Skocz do zawartości

Uwaga na firmę ogicom - problem z zerwaniem umowy

slawek22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Poślij im info, że umowa została wypowiedziana zgodnie z regulaminem blink i zobacz co odpiszą

No właśnie wysłałem im coś takiego i dostałem odpowiedź którą opublikowałem na poprzedniej stronie

Chyba nie, jeśli czegoś nie kliknąłeś przy zamówieniu.

w nic nie klikałem

Jeśli przesłali mu regulamin i zapłacił następny rok to nowy regulamin jest ważny.

Ale ja nie dostałem treści żadnego regulaminu listownie, o ile pamiętam to poinformowali mnie że ich firma przejęła blink i obowiązuje regulamin ogicom.

Nic też nie podpisywałem.

Na dzień dzisiejszy zapłaciłem rachunek i jak znajdę trochę więcej czasu to zgłoszę tą sprawę do uokik.

Jeśli poinformowali Cię, że blink przejął ogicom i obowiązuje nowy regulamin to na 90% powinieneś wypowiedzieć umowę właśnie wtedy. Pewnie jest zapis, że jeśli w ciągu x dni nie odpowiedziałeś to znaczy, że akceptujesz.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Znalazłem ten list z fakturą. List jest zwykły, poza fakturą dostałem następującą informację

Szanowni Państwo - Drodzy Klienci,

pragniemy poinformować, iż na mocy umowy zawartej pomiędzy SISCO IT GROUP Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu oraz OGICOM Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, spółka przejęła prawa i obowiązki wynikające z zawartych umów w zakresie świadczenia usług webhostingowych oraz rejestracji i obsługi domen internetowych.

A dalej już tylko wychwalają jacy to są nowocześni bo oferują m.in. back-up (płatny).

O żadnym regulaminie nawet nie wspomnieli.

• 3 miesiące temu...

Również miałem problem z rozwiązaniem umowy z Ogicom - przegapiłem 3 miesięczny termin i ostatecznie trzeba było opłacić serwer na cały rok, po czym umowę wymówiłem tak jak wymagali, wcześniej przeniosłem domene.

Minęło półtora roku a tu w piątek faktura proforma za odnowienie domeny która już dawno nie jest u nich i okres ważności domeny też się o pare tygodni nie zgadza.

Zwykli naciągacze próbujący wyłudzić kase, a odnowienie domeny jedyne 298zł netto za 2 lata - to już z uwzględnieniem rabatu 25,5% :)

Na dole dopisek: "Po opłaceniu nieniejszej faktury rozpoczyna się procedura rejestracji" - czyli liczą, że proforma trafi w firmie np do księgowej która przelew przyklepie i zanim ktoś się połapie kasa pójdzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności