Skocz do zawartości

Spadek site a linki

tomson85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Site poleciał i u mnie o ok 30%. Nie dodawałem żadnych linków ostatnio, więc raczej nie ma to w Twoim przypadku związku. Wg mnie g. tnie duplicate content, wiele podstron na różnych stronach miałem o zbliżonej treści, nie takich samych ale bardzo podobnych, choć najwyżej 2-3 kopie a strony stoją na różnych IP. Sprawdziłem niedawno na kilku przykładach - w indexie zostało po 1 stronie, reszta poleciała.

Nie będę teoryzował, tylko zwyczajnie G testuje nowy algorytm zwyczajnie, tylko że głupio na żywca. A co ciekawe że skoro jeżeli podstrony z unikalnymi tekstami znikają, to oznacza że kto nie bawił sie w SEO, a konkretnie nie zdobywał linków, dostanie po tyłku :)

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Nie będę teoryzował, tylko zwyczajnie G testuje nowy algorytm zwyczajnie, tylko że głupio na żywca. A co ciekawe że skoro jeżeli podstrony z unikalnymi tekstami znikają, to oznacza że kto nie bawił sie w SEO, a konkretnie nie zdobywał linków, dostanie po tyłku :)

Analiza Twojej wypowiedzi rzuca mną o ziemię...

Jednak wątpie żeby ta zmiana algorytmu szła w stronę polepszenia zycia seo, raczej odwrotnie.

U mnie spadek o około 80% :)

u mnie od kwietnia nagly WZROST, juz równo z pół roku sie trzymalo na poziomie 65k a teraz od kwietnia bylo nagle 85k a teraz skoczyla strona na 95-100k dzien w dzien i tak stoi

google jest dziwne, jak polowa osob ma wielkie spadki, to druga polowa ma nagle wielkie skoki w góre

dodam ze nic nie robilem :)

Myśl i bogać się

Ja wiąże to zjawisko ze spowolnieniem indeksowania ...

Nowe wpisy na nowo odpalonych stronach są indeksowane po kilku minutach. Na jednej stronie mam jednak problem ze spadkiem site, tyle że u mnie jest to spowodowane niedostępnością strony przez kilka dni, bo od tego się zaczęło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności