Skocz do zawartości

DomainRightNow

Shadowpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć co nieco o firmie.

Ogólnie najważniejsze pytanie: Mają oni taką umowę jak domeny.pl? Że gdy sam nie napisze, że nie chce przedłużać domeny, to po prostu jest ona przedłużana automatyczne?

I jeszcze czy umowy zawierane z nimi są na czas nieokreślony? nie chcę mieć drugi raz takiej przygody jak z domeny.pl gdzie do zmiany umowy i zapłacenia za przedłużenie wyszło ~~380zl

When You register a domain name, You have the option to elect that the domain name be automatically renewed upon reaching the expiration date. Automatic renewal is the default setting, which You must deactivate if You do not want Your domain name(s) to be automatically renewed. Unless You disable the automatic renewal option, DomainRightNow will automatically renew, for a period equivalent to the length of your original registration, any domain name that is up for renewal and will take payment from the Payment Method You have on file with DomainRightNow, at DomainRightNow's then current rates.

Domyślnie automatycznie odnawiają domeny i ściągają kasę (pewnie chodzi o CC).

Domain name renewals will be non refundable. If for any reason DomainRightNow is not able to take the payment from the Payment Method You have on file, and You fail to respond to our notices, Your domain name registration will expire. It is Your responsibility to keep Your Payment Method information current, which includes the expiration date if you are using a credit card.

Jak nie zapłacisz za automatyczny renewal to ci wygaśnie domena (pewnie tu chodzi o metody płatności inne niż CC), widać więc że to takiego g**a jak domeny.pl to im daleko :ok: Chociaż ja bym dokładnie przeczytał ten regulamin. Ja na twoim miejscu bym brał u jakiegoś sprawdzonego rejestratora który nie robi takich jaj: OVH czy superhost.pl (mają bardzo przyjazną politykę jeśli chodzi o domeny). Jak chcesz tanio to juiż nawet w GoDaddy.

Nie mogę polecić ani odradzić, co do renewal policy wygląda w porządku tak długo jak nie płacisz CC. Nigdy nie podawaj CC firmom ze stanów, ja wiem jak się te numery w niektórych firmach w US przechowuje :P Domeny.pl też piszą że domena za złotówkę a zapłaciłeś 380 całego regulaminu nie czytałem, więc może być tam "coś jeszcze".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności