Skocz do zawartości

Klika linków wychodzących do tej samej strony

L23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może, że klienci wplacą tylko dla wyniki - i dlatego jeszcze tak daleko do milion :D

Do L23:

Linkowałbym tak:

1. link do strony pozycjonowane

2. link do podstrony strony pozycjonowane

3. do rożnych stron zapleczy (inne wpisy w preclach/katalogach też liczę do zaplecza).

Należy oczywiscie, jaki rodzaj strony pozycjonujesz, ale są strony ktore mają 90%+ wejść z google z podstron - klasyczny przykład: sklep internetowy.

Może, że klienci wplacą tylko dla wyniki - i dlatego jeszcze tak daleko do milion :)

Do L23:

Linkowałbym tak:

1. link do strony pozycjonowane

2. link do podstrony strony pozycjonowane

3. do rożnych stron zapleczy (inne wpisy w preclach/katalogach też liczę do zaplecza).

Ja precli i wpisów nie licze jako zaplecza, bo to standardowa procedura, ale mniejsza o to.

Należy oczywiscie, jaki rodzaj strony pozycjonujesz, ale są strony ktore mają 90%+ wejść z google z podstron - klasyczny przykład: sklep internetowy.

W końcu w miarę normalna odpowiedź :)

Wiedziałem, że jak napisze, że pozycjonuje prawie 1000 stron i to bez zaplecza to drużyna niedowiarków się pojawi no ale cóż.

Wyjaśniam - firma ma 8 lat i przez ten czas uzbierało się około 1000 klientów, a aktywnych w tej chiwli jest 784.

Jeśli niedowiarkowie bez zaplecza sobie nie radzą to ich problem.

Ja mam swoją technike i dopóki jest efektywna dopóty będe ją stosował a jak komuś się to nie podoba to niech zachowa to dla siebie.

Co do fraz to pozycjonuje zarówno bardzo trudne: praca, bielizna, nieruchomości, buty itp do bardzo łatwych typu wypas owies ... itp.

Opłaty tylko za wyniki: TOP10 lub TOP20.

Milionerem nie jestem bo opłaty, podatki + 20 osób zatrudnionych w firmie jednak trochę kosztuję, ale nie narzekam...

To tak gwoli wyjaśnienia dla osób, dla których pozycjonowanie, które odbiega od przyjętych norm i reguł i zasłyszanych tu i ówdzie prawd jest czymś niesłychanie niepojętym.

Niestety drogie dzieci - da się inaczej :)

Mam nadzieję, że to koniec tego głupiego off topa.

W końcu normalna odpowiedź.

Już na pierwszej stronie pisaliśmy o linkowaniu innych podstron, map stron i zaplecza (w 2 i 3 poście).

Jakiś link do wyników testu?

Napisałem, że opieram się tylko na opiniach innych, sam nie testowałem.

pamiętajcie też, że im więcej linków wychodzących tym są słabsze.

Jeśli kierują do różnych stron.

Jakiś link do wyników testu? :D

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Ja precli i wpisów nie licze jako zaplecza, bo to standardowa procedura, ale mniejsza o to.

Przypomnę, co napisałeś na początku na temat twojej procedury:

Czy jak mam np 3 linki zamiast jednego z tym samym anchorem to coś zmienia w kwestii pozycjonowania ?

A jak mam też 3 linki, ale z różnymi anchorami to jak sprawa wygląda?

i na temat zaplecza:

Jasne, że mam. 2 sprawa to to, że z niego praktycznie nie korzystam

To chyba nie wymaga komentarza.

AdamAGP#, link potwierdzający jest taki sam jak link do opinii innych, o których piszesz. Z opinii, które ja czytałam wynika, że im więcej linków do innych stron, tym słabszy każdy z nich, a jeśli wstawia się kilka linków do identycznej strony, prawdopodobnie znoszą całkowicie swoją wartość i tu nie ma znaczenia czy jest ich 2 czy 10. Sama jednak zaobserwowałam, że anchory kilku linków wcale nie znoszą ich znaczenia. Nie robiłam na to jednak testów, a tych powinno się przeprowadzić kilka, dlatego nie mogę powiedzieć która wersja jest na 100% prawidłowa.

Większość osób zawsze twierdziła, że kolejne linki w kodzie są ignorowane, ale natrafiłem też na opinie, że anchor ulega zniekształceniu. Bodajże Czarek Lech wspominał o tym także przy okazji tej strategi długiego ogona, ale nie jestem pewny :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Przypomnę, co napisałeś na początku na temat twojej procedury:

Czy jak mam np 3 linki zamiast jednego z tym samym anchorem to coś zmienia w kwestii pozycjonowania ?

A jak mam też 3 linki, ale z różnymi anchorami to jak sprawa wygląda?

i na temat zaplecza:

Jasne, że mam. 2 sprawa to to, że z niego praktycznie nie korzystam

To chyba nie wymaga komentarza.

Ale co Ty chcesz znowu udowodnić ??

Prosiłem o zakończenie głupich dewagacji.

Mam wiele stron, które można uważać za zaplecze, ale od dłuższego czasu nie wykorzystuje ich w ten sposób.

No.name może zostań detektywem, bo wygląda, że masz niezłe predyspozycje do tego zawodu.

Wyciągasz ciekawe wnioski.

Jeszcze tylko szklana kula i nikt z tobą nie ma szans...

Bodajże Czarek Lech wspominał o tym także przy okazji tej strategi długiego ogona, ale nie jestem pewny

Kojarzę, że było coś o tym. Jak tylko będę miała okazję, sprawdzę jak to wygląda z kilkoma linkami do tej samej strony.

Z moich testów, wyrażnie wynika, że liczy się tylko jeden link do jeden strony/podstrony, testowałem to na wpisach do precli, inne wydają się być niezauważane. Mogą być 3, np. 1 do strony głównej i 2 podstron jest OK.

Ten temat to jakiś stek bzdur, ale się nie znam :wow:;):cisza:;) ;)

Ja mam 5000 klientów i pozycjonuje ich bez zaplecza, precli, qlwebów wogóle nie używam linków :crazy::crazy::tease:

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

No. name to kobieta, a do kobiet trzeba odzywać się z szacunkiem ćwoku

Ależ ja się odzywam z szacunkiem do każdego, w przeciwieństwie do Ciebie.

A to, że ona stara się ciągle na podstawie moich postów udowodnić mi że pisze jakieś

farmazony wyssane z palca poprostu mnie rozśmiesza.

Ja mam 5000 klientów i pozycjonuje ich bez zaplecza, precli, qlwebów wogóle nie używam linków ;););)

Ty to w ogóle ciekawy przypadek jesteś.

Pewnie zhakowałeś google'a :crazy:

L23 ciekawość mnie zjada jaka to firma, która:

Pozycjonuje tylko strony główne (strony klientów).
Ale masz chyba zaplecze pod strony klientów?

Jasne, że mam. 2 sprawa to to, że z niego praktycznie nie korzystam bo radzę sobię świetnie bez tego.

Mam około tysiąca klientów i ponad 80% jest w top 10. Często są to 1 miejsca, także jak widać zaplecze jest zbyteczne.
Wyjaśniam - firma ma 8 lat
20 osób zatrudnionych
Mam wiele stron, które można uważać za zaplecze, ale od dłuższego czasu nie wykorzystuje ich w ten sposób.

To jaki sens jest dodawać do precli, nie lepiej korzystać z dobrego zaplecza. To co może chociarz wykorzystujesz je na SWL ?

Tak z ciekawości pytam.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Pozycjonuje tylko strony główne (strony klientów).

Dokładnie. Podstron nie dodam do katalogów.

Ale masz chyba zaplecze pod strony klientów?

Jasne, że mam. 2 sprawa to to, że z niego praktycznie nie korzystam bo radzę sobię świetnie bez tego.

Potwierdzam ponownie. Zaplecze można wykorzystać w inny sposób (adsense itp.)

Mam około tysiąca klientów i ponad 80% jest w top 10. Często są to 1 miejsca, także jak widać zaplecze jest zbyteczne.

Tłumacząc na zrozumiały język: można osiągnąć efekty bez wykorzystania zaplecza (Zaplecze: dobrze podlinkowane, serwisy z historią, zbieżne tematycznie z treścia strony z dużym site itp. Precle tworzone w momencie przyjęcia serwisu do realizacji i wpisy w katalogach nie można nazywać zapleczem, a wygląda, że tak to zwiesz i to Ci nie pasi w tym co ja pisze, bo uważasz za zaplecze wszystko co ma postać strony, na której można umieścić link)

Teraz pewnie ktoś się przyczepi do definicji zaplecza. No ale jak się jest upartym to się jest...

Wyjaśniam - firma ma 8 lat

No i ?????

20 osób zatrudnionych

Mało jak na ilość obsługiwanych klientów ? (rozumiem, że mam ich za dużo i to Ci nie pasuje)

To jaki sens jest dodawać do precli, nie lepiej korzystać z dobrego zaplecza. To co może chociarz wykorzystujesz je na SWL ?

Tak z ciekawości pytam.

Taki jest sens, że łatwiej jest je stworzyć niż dobre, duże zaplecze .

Tak zgadłeś, zaplecze którym dysponuje wykorzystuje na SWL tudzież AdSense.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności