie także to, że strony po ponad tygodniowej przerwie nie jest prosto odbudować.

Czy jedynym wyjściem w tej sytuacji będzie przeniesienie wszystkich domen do np: ovh.pl ?

A może cal.pl weźmie moje prośby głębiej do serca i będę mógł ich usługi nadal polecać?

Jakie macie propozycje? Co radzicie zrobić?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Mam ten sam problem tzn podobny.

Mam na paru domenach przekierowanie cNAME na money.pl i był taki okres chyba dwóch tygodni gdzie z zasadzie sam już zresztą nie wiem tj. na wszystkich domenach mam DNS'y innych firm i co jakiś czas ot tak nagle wszystkie domeny zmieniały swoje serwery DNS na cal.pl lubv przy rejestracji nowej domeny.

Na prawdę nie jest miłe gdy nagle patrzysz a tu od paru dni strony nie dzialają prawidłowo.

napisz tutaj na forum na PW do uzytkownika Info-cal, to ich przedstawiciel jakiś chyba.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showuser=10638

Moze tutaj pomoze.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

a moze oni zapomnieli ze maja firme i klientów ?

i za bardzo zaangażowali się w dyskusje na forach.

A moze *neon zapomnial ze są święta ?

Ja od piątku czekam na dopisanie mojej domeny do serwera dns w netarcie.

Mysle ze we wtorek dopiszą. I jeszcze pozniej musze czekac 48 godz. na rozpropagowanie się dns'ów.

To prawie tydzien czasu na podpięcie domeny.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

A moze *neon zapomnial ze są święta?
Nie mogłem tej sprawy od ponad tygodnia załatwić

A tak ogólnie to wczoraj pracowali, odpisali mi na maila jednak nie w sprawie rozwiązania problemu z przepisaniem DNSów.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności