Skocz do zawartości

Obrazki a reklamy...

jalowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowym użytkownikiem adsense. Interesowała mnie kwestia obrazków obok reklam i po lekturze forum wywynioskowałem, że jest to nielegalne. Tym bardziej dziwi mnie fakt, że tak poważny portal jak poszkole.pl stosuje owe praktyki...

Przykład:

https://poszkole.pl/gry.php?co=1&idm=97814&kat=4

Zgodne z regulaminem czy nie...?

Naturalne plastry drewna / rustykalne dekoracje weselne / unikalne księgi gości weselnych - https://plastry-drewna.pl

Sprawdź sam!

A jakie są powody dla których jest to zabronione ?

Ja rozumuje to tak ze obrazek jest częscią designu i reklama może być wyswietlana obok obrazków.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Częścią designu może być też wielki napis "klikajcie w reklamy", więc to kiepski argument.

Chodzi o to, że reklamy zaczęły być umieszczane obok obrazków, bo na obrazki ludzie zwracają uwagę a zatem na reklamy obok nich położone też. Takie reklamy były częściej klikane niż inne. To jest sztuczne kierowanie wzroku użytkownika na reklamę i dlatego Google tego nie pochwala.

Zwłaszcza, że w przypadku tego portalu ów reklamy wyglądają jak integralna część wraz z obrazkiem na przykład jego podpis lub link z nim związany... są tak blisko (zwłaszcza ten pod obrazkiem), że można odnieść takie mylne wrażenie ...

Google dopuszcza obrazki, jeśli ów obrazek jest wyraźnie od reklamy oddalony i oddzielony w taki sposób, że nie ma wątpliwości iż nie jest on częścią reklamy google i nie ma z nią nic wspólnego.

Niektórzą radzą by wysłać zapytanie do google typu "...testuje nowy układ reklam, chciałbym się dowiedzieć czy jest on zgodny/ dozwolony z regulaminem..." Czy opłaca się robić takie cyrki? Jak wygląda odpowiedz ze strony supportu adsense i czy nie blokują kont / cofają zarobków jeżeli stwierdzą nieprawidłowości?

Naturalne plastry drewna / rustykalne dekoracje weselne / unikalne księgi gości weselnych - https://plastry-drewna.pl

Sprawdź sam!

Niektórzą radzą by wysłać zapytanie do google typu "...testuje nowy układ reklam, chciałbym się dowiedzieć czy jest on zgodny/ dozwolony z regulaminem..." Czy opłaca się robić takie cyrki? Jak wygląda odpowiedz ze strony supportu adsense i czy nie blokują kont / cofają zarobków jeżeli stwierdzą nieprawidłowości?

Robiłem tak ze trzy razy, nie było nigdy zastrzeżeń.

A jak im się przestało podobać umieszczanie reklam przy obrazkach, to napisali maila z prośbą o zmianę układu reklam na stronie o podanym adresie. Zmieniłem i wszyscy są szczęśliwi. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności