Skocz do zawartości

Uwaga na firmę ogicom - problem z zerwaniem umowy

slawek22

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
Na dzień dzisiejszy zapłaciłem rachunek
Płacąc rachunek uznałeś że mają rację. Będzie dużo trudniej wywalczyć swoje.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  Kesera napisał(a):
  Cytat
Poślij im info, że umowa została wypowiedziana zgodnie z regulaminem blink i zobacz co odpiszą

No właśnie wysłałem im coś takiego i dostałem odpowiedź którą opublikowałem na poprzedniej stronie

Cytat
Chyba nie, jeśli czegoś nie kliknąłeś przy zamówieniu.

w nic nie klikałem

Cytat
Jeśli przesłali mu regulamin i zapłacił następny rok to nowy regulamin jest ważny.

Ale ja nie dostałem treści żadnego regulaminu listownie, o ile pamiętam to poinformowali mnie że ich firma przejęła blink i obowiązuje regulamin ogicom.

Nic też nie podpisywałem.

Na dzień dzisiejszy zapłaciłem rachunek i jak znajdę trochę więcej czasu to zgłoszę tą sprawę do uokik.

Jeśli poinformowali Cię, że blink przejął ogicom i obowiązuje nowy regulamin to na 90% powinieneś wypowiedzieć umowę właśnie wtedy. Pewnie jest zapis, że jeśli w ciągu x dni nie odpowiedziałeś to znaczy, że akceptujesz.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Znalazłem ten list z fakturą. List jest zwykły, poza fakturą dostałem następującą informację

Cytat
Szanowni Państwo - Drodzy Klienci,

pragniemy poinformować, iż na mocy umowy zawartej pomiędzy SISCO IT GROUP Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu oraz OGICOM Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, spółka przejęła prawa i obowiązki wynikające z zawartych umów w zakresie świadczenia usług webhostingowych oraz rejestracji i obsługi domen internetowych.

A dalej już tylko wychwalają jacy to są nowocześni bo oferują m.in. back-up (płatny).

O żadnym regulaminie nawet nie wspomnieli.

• 3 miesiące temu...

Również miałem problem z rozwiązaniem umowy z Ogicom - przegapiłem 3 miesięczny termin i ostatecznie trzeba było opłacić serwer na cały rok, po czym umowę wymówiłem tak jak wymagali, wcześniej przeniosłem domene.

Minęło półtora roku a tu w piątek faktura proforma za odnowienie domeny która już dawno nie jest u nich i okres ważności domeny też się o pare tygodni nie zgadza.

Zwykli naciągacze próbujący wyłudzić kase, a odnowienie domeny jedyne 298zł netto za 2 lata - to już z uwzględnieniem rabatu 25,5% :)

Na dole dopisek: "Po opłaceniu nieniejszej faktury rozpoczyna się procedura rejestracji" - czyli liczą, że proforma trafi w firmie np do księgowej która przelew przyklepie i zanim ktoś się połapie kasa pójdzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności