Skocz do zawartości

Zaplecze pod ang site

danieltr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Postanowiłem ostatnio zrobić stronkę w języku angielskim i mam taką kwestię do wyjaśnienia.

Chodzi mi o małe zaplecze. W sumie nigdy się za to nie zabierałem, więc czas najwyższy :) Jak z tym dokładnie postąpić.. Tzn. planuję kilka ang precli, ale chciałbym też ok 10-20 stronek tematycznych stworzyć i wzajemnie polinkować. Każdą z takich stronek stawiać na innym serwerze, czy np po kilka na jeden serwer? Jak z tym postąpić? Każda na oddzielnym serwie, to duży koszt jak dla mnie, więc jak radzicie?

Może kupować np po 2-3 domenki miesięcznie i pomału to budować? Hmm.. ?

A nie lepiej napisać teksty na te strony , kupić domenki wszystkie naraz , potem za przedłużenie nie płacić cały rok

codziennie , tylko raz a więcej. Wiadomo że najlepiej to inne IP , ale jak mówisz - kosztuje. Nikt nie mówił że

pozycjonowanie nie będzie kosztować , zrób jak uważasz , czy zwróci Ci się czy też nie warto inwestować.

A co do opcji linkowania między sobą , odradzam.

Pozdrawiam Kamil

Popularność zdrowych produktów zyskuje u Polaków, przede wszystkim olej kokosowy oraz chlorek magnezu sześciowodny robią furorę.  

Aby zaoszczędzić to myślę, że możesz śmiało dać po kilka stron na 1 IP. I rozbudowuj powoli, tak jak piszesz, wtedy bardziej się przyłożysz i wyjdzie lepiej :) a do tego wydatki (choć i tak niewielkie) będziesz miał rozłożone w czasie. Hosting oczywiście w ENG.

• 5 tygodni później...

Mam jeszcze pytanko odnośnie Wordpress'a. Chciałbym całe zaplecze oprzeć właśnie na tym skrypcie, a widziałem u znajomego na stronce (stojącej na wp), że pobiera rss'y i wrzuca je jako nowe posty, tym samym tworząc spory site. Ktoś kojarzy, jaka to wtyczka?

Ok, dzięki już mam. Działa elegansio !!!

Takie pytanko mi się jeszcze nasunęło: jak będę teraz tworzył pomału całe te zaplecze oparte na wp, to czy lepiej np. site wielkości 3-5k na jednej domence czy kilka domen po 1-2k podstron? A może te 3-5k dać na jednym serwie i np. na 2 subdomenki dodatkowo rozrzucić? Jak będzie najefektywniej?

Edit:

Wie ktoś jakiej wielkości jest baza w ofercie GoDaddy plan Economy?

• 4 tygodnie później...

Parę dni temu ktoś w jakimś temacie pisał, że ma stronkę na serwie w Niemczech, część linków z .de, ale większość .pl , a stronka w google.de siedzi. Najpierw linkowałbym z zaplecza zagranicznego, tzn .co.uk, a potem wsparcie polskimi preclami :D

Tylko kwestia właśnie znalezienia dobrego i w miarę taniego hostingu co.uk.

Godaddy.com to USA?

To ja pisałem chyba :D Dlatego uważam, że hosting jest też ważny. Dodam, że strony i podstrony, do których prowadzą te linki z pl są też w google.pl jako polskie wyniki, ale pozostałe podstrony już nie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

No zdaje się, że to Ty pisałeś :)

Czekam więc na konkretne rady w sprawie hostingu. Chcę 'sajta' i zaplecze pod niego w UK, ale żadnego doświadczenia z tamtejszym hostem nie mam. Także radźcie.

Chcę kilka serwerów o pojemności max do 10-15 GB, transfer skromny nawet do 30-50 GB

I na każdym z nich planuję po 3-5 domen.

Co polecacie ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności