Skocz do zawartości

Wynik uzupełniający

kajo

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałam do poprawki stronę, która wcześniej długo fukcjonowała bez opisu, słów kluczowych. Była zgłoszona w różnych wyszukiwarkach, m.in. w Google i różnych serwisach internetowych, ale z powodu ww. braków trudno ją było znaleźć w necie.

Ponad miesiąc temu strona została uczłowieczona, treść częściowo zmieniona, ale Google nadal nie znajduje jej, jak należy. Gdy szukam wg słów zawartych w treści, Google od biedy znajdzie każdą podstronę, ale wyświetla ją ze starym tytułem i jako "Wynik uzupełniający".

Co jest nie tak? Co to jest wynik uzupełniający?

Dzięki za radę, ale to raczej nie pomoga. Googlebot/2.1 loguje się na stronie co miesiąc (tak wynika ze statystyk strony). Wygląda na to, że odswieża tylko treść, nagłówek i opis strony głównej. Pomija słowa kluczowe i pozostałe strony z <META NAME="ROBOTS" CONTENT="index, follow">

PageRank wynosi obecnie 3/10. Strona jest linkowana w kilku miejscach, Google wskazują tylko na jedno: katalog Interii.

Czemu Google mnie nie lubi :) ?

Strona jest linkowana w kilku miejscach, Google wskazują tylko na jedno: katalog Interii

Google nie pokazuje aktualnej ilości linków.

Sprawdź tutaj ile masz linków [wyniki zdecydowanie bardziej dokładne]

Jeżeli Googlebot wpada na Twoją stronę co miesiąc, to jest to bardzo rzadko, zdecydowanie powinieneś zadbać o większą ilość linków do Twojej strony. Chociażby spróbuj podopisywać ją do większej ilości darmowych katalogów, których w sieci teraz jest całkiem sporo.

Lub też spróbuj powymieniać się linkami.

Powinno pomóc.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Google od biedy znajdzie każdą podstronę, ale wyświetla ją ze starym tytułem i jako "Wynik uzupełniający".

"Wynik uzupelniajcy" jest sego rodzaju zagadka. NIe wiadomo dokladnie czy to jest jakiegos rodzaju drugorzedny indeks i w jaki sposob strony sie tam dostaja.

Zauwazylem jednak, ze czesto stare strony do ktorych juz nie prowadza linki maja taki atrybut. Jednak nie tylko takie strony, bo calkiem nowe i to z linkami rowniez sie zdarzaja. Rozmow na ten temat bylo wiele na roznych forach i jak dotad nikomu sie nie udalo znalezc odpowiedzi.

W Twoim przypadku jednak postaral bym sie o nowe linki.

Bardzo dziękuję za wsparcie. Nie jestem profesjonalistką i doświadczenie mam marne, ale wcześniej nie miałam takich problemów.

Pomału dodaję nowe linki, z rozwagą raczej, a nie z myślą o ilości.

A może coś jest nie tak z samą stroną, skoro Google zlicza tylko index i stronę, do której prowadzi link ze strony głównej, a reszty nie rusza od ponad roku?

A może coś jest nie tak z samą stroną,

Nooo jest cos nie tak z ta strona.

1) Wszystkie linki sa zrobione we flashu - Google ich nie widzi.

Jezeli nie chcesz sie pozbywac flash'u, to mozesz w stopce zrobic linki do podstron.

2) Bledny kod html. Nie chodzi tutaj o walidacje w3c tylko o logike skladni. Masz niektore tagi pootwierane ale nie zamkniete, wiec roboty sie gubia. Np.:

<span class="unnamed1"><font color="#003333"><justify></justify></font></span></font><span class="unnamed1"><font size="2" color="#003333"><justify></justify><justify></justify><justify><font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> 

</font></justify><justify></justify></font><font size="2"><justify></justify><justify></justify><justify></justify><justify></justify></font></span><font size="2"><justify></justify></font></h1>

<h1><font size="2"><justify></justify></font></h1><br>

</td>

ten kawalek kodu zajmuje Ci tylko miejsce i nic nie wnosi do strony.

Bedziesz chyba musiala przejrzec kod pod wzgledem logiki.

• 4 tygodnie później...
"Wynik uzupelniajcy" jest sego rodzaju zagadka. NIe wiadomo dokladnie czy to jest jakiegos rodzaju drugorzedny indeks i w jaki sposob strony sie tam dostaja.

Ja się tak zastanawiam nad tym "wynikiem uzupełniającym" patrząc na to, co u mnie jest zindeksowane. I mogę pewnż zależność stwierdzić.

1. Jako wynik uzupełniający nie są klasyfikowane strony częściowo zaindeksowane.

2. Za wynik uzupełniający są klasyfikowane strony z tą samą treścią mając jednak inny adres (także z przekierowaniami 301) np.:

- www.dzyszla.aplus.pl/forum.php/forum.php?action=view&topicid=2 ale taki link i tak sproadzi na www.dzyszla.aplus.pl/forum.php

- www.dzyszla.aplus.pl/webmaster/ sprowadza na www.dzyszla.aplus.pl/webmaster.php

Właściwie to czy występowanie na adresie 301 nie powinno go usunąć z bazy Google a zaindeksować adres docelowy?

• 4 miesiące temu...

Ja też mam przypadki pojawienia się wyniku uzupełniającego i to na stronach które powinny być prawidłowo zindeksowane

definicja Googla:

What’s a “supplemental result?”

A supplemental result is just like a regular web result, except that it’s pulled from our supplemental index. We're able to place fewer restraints on sites that we crawl for this supplemental index than we do on sites that are crawled for our main index. For example, the number of parameters in a URL might exclude a site from being crawled for inclusion in our main index; however, it could still be crawled and added to our supplemental index.

Są to strony jak najbardziej w pełni zindeksowane, ale (z jakiegoś powodu*) nie pojawiające się w podstawowym rankingu. Google stara się podawać jak najprecyzyjnieksze wyniki dlatego pomija te podobne (więc mamy powód).

Kazdy chyba spotkał się z podobną informacją w Google: "Aby pokazać najbardziej trafne odpowiedzi, pominięto kilka bardzo podobnych stron do tych 1 już wyświetlonych. Jeśli chcesz, możesz powtórzyć szukanie we wszystkich stronach razem z pominiętymi wcześniej."

Powtarzając szukanie razem z pominiętymi wcześniej otrzymamy w rankingu i te, które są "wynikiem uzupełniającym" ale będą one z tego co zauważyłem na samym końcu

*powód - z moich obserwacji "wynik uzupełniający" otrzymują strony, które zawierają bardzo mało różniącej je od innych stron w tej samej domenie treści

Właściwie to czy występowanie na adresie 301 nie powinno go usunąć z bazy Google a zaindeksować adres docelowy?

owszem powinno indeksować docelowy ale usuwać ten z przekierowaniem jeśli nie prowadzą do niego linki - tak w sumie się działo jeszcze 3-4 miesiące wstecz

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Ja zaobserwowalem u siebie, ze strony pokazuja sie jako "wyniki uzupelniajace" w momencie gdy anchory do nich prowadzace sa jakas lista (1,2,3,4 ; a, b, c, d)

Naprzyklad gdy podzielilem duza ilosc danych na strony i zrobilem przechodzenie pomiedzy nimi:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 >>

to zaindexowal mi to jako wyniki uzupelniajace, a jak wylistowalem tytulami stron, zaindeksowal normalnie z kopia.

Ale moze to zbieg okolicznosci...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności