Skocz do zawartości

I dziwota że banują

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin Jagodziński twórca serwisu https://blip.pl, blogger(raczej szanowany) znany w internecie pod adresem https://netto.blox.pl dostał za zadanie stworzenie polskiego techcrunch.com (ile w tym prawdy, nie wiem). Chodzi jednak o dopisek który zawarł w swojej notce:

ps. mam taką prośbę: klikajcie na reklamy. no niestety, tutaj też wymagania amerykanów są duże. strona musi być dochodowa. ale przecież damy radę, co?

Teraz zapewne wiecie dlaczego m.in Google tak traktuję swoich uczestników programu AdSense, skoro mikrocelebryci branży internetowej dopisują takie wiadomości w notkach na swoich blogach.

.... może by tak mu jednak trochę naklikać?

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

a po co klikać, ktos rzeczliwy zawiadomi pewnie kogo trzeba.... w koncu polski net to przedłużenie polskiego piekiełka

Oj, Jimmi, lepiej nie mogłeś tego ująć.

Ja, głupi naiwny od czasu do czasu coś chlapnę na polskich forach o swoich projektach i zawsze żałuję.

I choć sporo jest tych życzliwych, zawsze znajdą się ci zawistni, złośliwi, goto dokopać bez względu czy jest powód czy go nie ma. Nigdy nie było z tym za dobrze, ale rozwinęło się na maksa od czasu kiedy PIS doszedł do władzy. Także na PiO...

A pamiętam jak miło było, ludzie życzliwi, nawet jeśli chlapnęło się coś głupiego.

Nawet tych 2 ostrzeżeń od Erbita za literówki nie miałem mu za złe :)

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Tak to juz w Polsce jest ;) czytajac amerykanskie forum, w poscie gdzie koles sie pochwalił ze zarobil iles tam set $$ w jeden dzien, 90% osob mu gratulowało. A niech ktos u nas zapoda taki topic, oprócz bluzgów, ostrej jazdy jeszcze dostanie bana na forum + wizyte google ;)

Tak to juz w Polsce jest ;) czytajac amerykanskie forum, w poscie gdzie koles sie pochwalił ze zarobil iles tam set $$ w jeden dzien, 90% osob mu gratulowało. A niech ktos u nas zapoda taki topic, oprócz bluzgów, ostrej jazdy jeszcze dostanie bana na forum + wizyte google ;)

Pod warunkiem ze zrobil to uczciwie. Nie rozumiem krytyki bo ktos "donosi" i tolerowanie

na jawne okradanie innych wydawcow. To u nas jest metalnosc jak sasiad kradnie prad to i ja ukradne.

A jak ktos doniesie to zaraz bedzie kabel, a przeciez za ten ukradziony prad ktos zaplaci.

Mam znajomego w US i z miesiaca na miesiac liczba donosow rosnie. Prawdziwe moze 2-3/100

na nieucziwych podatnikow, reszta to zwyczajna zawisc i zlosliwosc. Wiec jak widac nie mozna przesadzac w druga strone.

Jesli ktos zrobil bloga, strone ciekawa i wartosciowa i zarabia 100USD dziennie, gratuluje chetnie zaprosze na piwo

i dowiem sie jak prowadzic bloga. Jesli zrobil strone MFA reklamy umiescil tak by przez pomylke sie klikaly

to smialo nazwe go zlodziejem okradajacym innych wydawcow. A jak ktos gra nie fair i jeszcze ma pretensje ze ktos donosi

to jest pieprzonym hipokryta. A juz szczytem chamstwa stosowanym chyba tylko w trzecim swiecie w Polsce jest zlosliwe

wyklikiwanie konkurencji (google zna temat i na poczatku nie rozumieli tego). Ehhh czlowiek czlowiekowi wilkiem.

I potem dziwota, że stawki za klik takie niskie.

Jak się zbierze kilkuset takich "polaczków" którzy uważają, że nie należy donosić na osobę oszukującą naszego pracodawcę, to potem mamy efekty - wszyscy za to cierpimy.

No cóż, mentalność narodu w końcu się zmieni - ale nie mówimy o tym samym. Mi raczej chodzi o to, że w końcu jednak przestanie się tolerować okradanie pracodawcy, czy ogólnie kradzież.

Tu nie chodzi o mentalność, tylko o inteligencję. Przecież ten, który wyklikowuje konkurencję na dłuższą metą sam sobie szkodzi, więc to kwestia głupoty jest raczej. Z drugiej strony przecież Google też nie jest święte.

...A juz szczytem chamstwa stosowanym chyba tylko w trzecim swiecie w Polsce jest zlosliwe

wyklikiwanie konkurencji (google zna temat i na poczatku nie rozumieli tego). Ehhh czlowiek czlowiekowi wilkiem.

Pewnie dlatego że to jest tylko w Polsce zostało to nazwane click fraud, a nie złośliwe wyklikiwanie... :>

a po co klikać, ktos rzeczliwy zawiadomi pewnie kogo trzeba.... w koncu polski net to przedłużenie polskiego piekiełka

Oj, Jimmi, lepiej nie mogłeś tego ująć.

Ja, głupi naiwny od czasu do czasu coś chlapnę na polskich forach o swoich projektach i zawsze żałuję.

I choć sporo jest tych życzliwych, zawsze znajdą się ci zawistni, złośliwi, goto dokopać bez względu czy jest powód czy go nie ma. Nigdy nie było z tym za dobrze, ale rozwinęło się na maksa od czasu kiedy PIS doszedł do władzy. Także na PiO...

A pamiętam jak miło było, ludzie życzliwi, nawet jeśli chlapnęło się coś głupiego.

Nawet tych 2 ostrzeżeń od Erbita za literówki nie miałem mu za złe :)

Najgorsze że na takiego Polaka oszusta udającego fachowca możesz natrafić nawet na zagranicznych forach.

Blog Marcina J. widziałem pierwszy raz w życiu, więc poczytałem uważniej. Prócz maniery pisania tylko małych literek, jego blog uważam za bardzo zabawny.

No, i ja czytałem to dzisiaj - więc już wiedziałem, że to PrimaAprilis. Ale patrzcie - jaką gościo ma renomę, że aż zawrzało przez chwilkę, prawda? Widać, że expert i konsultingowiec.

;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności