Skocz do zawartości

Zaplecze pod ang site

danieltr

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytanko mi się jeszcze nasunęło: jak będę teraz tworzył pomału całe te zaplecze oparte na wp, to czy lepiej np. site wielkości 3-5k na jednej domence czy kilka domen po 1-2k podstron? A może te 3-5k dać na jednym serwie i np. na 2 subdomenki dodatkowo rozrzucić? Jak będzie najefektywniej?

Jesli jestes w stanie zapewnic iz na domenie gdzie jest 5k site 5k masz w indekie glownym to warto =] Z doswiadczenia wiem ze jest to baaaaaardzo trudne. Osobiscie sie nie spotkalem by przy takim site 100% bylo w indeksie glownym.

Lepiej zainwestowac w kilka domen wiecej i zrobic po 100 podstron ale niech wszystkie 100 bedzize w indeksie glownym.

No chyba ze robisz to zaplecze pod SWL to wtedy mozesz nawet 1000k podstron walnac :lol:

Będę tutaj wrzucał swoje pytania odnośnie zaplecza, które teraz zaczynam tworzyć.

Parę serwerów w neteasy i na każdym po 3 domenki. Na początku będą autoblogi, a potem może jakieś tematyczne sajty. W każdym bądź razie, w jaki sposób linkować te autoblogi? Czy delikatnie między sobą, czy np. artami w preclach? Bo nie wiem, czy jest sens stronkę ang dodawać do polskich katalogów.

Tak samo jak każdą inną stronę. Uważaj jednak żeby nie skupiać swojego zaplecza tylko na autoblogach bo są one banowane - no chyba że tylko pod site ;). Ja swoich nie linkuje wogóle - mechanizm pingowania robi swoje. Polecam tematyczne zaplecze do innych celów niż zdobycie punktów w SWL.

Sorki, że pytam o podstawowe rzeczy, ale nie mam po prostu w tym wprawy. Tzn. chodzi mi o podpinanie domenek pod serwery. Kupiłem 3 domeny w nazwa.pl i chcę je umieścić na 1 serwerze w neteasy.pl

Póki co, to wczoraj o tej samej porze zmieniłem dnsy, a co dalej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności