Skocz do zawartości

Czas na VPS? - ale jaki i gdzie?

Milano

Rekomendowane odpowiedzi

W tej chwili i tak płace ok 2 tyś zł/rok za serwery, a co najgorsze co parę miesięcy przenoszę się na inne serwery bo brakuje transferu albo obciążam procesor. Dlatego wolę kupić np. https://www.hosteurope.de/produkt/Virtual-Server-Linux-XXL lub coś z https://puretec.pl/49.htm, jednorazowo opłacić jakiegoś admina żeby poustawiał wszystko co trzeba, wrzucić do niego swoje serwisy i w końcu mieć święty spokój!

Tylko teraz pytanie: czy np. w HE maja jakiś panel admina do zarządzania serwerem (coś w rodzaju cPanel, DirectAdmin...) w j. angielskim?

I czy możecie mi wskazać konkretny serwis, który umieszczony jest na serwerach HE? Najlepiej jeśli byłby to jakiś CMS lub sklep internetowy z jakąś sensowna liczbą odwiedzających :D

Więc tak, zobacz dokładnie specyfikację na HE, masz opcje Linuxa + Plesk (30 domen). Inne panele na własną rekę, zainteresuj się lxadmin ma już gotowe konfiguracje itd. bardzo perspektywiczny skrypt.

No i masz panel KIS do zarządzania vpsem i płatnościami, niestety już po niemiecku :D

404.tf

I ja się wtrącę, jeśli można.

Ile płacicie adminowi za zarządzanie serwerem? Bardziej opłaca się płacić miesięcznie czy jednorazowo +za godzinę pracy?

W sumie opcja jednorazowo + płaca za ilość h bardziej mi odpowiada, ale nie mam pojęcia jak to wygląda w praktyce ( czy rzeczywiście stały nadzór jest potrzebny?) I w końcu, możecie kogoś polecić?

• 3 tygodnie później...

Mam jeszcze jedno pytanie, a w zasadzie prośbę do obeznanych w temacie...

Co byście wybrali: dedyk w ovh.pl ( https://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08.xml ) czy VPS w hosteurope.de ( https://www.hosteurope.de/produkt/Virtual-Server-Linux-XL ) ?

Teoretycznie ta sama cena, więc lepiej wykupić dedyka w ovh? Nawet jeśli ten serwer fizycznie stoi we Francji i pingi ma trochę gorsze? I czy od strony konfiguracji i późniejszej administracji serwerem są jakieś znaczne różnice między serwerem dedykowanym a VPS'em?

Ja sobie właśnie zamówiłem takiego dedyka :) z OVH , tak na spróbowanie :)

Ciekawe ile trzeba czekać aż zainstalują mi tego linux-a :), czekam już 3 godziny :( wgranie z obrazu powinno zając max 15 minut, chyba instalujący ma linux-a na 7 płytach CD i dlatego to tak długo trwa :)

Komputer to nie odkurzacz że po kilku latach ma słabszą moc. Więc nie widzę powodów dla kórych procesor nawet kilkuletni działał gorzej od nowego.

Jeżeli zaś system działa niestabilnie to serwer jest uszkodzony powinni dostarczyć sprawny :)

... a serwer to nie taki zwykły komputer. Komputer wyłącza się (zwykle) w czasie snu np, a serwer działa non stop... I inna sprawa, że HostEurope używa sprzętu typowo "serwerowego".

Choć fakt, że czasami jak ma się coś zepsuć, to zepsuje się nawet po 2 dniach od wyprodukowania - ot, indywidualny pech ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Moje pytanie (napisałem gdzies ok 15:30)

A jak dlugo sie czeka na uruchomienie serwera dedykowanego ?

OVh mi odpisało o 20:28

Obecnie nie posiadamy serwerów kimsufi gotowych do instalacji. Serwery są w fazie testów i będą dostępne za 72H :

:) A ja sie tak napaliłem :D

OVh mi odpisało o 20:28
Obecnie nie posiadamy serwerów kimsufi gotowych do instalacji. Serwery są w fazie testów i będą dostępne za 72H :

Pochwale się, że mi też tak napisali, tylko o 19:41. Z tego co widzę ta informacja o dostępności za 72h jest już przez dłuższy czas na stronie.

468x60.png

w przeciagu roku musialem 3 razy zmieniac hostingi bo mnie wywalali.

jaki czas temu przenioslem wszystkie stronki na Managed VPSa (czyli konfiguracja i aktualizacja po ich stronie) w https://wiredtree.com/

ze znizka wyszlo mi jakaies 45$ miesiecznie co jest nienajgorsza cena biorac pod uwage kurs $$$.

dostaje sie do tego WHM i Cpanela i jak nawet taki laik ja ja sobie radzi to jest ok.

wszystkie strony smigaja pieknie.a dziennie to kilkadziesiat kilo roznych botow wchodzi.

support odpowiada po 15 minutach max bez wzgledu na pore dnia

po trzech miesiacach jestem bardzo zadowolony

w przeciagu roku musialem 3 razy zmieniac hostingi bo mnie wywalali.

jaki czas temu przenioslem wszystkie stronki na Managed VPSa (czyli konfiguracja i aktualizacja po ich stronie) w https://wiredtree.com/

ze znizka wyszlo mi jakaies 45$ miesiecznie co jest nienajgorsza cena biorac pod uwage kurs $$$.

dostaje sie do tego WHM i Cpanela i jak nawet taki laik ja ja sobie radzi to jest ok.

wszystkie strony smigaja pieknie.a dziennie to kilkadziesiat kilo roznych botow wchodzi.

support odpowiada po 15 minutach max bez wzgledu na pore dnia

po trzech miesiacach jestem bardzo zadowolony

No i wporzo. Najważniejsza to niezawodność, no i support oczywiście.

W podobnej cenie i przy podobnych parametrach masz też VPSa na dobrze znanym i wysoko cenionym servint.net.

Virtuozo, WHM CPanel albo Plesk. Trudno się u nich czegokolwiek czepić, do tego niesamowite forum, z którego naprawdę wiele można się nauczyć.

Ciągle bariera językowa odstrasza wielu rodaków...

- D.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności