Skocz do zawartości

Zmierzch AdSense?

Orish

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku grudnia przerzuciłem się z Adkontekst na AdSense. Na początku widoczna była wyraźna poprawa - średnio 0,93$ dziennie przy średnio 16k wyświetleń. Teraz jednak jest to już tylko 0,66$ przy 15k wyświetleń - a CTR bez zmian. W dodatku dolar leci ostro w dół. Nie zdziwiłbym się, jeśli za kilka miesięcy osiągnie 2 zł, a nawet niżej. Czyli dziennie będzie 1,32 zł...

Sprawdziłem, jakie statystyki miałem w Adkontekst. 15k wyświetleń, 2,04 zł dziennie. CTR niewiele większy.

Czyżby powoli nastawał czas polskich systemów reklam kontekstowych?

Lepiej zatrudnij sie w spozywczaku to w 1h zarobisz wiecej niz w caly dzien na tych twoich stronach. Pokombinuj , pomysl , jak nie dasz rady to tylko spozywczak zostaje.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Orish tak to sobie policzyłem, że skoro z reklam kontekstowych masz około 1,30 zł dziennie a to stanowi 20% Twojego zarobku to cały Twóch zarobek z reklam to około 6 do 7 złotych. Wiem, że dużo zależy od tematyki strony ale przy 15 tys. odsłon dziennie to słaby wynik.

Gorąco namawiam Cię do pracy nad optymalizacją strony w celu zwiększenia CTR. Jak będziesz miał w granicach 1 do 2 % to będzie już przyzwoicie (choć w AdSense można wyciągnąć nawet ponad 5% na "normalnej" stronie). Pomyśl ile wtedy byś zarabiał? Ja w zeszłym roku na stronie o podobnej liczbie odsłon wyciągałem z AdSense kilkanaście $ dziennie. Pwiedzmy że po przeliczeniu było to ponad 30 złotych. Dziś podobne zarobki mam w innym systemie kontekstowym (polskim). Z AdSense zrezygnowałem i dziś się z tego cieszę :)

Także zachęcam do pracy na dstroną... wszystko przed Tobą!

Ogólnie reklamy kontekstowe są coraz mnie opłacalne, przy dobrym serwisie max dziennie 200 - 300 kliknięć, co daje od 4$ do 10$(z wyjątkami). na domenę w ciągu roku można zarobić, ale budować pod to całą politykę promocyjną marketingową nie ma sensu. Lepiej szukać kampanii banerowych, lub pójść w wymianę barterową z innymi serwisami w celu zyskania przekierowań (wymiana linkami lub widgetami). Adsense to coraz większy syf, psuję wygląd strony, zabiera ci użytkownika i rzuca ci za to 1 cent. To już lepiej w program partnerski wejść na sprzedawanie czegokolwiek związanego z tematem serwisu. A pierdoły o tym by pracować nad zwiększeniem CTR to można sobie między bajki włożyć. 10$ dziennie to jak już ktoś powiedział można w warzywniku zarobić na sprzedawaniu pietruszki.

10$ dziennie to jak już ktoś powiedział można w warzywniku zarobić na sprzedawaniu pietruszki.

Wolisz leżeć na łóżku/oglądać TV/grać w gry i mieć 700złoty, czy stać i sprzedawać marchewkę czy tam jak wolisz pietruszkę :)?

Jeżeli prowadzenie serwisu widzisz jako leżenie w łóżku i oglądanie TV i granie w gry, to życzę ci powodzenia na pewno ci się przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności