Skocz do zawartości

Mapa 5K podstron jako strona główna?

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

hej zastanawiam się czy mapa strony która liczy 5K podstron, może być zamiast strony głównej? Oczywiście mapa linków html. Napewno to przyśpieszy indeksacje ale czy to dopuszczalne? Wiem że na pewno będzie się wolno wczytywać i czasami G może wywalić mi błąd z brakiem dostępu.

Czytalem ze google ma ograniczenie co do ilosci linkow na stronie ktore google moze zaakceptowac i zaindeksowac.

owszem nie jest to 15-20 linkow, ale napewno nie 5k.

Z tego co pamietam - cos w rodzaju 150-200 linkow. Ale moc takiego linka może być raczej znikoma.

zrób według taktyki węzlów, wybież sobie z 30 podstron węzlowo-kluczowych, a czasem ich poprostu rotuj.

Ale linkuj wtedy bez obawy z dobrym moznych stron.

co do twojego pomysłu - swojego czasu nie przedłuzyłem domenke adsense.waw.pl i zobacz -

pewien Pan przechwycil l domenke a poniewasz miala troche bl - zrobil tam wlasnie to co chcesz - tyle że na dużo mniesza skale.

Bardzo madre posunięcie.

Coś czuje że to przetestuje, kiedyś postawiłem spama 10K na stronie głównej i google go szybko łyknęło i nie wiem czy coś od tego czasu się pozmieniało u wujka G. W sumie mogę to wykonać na zasadzie drzewa

kategoria -> podkategoria

Ja bym to zrobił inaczej, tj :

1. zamiast jednej duzej bazy potnij ją do kilku mniejszych

2. wrzuć każdą mape do google.com/webmasters

3. podlinkuj 1 link do każdej mini mapy na stronie głównej

4. ewentualnie dodaj mape do systemu wymiany linków

"Wujek Google" bedzie patrzył przychylnym okiem. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności