Skocz do zawartości

Strona pod adsense

patro

Rekomendowane odpowiedzi

ale to jest dla mnie trochę absurdalne, po co adsense ma banować swoich userów skoro oni przynoszą im zyski. Wydaje mi się że trzeba sobie solidnie zapracować na bana, tak bezpodstawnie to na pewno nikomu nie dają.

Zyski to im przynosza adword'owcy. AdSens'owicze to dla nich tylko zlo konieczne :)

https://www.google.com/adsense/support/bin/...amp;medium=link

Umieszczanie reklamy

Program AdSense oferuje wiele formatów reklam i produktów reklamowych. Wydawcy są zachęcani do eksperymentowania z różnymi miejscami reklamowymi, pod warunkiem przestrzegania następujących zasad:

[...]

• Nie wolno umieszczać żadnych reklam Google na stronach publikowanych specjalnie w celu zamieszczania reklam, bez względu na to, czy treść strony jest trafna.

I przestańcie pisać farmazony, że Google banuje konta bez przyczyny - jeżeli nie przestrzegacie regulaminu, którego zapewne nie przeczytaliście, to jasną rzeczą jest, że prędzej czy później dostaniecie bana na konto.

To podaj punkt w regulaminie, w którym jest napisane wprost, że Google może zbanować konto bez przyczyny.

Słowa niepoparte faktami są nic nie warte...

Proszę bardzo: punkt 6. https://www.google.com/adsense/localized-terms

Google ma prawo w każdym czasie i według własnego uznania zakończyć całość lub część Programu, rozwiązać niniejszą Umowę lub zawiesić, albo zakończyć uczestnictwo dowolnej Witryny w całości lub części Programu z dowolnej przyczyny.

Polecam przeczytać (jeszcze raz?) regulamin.

Nie wolno umieszczać żadnych reklam Google na stronach publikowanych specjalnie w celu zamieszczania reklam, bez względu na to, czy treść strony jest trafna.

Nawet taki punkt moim zdaniem oznacza banowanie kont bez podania przyczyny. Bo każdą stronę z umieszczonymi reklamami Adsense można uznać za zrobioną specjalnie w celu ich umieszczenia. Z Google nie wygrasz.

EDIT: literówka.

Ok, dzięki boloo, czasami nie ma się siły przewalać przez cały regulamin umowy :)

Jednak można polemizować, bo zapisane jest, że umowa może zostać rozwiązana z dowolnej przyczyny, czyli de facto przyczyna musi być - nieważne jaka, ale jakaś musi być. Więc teoretycznie bez przyczyny nie banują. :P

@protus

[...] Bo każdą stronę z umieszczonymi reklamami Adsense można uznać za zrobioną specjalnie w celu ich umieszczenia.

Nie można dochodzić do absurdu...

Z Google nie wygrasz.

To prawda.

Ok, dzięki boloo, czasami nie ma się siły przewalać przez cały regulamin umowy

Musisz to nadrobić, bo przy AdSense znajomość regulaminu jest niezbędna niezależnie od tego, czy masz zamiar go przestrzegać, czy nie.

Jednak można polemizować, bo zapisane jest, że umowa może zostać rozwiązana z dowolnej przyczyny

Jak przeczytasz dokładnie regulamin to zauważysz, że ciężko w 100% go przestrzegać. Zawsze znajdzie jakaś pierdoła której nie dało rady obejść.

ale to jest dla mnie trochę absurdalne, po co adsense ma banować swoich userów skoro oni przynoszą im zyski. Wydaje mi się że trzeba sobie solidnie zapracować na bana, tak bezpodstawnie to na pewno nikomu nie dają.

Jest wiele teori. Jesli jest duza kasa to ban leci jak sie poskarzy reklamodawca(brak konwersji itp.). Jesli chodzi o drobne to ban leci jak kombinujesz i robi to zazwyczaj pewno automat ( samoklikanie itp.)

Nie wolno umieszczać żadnych reklam Google na stronach publikowanych specjalnie w celu zamieszczania reklam, bez względu na to, czy treść strony jest trafna.

100% moich stron jest tworzonych w celu zamieszczania reklam google ;) I chyba nie tylko ja tak mam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności