Skocz do zawartości

Serwer dedykowany --> Oferta dla CIEBIE!

NetJaro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

cóż, pisze za siebie - gdybym złożył na forum oferte pozycjonowania w cenie 30pln/mc jestem niemal pewien, ze dostalbym masę uwag krytycznych.

z całym szacunkiem - jest to cena o wiele za niska - wrecz niepowazna - w stosunku do nakładu pracy, jeśli piszesz o pierwszej stronie na dane słowo (a słowo słowu nierówne).

zero3 masz rację na forum bo by byłą zaraz "je...od jest z Allegro pozycjoner hehe itp" a nie będe tu podawał ale jest masa firm , która by rozłożyła tą kwotę dodła i kazałą sobie zapłacić za rok z góry.Nie będe tu rzucał pozycjonerami, ale gościu jeden do mnie pisze że chce np. prezenty, upominki, porcelana w Google nw pierwszej piątce, oczywiście mu zrobiłem .Ale jak mi powiedział że za te 3 słowa FIRMA pozycjonująca, i mi podał nazwę wzieła by 30zł za jedno słowo, sam wiesz jakie są realia.I trudno mieć cenę zgodną z usługą, chybą że sie trafi na kogoś kto ci jest w stanie tyle zapłacić.

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

mogę się założyć, że gdyby moderator/administrator tego forum, złożył taką propozycję/ofertę, bo napewno nikt by krytycznie do niej nie podszedł.

A ja moge sie zalozyc ze zaden a lub m by takiej oferty nie zlozyl, bo oferta jest niepowazna.

1)

• Pakiet 1:

Powieszchnia: 10GB

Transfer: 100Gb/miesiąc

Cena: 10$

• Pakiet 2:

Powieszchnia: 10GB

Transfer: 100Gb/miesiąc

Cena: 10$

hmm... 2 pakiety, a roznicy nie widac.

2)

Cały serwer wygląda tak:

Dysk - 80GB

Transfer: 1000GB

I podzieliłem ten serwer na kilka pakietów, stąd te niskie ceny.

Analizujac pakiety i caly *wyglad* serwera to chyba matematyka sie nie zgadza :?

3) Mozesz zawsze *oszukac* troche, co wiekszosc firm hostingowych robi. Ale to i tak by wynikalo, ze caly serwer kosztuje Ciebie ~$100. Nie mam pojecia o tym w jakim datacenter stoi ten serwer, ale za $100 taka konfiguracja serwera (z obsluga) jest wedlug mnie niemozliwa. Jeszcze do tego chyba chcesz zapewnic osobne IP dla *klientow* (koszt ~$1/mies.).

4) Temat jest zatytulowany tak: "Serwer dedykowany --> Oferta dla CIEBIE!".

Przyjelo sie wsrod webmasterow, ze okreslenie "serwer dedykowany" oznacza caly serwer dla jednej osoby. Rozumiem, ze Ty masz serwer dedykowany (chociaz w to watpie), ale oferujesz zwykly hosting stron. Od razu Twoja oferta wprowadza w blad.

5) Pozycjonowania z oferta hostingu nie bede komentowal, bo inni zrobili to juz wystarczajaco dobrze.

Wniosek koncowy:

Oferta jest niepowazna w calosci i nie chodzi trutaj o powieszchnie i pozycjonowanie, ale o calosc.

hmm... 2 pakiety, a roznicy nie widac.

Bo wymieniłem tutaj co mam do sprzedania.

Analizujac pakiety i caly *wyglad* serwera to chyba matematyka sie nie zgadza  

kalkulator.

Mozesz zawsze *oszukac* troche

Nigdy nie oszukałem nikogo i nie mam zamiaru.

Nie mam pojecia o tym w jakim datacenter stoi ten serwer

https://www.resellerworkz.com/order/server/amdsem26.php tylko 1gb ramu free + za 15$ 100mbps. Bez setup fee.

Rozumiem, ze Ty masz serwer dedykowany (chociaz w to watpie), ale oferujesz zwykly hosting stron

Właśnie czekamy na serwer. Oferuję na współę serwer dedykowany.

ale o calosc.

Czyli o co?

Oferte dałem na wielu "wiekszych" forach i jakoś ludzie normalnie mnie przyjęli...

Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Medal of Honor | program telewizyjny

Znajomości: PHP, MySQL, PgSQL, AJAX. Nauka: pozycjonowanie :-)

Dobra, widać ze coś z wami nie tak. Nie chce się kłucić. Zobaczycie jak serwer dostaniemy.

Nie wiem czemu, ale wszyscy oceniają odrazu nawet nie znają szczegułów. Tak samo jak oceniać program jak nawet nie zna się jego nazwy...

Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Tzn. że tu cie nienormalnie przyjmujemy na tym forum? Co masz na myśli?

Oferte dałem na wielu "wiekszych" forach i jakoś ludzie normalnie mnie przyjęli...

Nierozumie tej odpowiedzi, fakt faktem tu sie kazdy czepia i wszędzie za bardzo wyrafinowanych , i tanio ofert jak wszędzie.Każdy jest tylko cżłowiekiem.

NetJaroNikt nie chciał cie tu urazić ani ci nie to że nie wierzymy, ale dochodzimy, wkońcu forum jest od tego żeby wymienić sie sprawami, podyskutować, a nieod kłotni. =D> =D> =D>

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

NetJaroNikt nie chciał cie tu urazić

[...] Wypowiadaj się w 1 osobie [...]

wkońcu forum jest od tego żeby wymienić sie sprawami, podyskutować, a nieod kłotni.  

Ale Wy tutaj zaczeliście kłutnie.

Czyli czujesz sie urażony?

W pewnym sensie tak, ponieważ nikt mnie tutaj nie zna a odrazu ocenia.

https://www.resellerworkz.com/order/server/amdsem26.php tylko 1gb ramu free + za 15$ 100mbps. Bez setup fee.

Mozliwe, ze gdybys swoj post napisal tak:

Znalazlem oferte na serwer z firmy resellerwork.com (tutaj link do oferty) i szukam 3 osob do wspolnego korzystania z tego, bo na mnie samego cena jest zbyt wysoka.

Taki post nie spotkalby Ciebie z taka krytyka, jak to co napisales (calosc, lacznie z pocyjonowaniem). Wiekszosc ludzi tutaj na forum by Tobie odradzila tej oferty, bo sama oferta resellerworkz jest nie powazna.

Widocznie na tym forum juz kilka osob zdazylo sie przejechac na SUPER ofertach i jestesmy ostrozni. A ostroznosc i Tobie polecam.

bo sama oferta resellerworkz jest nie powazna.

Kozystalem z ich usług (lecz do serwera CounterStrike'a 1.6) i nie mogę narzekać.

Z ciekawosci czy pingi za ocean nie przeszkadzaja grac ? Nie gram w gry to nie wiem.

Nie.

Nigdy nie oszukałem nikogo i nie mam zamiaru.

Opowiem krótką historyjkę. Kiedyś miałem sporo wspólnego z HR. Jednym z podstawowych pytań testujących prawdomówność i umiejętność logicznego rozumowania kandydata jest: "Proszę o absolutnie szczerą odpowiedź: czy kiedykolwiek w życiu coś pan ukradł?". Przeważnie słyszy się odpowiedź zaczynającą się od "ależ nigdy w życiu", "no wie pan, to niemożliwe", tymczasem to naiwna i dosyć śmieszna/żałosna obrona oczywistego mijania się z prawdą lub oczywistego niezrozumienia pytania. Każdy kiedyś coś ukradł, choćby była to zakrętka od długopisu. :)

A napisałem to, bo tak mi się jakoś skojarzyło... ;)

(do Webmasterusa) Wypowiadaj się w 1 osobie

I tutaj się zupełnie zgadzam.

Zamkniemy temat Chyba wystarczy?

Pozdrawiam, J.

P.S. Dziękuję za dyskusję, bo pozwoliła ona mi wstrzymać pewną istotną reklamę, którą mogłem się zarżnąć - a teraz mam czas na przemyślenie tekstu i konsultację z kilkoma osobami, lepszymi copywriterami ode mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności