Skocz do zawartości

[ostrzeżenie] domenytanio.pl / active24pl

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ja się naciąłem, to chociaż Wy się nie dajcie :)

W firmach domenytanio.pl / active24pl przy kupnie domeny transfer (bezplatny) jest możliwy dopiero PO 3 LATACH (dwukrotnym przedłużeniu), a nie jak w normalnych firmach po 2 (po jednym przedłużeniu).

Więc za transfer np. com muszę i im zapłacić 48zł brutto jak i stawkę wg rejestratora gdzie przenoszę domenę.

Link do wykopu, im się więcej wykopie tym więcej ludzi będzie wiedziało https://www.wykop.pl/link/53296/ostrzezenie...pl-nie-dziekuje

404.tf

I tak sie poprawili. Kiedys na domenytanio niezle wprowadzali w blad. Ta tabelka co jest teraz miala naglowek Cennik rejestracji i odnowień domen, a ceny dotyczyly tylko rejestracji... bo naglowniem byl link (moze tylko dla mnie nie bylo logiczne, zeby najezdzac tam myszką) do cennika! Ja głupi przetransferowałem tam kilkanaście domen, żeby je przedluzyc za 55 zl i kicha. A wiadomo, ze raz transferowana domena, moze byc transferowana ponownie dopiero po 2 tygodniach. Tak to wygladalo:

https://web.archive.org/web/20050402061449/...domenytanio.pl/

No, uczy się człowiek na błędach :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

No nie wiem, na forum Di ich przedstawiciel właśnie się chwali tym, że mają "czysty" regulamin i authino wydają od ręki. Sprawdzone masz te informacje?

Właśnie do nich dzwoniłem. Aby dostać kod, domena musi być przedłużona dwa razy.

404.tf

Mam tam wszystkie swoje domeny, więc trochę zaniepokoiłem się tym tematem. Transferować można dopiero po 3 latach, ale chyba ceny za odnowienie są takie jak u konkurencji i nie ma żadnych haczyków ?

Chyba, że wszyscy robią tak, że po jednym przedłużeniu transferują do innego rejestratora i znowu mają tańsze domeny ?

Z tego co mi wiadomo firma _nie może_ odmówić wydania kodu domeny, przynajmniej jeśli chodzi o domeny pl. Owszem, może od oczekiwać zapłaty, ba, sądzić się z użytkownikiem, ale kod i tak musi wydać. Kiedyś w regulaminie NASK był odpowiedni zapis - nie wiem czy nadal jest. Ale NASK chyba powinien załatwiać takie sprawy.

Zapraszam na blog o użyteczności.

NASK ma gdzieś czy dostaniesz kod. Zawsze gdy powoływałem się u nich na ten punkt odpowiadali mi "proszę się kontaktować z partnerem". Niby dają taki punkt, ale jeśli ktoś go nie egzekwuje, pozostaje tylko droga sądowa - oni umywają od tego ręce.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Witam,

Ja się naciąłem, to chociaż Wy się nie dajcie :)

Piszesz i rozsiewasz niepotrzebnie jakies plotki. Daj najpierw jakis cytat, wyciag z regulaminu, upewnij sie, czy dobrze zrozumiales, a nie krzyczysz i machasz rekami NACIALEM SIE, JAKI TEN SWIAT NIESPRAWIEDLIWY itp.

Chcemy dowodow, bo plotkowac mozna sobie na Plotek.pl lub Pudelek.pl, ok?

Napisz dokladniej o jaka promocje chodzi itd., a nie zaraz linkujesz na Wykopie!

NIestety, za pozno juz jest, zeby zadzwonic do firmy Active24, wiec trzeba poczekac do jutra i mysle, ze lepiej sie wstrzymac tutaj ze zbednymi komentarzami, ktore nam wszystkim zaoszczedza zaklopotania. Jesli sie okaze prawda, co piszesz, to trzeba bedzie rzosiewac to dalej, jesli nie, to bedzie glupio.

Rozmawiałem wczoraj na ten temat z Danielem Dryzkiem, i oto odpowiedź na ten temat od niego:

Jeśli chodzi o DomenyTanio.pl to zapis o opłacie za AuthInfo jest tam od początku istnienia tego serwisu. Zawsze był taki sam - ze względu na częste promocje w tym serwisie i sprzedaż po niższych cenach. Jeśli chodzi o active24.pl - to tutaj AuthInfo jest bezpłatne - ceny zawsze też były jednak wyższe i odpowiadały faktycznym kosztom rejestracji. W domenytanio.pl jednak jest zapis, który mówi o AuthInfo, ale nigdy temu zapisowi nikt nie zaprzeczał. Dlatego też zresztą każdemu, kto nie chciał ponosić dodatkowych opłat związanych z AuthInfo polecałem zawsze Active24.pl. Niestety trzeba też się liczyć z wyższą ceną za rejestrację w tym serwisie.

Sama opłata 40 zł netto jest w DomenyTanio.pl stosunkowo niewielka (niższa od chociażby RejestracjaDomen.pl). Przedłużenie domen również jest jedno z najniższych, jeśli nie najniższe wśród dużych serwisów - nie chcemy naciągać Klientów na drogie przedłużenia, ale ze względu na dokładanie do rejestracji (szczególnie w przeszłych latach były to spore kwoty) - wymóg opłaty za AuthInfo przed dwukrotnym odnowieniem. Zapis jednak na ten temat w regulaminie był zawsze i nie był ukrywany.

Piszesz i rozsiewasz niepotrzebnie jakies plotki. Daj najpierw jakis cytat, wyciag z regulaminu, upewnij sie, czy dobrze zrozumiales, a nie krzyczysz i machasz rekami NACIALEM SIE, JAKI TEN SWIAT NIESPRAWIEDLIWY itp.

Chcemy dowodow, bo plotkowac mozna sobie na Plotek.pl lub Pudelek.pl, ok?

Napisz dokladniej o jaka promocje chodzi itd., a nie zaraz linkujesz na Wykopie!

NIestety, za pozno juz jest, zeby zadzwonic do firmy Active24, wiec trzeba poczekac do jutra i mysle, ze lepiej sie wstrzymac tutaj ze zbednymi komentarzami, ktore nam wszystkim zaoszczedza zaklopotania. Jesli sie okaze prawda, co piszesz, to trzeba bedzie rzosiewac to dalej, jesli nie, to bedzie glupio.

Co Ty bredzisz :)? Jakie plotki? Wyraźnie napisałem nawet że do nich dzwoniłem.

To jest normalny zapis w ich regulaminie. Nie piszę że nieuczciwy, czy wprowadzający w błąd ot jest i tyle.

https://www.domenytanio.pl/index.php?id=6 § 3. Punkt 10

To nie jest kampania "przeciwko" tylko informacyjna. Ludzie, czytajcie regulaminy ;)

A tak w ogóle to #Fidma zapoznałeś się z regulaminem/uwową/warunkami przy zakupie? :)

Niestety domenę przejąłem już kupioną i chciałem się wynieść a tu zonk :rolleyes:

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności