Skocz do zawartości

Tani dobry hosting

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

kiloff nie sądze - zapomnieć - nie te czasy by zbędnie przepłacać.

Teraz takie usługi jak hosting z trafficiem kilka giga i dobra obsługa to podstawa - jeżeli polscy dostawcy się tego nie nauczą muszą pogodzić się ze stratą klientów na poczet zachodnich data center.

Korzystam z serwerów ulokowanych poza polską. Jest 10x taniej i dużo lepiej.

To na co w polsce ze strony administratorów można się natknąc tam jest nie zrozumiałe.

Na logikę polskie data center wciskają KIT kup 1 GB pojemności i 10 Gb trafficu, na logikę żeby serwis wygenerował taki ruch nieźle może obciążyć maszynę.

Wieć ok - może mają zabezpieczenie trafficu i pojemności ale napewno nie mają odpowiedniego do tego sprzętu bądź stawiają zbyt wiele wirtualek na jednej maszynie.

Żeby mieć dobrze a kupuje się dużo najlepiej kupić własne serwery dedykowane bądź kupić miejsce w data center i wstawić sobie swoją maszynę.

Zalezy kto czego szuka.

Na zwykłe www polecam zachodnie serwery na profesjonalne zastosowania dedyk lub własny serwer

dokładnie zgadzam się :-) ja właśnie na poczet supportu uruchamiam callcenter narazie w 9 miastach :-) na zasadach voip.

Narazie konfiguruje serwer, ale myślę że przyjemniej będzie dzownić ludzią z wawy, gdanska, krakow, zielonej góry itd na telefony stacjonarne.

Posadzę 2 dziewczyny które będą przyjmowały zgłoszenia - co prawda nie będzie to jeszcze to czego bym chciał ale będzie to już powoli pewna alternatywa dla drogich jeszcze infolinii 0800 czy 0801.

Przydałby się jeszcze dobry czat z klientem muszę czegoś poszukać.

Ale nie traffic nie te gigabajty ważne tylko tak jak napisałeś obsługa.

Nie znam firmy superhost i raczej nie powierzyłbym im swoich stron.

Lubię komunikatywność i zdrowe podejście a to gwarantuje mi tylko jedna firma.

Nawet gdyby zdażyła się jakaś awaria to przeciż łba nikt nikomu nie urwie.

Badżmy normalni - awarie zdażają sie nawet gigantą i pierdzielenie typu uptime 100% to głupota. co z tego że serwer ma uptime 100% jak nie jest zabezpieczony dobrymi dostawcami.

Mało data center a szczeg. polskich stać na profesjonalne rozwiązania za od 40 do 300 tys złotych które pozwalają kierować ruch w zależności od trasy,szybkości i obciążenia.

Pozatym hm, nie wiedziłem w śród ich ofert np. dostępu do baz oracle tylko darmowy mysql.

A co mają zrobic ludzie ktorzy szukają naprawde serwera bajka.

nie wiem o co sie spieracie jak bede zarabiam kilkaset $ dziennie to sobie kupie dedyka i wynajme admina a do kiedy mam kilka $ z reklam to nie bede przeciez dokladal.

Kazdy ma inne wymagania inna kase na zaplecze i nie wymagajcie od kogos kto ma strone o akwarium zeby sobie kupil konto w home bo ma admina pod telefonem 24h na dobe :)

Chyba kazdy tu obecny zarabiajac wiecej bedzie dbal zeby jego interes dzialal niezawodnie kladac wieksza kase na hosting.

Co do superhost to nie widzialem za taka cene nigdzie indziej takich pingow, mozliwosci i macierzy raid :( nawet cpanel nie jesz zwyczajny jak w tanich serwerach tylko widac ze ktos przy tym siedzial

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

breja ale ja nieznam superhosta i nie mówię że jest zły - napisałem ze pewne usługi są wystarczające i czy to będzie superhost czy ty lub ja będzie tak samo.

Zakup kilku dedyków i sprzedaż resellerska - wcale tego nie uważam za złe. Wręcz za dobry objaw.

kiloff hehe :-) lecz na powążnie to szukam teraz takiego serwera na naprawdę duże obciążenie, nie jakiś dedyk, najlepiej kolokacja, ew. dedyk ale taki naprawdę wypas gdzie można zastsować naprawdę duże bazy,

Znalazłem jakiś za 400$ miesięcznie lecz niedogadąłem się zbytnio :).

Pozatym wolałbym aby datacenter była w szczecinie.

W szczecinie niema takich dobrych dedyków, zakup własnego wchodzi w rachubę lecz właśnie oracle to makabryczna kasa.

narazie staram się pojąc solarisa - bo jest to mój pierwszy z nim kontakt.

Jak to można określić kontaktem - proces instalacji - bardzo przeraża mnie jego ilość CD :( zastanawiam się czy tak duży pakiet instalacyjny jest tego warty.

2 sprawa to niebardzo jestem w temacie tak profesjonalnych usług hostingowych - nie bardzo wiem jak dopasować komponenty takiego serwera.

To tak jakby chcieć do procka 3,2 GHZ wstawić kartę Geforca 32 mb i 128 ramu na micro atx czyli jednym slowem jaden po omacku.

Nie wiem na jakim systemie powinien być wypas serwer, jakie bazy - dlaczego nie mysql dlaczego bazy microsfoftu dlaczego oracle itd.

zero - zielony niemam przyrównania

kiloff jak pisałem wcześniej szukam czegoś dobrego, czegoś do profesjonanego zastosowania, nie chodzi o dalszą odsprzedaż powierzchni hostingowej lecz serwer dedykowany pod usługę.

Więc tutaj w solarisie firmy sun, czy oracle możesz mówić mi jak dziecku a ja nie powiem ci czego szukam bo nie wiem,.

Wiem że wszlekie linux free, czy freebsd odpadają czy darmowe mysql

Wiem że ma być dobry i nie do celów sprzedaży hostingu.

odnosnie tematu tanio i dobrze to sobie mozecie zapomniec :)

no nie zupelnie :( znalazlem jedna firme bardzo ciekawa

:arrow: hostings.pl

i

:arrow: https://www.antraxja-design.iweb.pl/index.p...hp?show=hosting

a i na wielgachny minsu jest firma cal.pl tu goraco nie polecam nikomu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności